GSV’38 gaat voor de schijf van vijf 

GSV’38 had minder moeite met ’t Peeske uit Beek vanmiddag als twee weken geleden tegen Loo. De ploeg van Klaas Vermeulen,  die twee weken geleden moeizaam won van Loo uit (1-3), was dit keer een stuk beter in vorm. Het werd 5-0 in Giesbeek. Uit was het een ander verhaal want toen verloor GSV’38 haar eerste wedstrijd van de competitie met 3-2 en wie erbij was weet nog waarom.

GSV’38 beleefde een vliegende start. Een pass dwars door het midden bereikte in de tweede minuut Delano die met een lekker gevoel de bal wist te plaatsen (1-0).  Niet veel later draaide Yorick weg van drie spelers, en opende de poort voor Senna die ondertussen aan de linkerkant mee liep. Deze groeibriljant kreeg de bal en zette GSV op 2-0. Van meteen doordrukken was geen sprake want de Beekse deden er alles aan om de schade beperkt te houden. Helaas voor de bezoekers werd een goal afgekeurd.   Een onverwachte terugspeelbal door het centrum van de Beekse verdediging was kaasje voor Yorick die hiermee GSV vlak voor rust op 3-0 bracht. Twee goede kansen voor ’t Peeske waren het enige gevaar voor rust maar Jelle is er ook nog.

Na de pauze gebeurde er lang niets en bracht trainer Klaas enkele verse krachten. In de 67e minuut schoot Bryan uit een moeilijke hoek hard in maar zowel de keeper als de verdediger konden de bal niet keren. Delano kreeg de bal nog op een presenteerblaadje maar schoot deze over het doel. De laatste tien minuten zette GSV nog een keer aan. Invaller Daan, terug uit de nachtdienst, was wakker genoeg en ging er van door. Hij schoot geplaatst over de verdediger en keeper in de verre hoek de schijf van vijf binnen (5-0). Senn werd nog onreglementair in de 16 onderuit gehaald maar de verder prima leidende arbiter zag er te weinig in. Wie vooraf ingezet had op een 5-0 overwinning van GSV’38 zou voor gek worden verklaard. Het bleek na negentig minuten voetbal echter de terechte uitslag. ,,Alles viel op z’n plek”, vertelde trainer Klaas opgetogen. “Het was een echte teamprestatie en dat smaakt naar meer.”