GSV’38 JO13-1 viert behaalde kampioenschap op bijzondere wijze!

Hoe mooi is het om kampioen te worden en dit samen met je matties te vieren? De echte voetballers onder ons weten dat en kunnen dat beamen…. “Dat zijn namelijk momenten die je moet koesteren”…. zoveel van dit soort momenten heb je niet in je voetbalcarrière” dus….“kampioenschappen hoor je te vieren” …toch?
De jongens en meiden van de JO13-1 zullen het gekoesterde kampioenschap in hun prille voetbalcarrière niet snel vergeten!

Vorige week zaterdag was de dag dat het allemaal even moest gebeuren, maar zou het wel doorgaan bij sc Rijnland?… moet er alvast een feestcomité worden opgericht? Wie gaat wat doen?…allemaal vragen die als een sneltrein door de groepsapp denderen. Even snel de week voorafgaand aan deze zaterdag samengevat; maandag t/m donderdag veel regen,zoveel dat maandag en donderdag de trainingen bij GSV’38 werden afgelast, vrijdagnacht -3C gevroren, en wat denk je….alles bij sc Rijnland gaat door!!

Daar aangekomen met ons team, gaat onze leider (ook wel de Grote Ayatollah, een titel die je overigens wel moet verdienen…) op zoek naar koffie richting de bestuurskamer van onze gastheren en komt daar in gesprek met drie verenigingsfunctionarissen, drie op het oog slimme persoonlijkheden… “de drie wijzen uit Tolkamer”… De eerste zei; “lekker weer om te voetballen hé?”, daar dacht onze leider toch anders over, gekleed met dikke jas, muts op en handschoenen aan.  De tweede zei; “het is bijna winterstop dus dachten we…hup lekker voetballen”. En de derde zei; “De kleintjes hier kunnen kampioen worden, dus dan moet het wel doorgaan,dat is toch wel het mooiste wat er is”!!  Tjaa…die laatste woorden, dat waren toch mooie en warme woorden…. nog niet wetende wat ons een week laten zou overkomen, maar daarover later meer……

We gaan weer over tot de order van de dag, een dag waar we met z’n allen lang op hebben gewacht is aangekomen … de mooie dingen die ons te wachten staan, het naderende kampioenschap.
Het vertrouwen in de jongens en meiden binnen het team was zo groot, dat er inmiddels al een feestcomité was opgericht om alles in goede banen te leiden…. we hadden alleen nog even één puntje nodig!
Met acht gewonnen wedstrijden in deze halve najaarscompetitie begonnen we op sportpark ‘s-Gravenwaard in Tolkamer aan de een-na- laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2019.
Om een lang verhaal kort te maken: we wonnen uiteindelijk, na een moeizame start, toch nog met ruime cijfers…het werd 1-7….. met dit resultaat waren we niet meer te achterhalen en was het kampioenschap een feit!
Het feest onder de spelers en trainers barstte los, de meegenomen flessen kinderchampagne werden ontkurkt en al gauw spoot de natte inhoud door de lucht.


Het feestje bij sc Rijnland was vrij ingetogen, want het echte feest kon volgens vele pas losbarsten na het laatste fluitsignaal bij de thuiswedstrijd, een week later tegen het Arnhemse Boys Schuytgraaf.
Hoe mooi zou het zijn om op je eigen sportpark “De Does”, onder toeziend oog van alle ouders, opa’s en oma’s, bestuursleden en vele enthousiaste voetbaldieren het welverdiende kampioenschap te vieren. Een belevenis om als kind mee te maken, en waar over 20, 30 en zelfs 40 jaar nog enthousiast over wordt gepraat. Alle belangrijke gebeurtenissen in deze wereld zijn na al die jaren wel vervaagd, hoe gek het ook mag klinken… kampioenschappen blijven je altijd bij!
De speciaal aangemaakte app “Feestcomité JO13” was inmiddels volgestroomd met behulpzame moeders en Anton Craanen, die zich als een vis thuis voelde in de app en zich vooral bezig hield met de mooie creatieve posters en filmpjes.

