GSV’38 JO10-1 ; Doelpuntenregen (en -hagel) in Doetinchem

Vroeg op om bij GSV te verzamelen voor het vertrek naar Doetinchem. De wedstrijd DZC ‘68 tegen GSV ‘38 staat op het programma. Zon, regen en hagel waren de weerscomponenten.  Jurgen en Bas moesten zelf de doelen opstellen en de wedstrijd begon 15 minuten te laat. Waarschijnlijk tactiek van de tegenstander, die met 1 speler minder moest voetballen.

Emilio gaat voortvarend van start en voert meteen de druk op de tegenstander op  In de 2e minuut een afstandsschot van Mats, maar werd goed tegengehouden door de  keeper van DZC. Al snel werd het in minuut 4 1-0 en er wordt over en weer  hard gespeeld. DZC heeft een verse transfer vanuit Meppel opgesteld: een tweeling waar we nog veel van gaan horen. De 2-0 was een inrollertje en de bal werd snel weer uitgenomen door GSV. Een één-tweetje van Mats en Emilio ging helaas mis. Emilio liet zich niet kennen en scoorde in alle rust gericht de 2-1. De sterspeler (1 van de tweeling) scoort vervolgens  3-1.  Na een enorme run en slalom van Emilio scoort hij de 3-2!!

Maar kort daarna en in rap tempo scoort de sterspeler het vierde en vijfde tegenpunt: het is 5-2. Het verschil begint op te lopen tot 9-2.
Sanne doet een goede poging maar schiet helaas naast het doel
In de 20e minuut heeft Jacinto een voorzet die Emilio gebruikt om de 9-3 op het scorebord te krijgen. Maar dan is het weer meerdere keren raak voor de tegenpartij die de een na de ander in het net schopt. Binnen een paar minuten is de stand 13-3.

Het team van GSV is nog steeds niet uit het lood geslagen en Emilio scoort de 13-4 waarna Mats vervolgens de bal achter de doellijn kreeg (13-5) omdat de keeper mee voetbalde en te ver van het doel af was. De 14e en 15e treffer van DZC volgden elkaar snel op. Emilio wilde het allemaal nog niet accepteren en maakte de 15-5. “Het kan nog!!!” werd er in de laatste minuut van de wedstrijd door het publiek uit Giesbeek geroepen maar helaas werd tegelijkertijd de 16-6 gescoord en was de wedstrijd afgelopen.

Er is geknokt voor de punten maar helaas worden deze niet mee naar Giesbeek genomen deze keer. Aan de inzet van de dames en heren lag het zeker niet!