GSV’38 1 pakt verrassend de thuiswinst met wereldgoals.

Voetbal is gelukkig niet voorspelbaar en dat maakt het voor de toeschouwer ook bijzonder. Zo ook de partij GSV’38 tegen Pax. In een gelijk opgaand eerste deel was het later Pax die GSV vergat de genade klap toe te dienen en liet de thuisploeg leven. Halverwege het eerste werd Chiel door Siebe weggestuurd en hij bracht GSV met een geweldig doelpunt ver boven in de hoek op voorsprong.
Pax kreeg wel kansen maar tot de rust bracht het niet echt gevaar. Na rust gingen de remmen los en Pax kwam flink opzetten. Na 7 minuten in het tweede deel viel dan ook de gelijkmaker. Halverwege dit deel werd een keurig uitgespeelde aanval verzilverd door Pax 1-2. GSV leek op een forse nederlaag af te steven maar de paal, keeper Rutger en de missers van de aanvallers van Pax, bleef GSV overeind.
De voetbalwetten kwamen uit de kast want als de ene niet scoort is het ander die de kans wel afmaakt. Met nog enkele minuten op de klok schoot invaller Tim Roelofs uit een onmogelijke hoek diagonaal de bal op goal en deze belandde onder de lat in de verre hoek.
Met dit gelijke spel tekende GSV maar er kwamen vleugels los. De volgende aanval wist Sven nu weer Chiel in stelling te brengen en Chiel schoot in de extra tijd de 3-2 achter de keeper van Pax. Supporters op de banken want dit had niemand verwacht. Niet veel later floot de arbiter af en bleven de punten in Giesbeek.