De felicitaties kwamen werkelijk uit alle hoeken binnenstromen, bij het sportcentrum Papendal, het trainingscomplex van Vitesse waren ze zelfs op de hoogte van de teamprestatie van de JO13-1.

Bij het feestcomité heerst de gehele week de vraag..”gaat het wel door zaterdag?” Alles was in kannen en kruiken, niets was aan het toeval overgelaten…..de kampioen t-shirts waren besteld en bedrukt, kampioenschaal was geregeld, confetti staven geregeld, posters afgedrukt, bloemen geregeld, presentjes voor de trainers geregeld, versiering voor in de kantine en  roosjes voor de spelers voor op de foto…..werkelijk ALLES was uit de kast gehaald voor deze speciale dag!!

Nog even de week doornemen voorafgaand aan deze belangrijkste zaterdag samengevat; Maandag droog weer, dinsdag droog weer, woensdag droog weer, donderdag droog weer, vrijdag regen…veel regen….en wat denk je….7.30 uur telefoon met het bericht dat alle thuiswedstrijden bij GSV’38 zijn afgelast!! KOEKKOEK!
Dan is het de taak van de leider om iedereen binnen het team in te lichten, teleurstelling en terechte boosheid regeerde op deze momenten…waarom?…waarom?
Zijn de velden dan zo slecht dat een kampioenwedstrijd nog niet door kan gaan? hebben ze nooit gehoord van selectieve afgelastingen om deze wedstrijd door te laten gaan?

Onze gemeente Zevenaar heeft voor het sportveldenonderhoud Ataro in het leven geroepen, deze organisatie heeft een mooie slogan op de site staan; “beleving, daar doen wij het voor”, wie dat verzonnen heeft slaat de plank toch volledig mis.
Toevallig heb ik afgelopen week een spoed cursus gevolgd om positieve kritiek te uitten, nu ben ik een vrij snelle leerling en van zo’n cursus steek je best veel van op…

Beste Ataro,
Namens alle kinderen van de JO13-1, trainers/leiders, ouders ,opa’s en oma’s willen we jullie graag bedanken voor al het correcte onderhoud aan de velden de afgelopen maanden.
Jammer, maar ook weer begrijpelijk dat jullie de afgelopen maand geen tijd vrij konden maken voor het broodnodige reguliere onderhoud aan de velden, zoals het zandstrooien, beluchten en egaliseren, zodat wij onze kampioenswedstrijd konden spelen!

Ondanks de teleurstelling van de afgelaste wedstrijd werd er achter de schermen van alles geregeld, het draaiboek was uit de kast getrokken om er zo toch nog een mooi kampioensfeest van te maken.
Op een een koud,kil en verlaten sportpark “De Does” was de kantine volop versierd door de met spoed opgetrommelde ouders en werden de kinderen om 12.00 uur verwacht aanwezig te zijn.In het kader van gezonde voeding en voedingstoffen, was er een heerlijke verantwoorde middaglunch samengesteld vol aan voedingsstoffen en energie om de middag door te komen.
Na de lunch was het de hoogste tijd om ons op te maken voor een fotoreportage….


Anton Craanen mocht zich voor even inbeelden als KNVB functionaris en had het koffertje in handen met daarin de schaal voor de uitreiking. Na de warme woorden en felicitaties van Anton, nam aanvoerster Floor Buurkes de schaal in ontvangst.
Wanneer ik de foto bekijk en de fantastische gezichtsuitdrukking van Floor bewonder, denk ik met weemoed terug aan vorige week met de ontmoeting van “de drie wijzen uit Tolkamer”….waarvan de derde zei; “De kleintjes hier kunnen kampioen worden, dus dan moet het wel doorgaan,dat is toch wel het mooiste wat er is”!!

Terug in onze kantine moest er nog even gezocht worden naar een prominente plek om een kampioensschaal  ten toon te spreiden…maar die was al vrij snel gevonden.
Bovenop de selfservice koelkast van de gekoelde dranken…dat het hier ging om een prominente plek binnen GSV’38 wisten we bijna zeker ……want bovenop de kast stond namelijk nog een beker van de JO10-1 te pronken.


Klik hier voor een foto impressie.