GSV’38 1 wint van concurrent Angeren

Kapitein Bleijenberg heeft met zijn manschappen een moeilijke klif weten te omzeilen. In een enerverende wedstrijd wist GSV de boot in veilige haven te krijgen maar daar had men iedere matroos voor nodig. Zo hoort het ook!. In een open wedstrijd was het fokkenist Delano die het fokzeil al strakker aan had kunnen trekken maar zijn mooie trap werd de bal door de keeper, die in de lijn van het schot stond, goed gepakt. GSV drong aan maar wist niet te scoren. Angeren wel want uit een diagonale voorzet was het back van GSV die niet goed zag dat de punter uit de Betuwe wel doel wist te treffen.
Na drie minuten was het toch Delano die het zeildoek wist te bollen en de stand weer gelijk te trekken nadat Rik via Branco hem wist te bedienen. Daan zag zijn bal na een geweldig mooi schot net over gaan maar uit een vloeiende aanval over stag en wist Branco via Daan de 2-1 te scoren. Nog voor rust had de arbiter een verdediger van Angeren definitief van boord kunnen sturen maar was mild.

Na rust was het Angeren die fel op kwam zetten maar GSV hield stand. De aanvallen van GSV waren net zo gevaarlijk. Matrozen Yorrick, Raoul en Siebe gingen het laatste half uur het middendek zwabberen en het begon te blinken op het drukke middenveld. Chiel werd nog aan zijn matrozenkiel getrokken en was evenzo terecht scherp op zijn hummelkiel. Dit moest hij met geel bekopen. Branco, als weer vanouds, werd op weg naar het vijandige doel vastgehouden maar ook de piraat als boosdoener mocht aan boord blijven. Via Luuk en Yorrick wist men de altijd gedreven en slimme matroos Daan te bereiken. Hij bracht onrust bij de uitkomende keeper en wist de bal eerder te bemachtigen en vervolgens de 3-1 in te schieten. Alles voor GSV was veilig aan boord en men stuurde de driemaster mooi de belangrijke haven in. De kurk van de schippersbitter kon hierna van de fles.