GSV’38 JO15-1 weet wedstrijd niet te beslissen.

Op zaterdagmiddag j.l. stond voor de JO15-1 een thuiswedstrijd op het programma tegen SC Valburg uit je raadt het al, Valburg. In een competitie met clubs uit Duiven, Westervoort en Arnhem was dit voor ons de meeste ver weg gelegen tegenstander. Gelukkig kwamen zij onze kant op voor dit duel. GSV’38 was deze ochtend overigens getergd door een aantal blessures, een van deze blessures had waarschijnlijk betrekking op de ogen want deze kon ook niet komen kijken, wij werden uit de brand geholpen door Jarik en Jorik. Daarnaast had het viertal trainers een zware avond achter de rug, Koen van het werk bij ’t Nonnentje en de andere van toevallig hetzelfde feestje. Dit zorgde ook voor verwarring omtrent de afspraken die gemaakt zijn bij aanvang van de wedstrijd, zo werd Julius benoemd als corner nemer. Dit was niet duidelijk genoeg gemaakt omdat dit niet altijd nageleefd werd.

GSV begon de wedstrijd voortvarend met een onderschepping van Luc op het middenveld die het halve veld oversteekt om tot een schot te komen, dit schot werd geblokt door de verdediging van Valburg. Uit de daarop volgende corner kreeg Jarik een schietkans die gekeerd werd door de doelman. In de openingsfase van de wedstrijd waren beide teams in verhouding. GSV kreeg na een kwartier spelen een grote kans om de score te openen met een counter van Jarik die Julius 1 op 1 met de keeper afstuurde, alleen de keeper stond een doelpunt in de weg. Daarna kreeg Valburg twee hele snelle counter waar zij wellicht in hadden moeten scoren, dit gebeurde voor ons gelukkig niet door geklungel bij hen voorin. De derde daarop volgende counter werd door de spits van Valburg nu wel koel binnen gewerkt (0-1). Even later kregen we opnieuw een tegenvaller door opnieuw een blessure geval van Tobian, hij werd vervangen door Moon. Voor rust kregen we nog een aantal mogelijkheden, maar hij wilde er maar niet in. Vlak voor de pauze raakte onze captain opmerkelijk geblesseerd aan en ik citeer, “M’n Zak!!”. Wat hij luidkeels duidelijk maakte aan de technische staf op de bank.

In de rust werd iedereen opgepept om er vol voor te gaan, omdat er genoeg kansen voor ons lagen. Jay werd er in gebracht Sil voor de tweede helft. Bij het opkomen van het veld werd duidelijk dat Jelmer, vandaag de grensrechter, nog ff snel koffie was gaan halen. Dit leidde bij veel spelers tot een flashback, omdat een soortgelijk incident eerder plaatsgevonden heeft. In de tweede helft is GSV duidelijk de betere partij met goed combinatie voetbal. De tegenstander kwam niet meer van eigen helft af, onze doelman Dirk had een koude tweede helft. Dylan gaf na een subliem 1-2’tje met Jay een ware Ziyech pass op Jarik die de bal uitstekend controleerde en de doelman werd nu wel verslagen(1-1). Deze bewuste goalie ging een paar minuten later gruwelijk de fout in door een terugspeelbal op te rapen, de indirecte vrije trap leverde helaas een doeltrap op voor Valburg. Na een vracht kansen kwam Dylan nog voor de keeper helaas ging deze kans er ook niet in. In de slotfase was er voor Jarik nog een mogelijkheid om een terechte overwinning te boeken, helaas ging deze poging in het zijnet. De confrontatie leek af te stevenen op een gelijkspel, tot de laatste minuut van de wedstrijd waarin Valburg een counter kreeg waar uit zij de 1-2 maakten. Na afloop baalde iedereen enorm, omdat de lading van kansen niet afgemaakt werden.