GSV’38 4 KAMPIOEN , 2e in veilige haven en het 1e verliest in slotseconden (met foto’s)

Na de klinkende overwinning thuis (5-0) tegen concurrent Doesburg kon het al bijna niet meer mis gaan maar er moest nog altijd voor worden gevoetbald. Dat bleef het 4e doen en nadat men gelijk speelde tegen Concordia werd het weer wat onrustig. Gelukkig voor GSV had ook Doesburg verloren dus was er niets aan de hand. Vorige week werd er vet gewonnen van de concurrent (0-10) en vandaag kwam de slagroom op de taart door Basteom met 2-5 te verslaan was de “schaal” binnen.  Na een ruststand van 0-5 scoorde Basteom nog twee keer tegen maar het feest kon beginnen. Inmiddels zou de midmid Stephan al wakker moeten zijn want hij was te lang in de binnenstad van Ernhem gebleven afgelopen nacht nadat Vitesse Europees voetbal had bedongen. Getoeter door het IJsseldorp  en feest op het sportpark waar het nog lang gezellig bleef. Proficiat boys.

GSV’38 speelt belangrijk gelijkspel 1-1

GSV’38 heeft zich door een gelijkspel tegen Concordia Wehl in veilige haven weten te spelen. In een gelijk opgaande partij was het toch keeper Jelle die een keer flink de bal uit de verre hoek moest halen maar het bleef tot de rust gelijk 0-0. Direct na de start van het tweede deel ging GSV aan de leiding door een doelpunt van Jelle die de laatste tijd vaker het net weet te vinden. GSV bleef goede mogelijkheden behouden om de voorsprong verder te vergroten. Zo liet Michiel en Tom een kans onbenut maar ook Raoul schoot net langs de kruising nadat hij zich prima vrij had gespeeld. Toch werd het gelijk door geklungel in de achterhoede. Uit een voorzet wist de van richting veranderde bal net achter Jelle in het net te verdwijnen. Nu was het even billenknijpen maar het bericht kwam binnen dat Silvolde had verloren van Westervoort waardoor een punt voldoende was voor lijfsbehoud. Na het laatste fluitsignaal was het schip in veilige haven van Giesbeek. In de laatste wedstrijd kunnen nu alle remmen los.

GSV’38 1 net weer niet tegen HC’03

Zowel uit als thuis was GSV’38 voetballend beter maar wist niet effectief binnen de 16 de kansen te benutten. Sven wist zijn kans niet te verzilveren en Siebe schoot op de paal. HC’03 bleef overeind en vlak voor rust werd makkelijk de bal ingeleverd en HC wist hier wel raad mee (1-0). Jammer dat Koen hierna een steekpass onterecht werd terug gevlagd want hij stond oog in oog met de keeper. Na rust was het even zoeken maar HC scoorde snel de 2-0. Het leek door de temperatuur over en uit voor GSV maar routinier Koen bracht de 2-1 op het bord. Niet veel later was het Sven die prima inkopte (2-2). Hierna was het de beurt aan de keepers die beide hun doel goed schoon wisten te houden. Kansen waren er over en weer maar met 30 seconden officieel op de klok wist de rechtsbuiten van HC met een zgn. zondagsschot de 3-2 in te schieten.
Klik hier voor een foto impressie van deze wedstrijd.