GSV’38 1 pakt 3 belangrijke punten en kijkt voorzichtig naar boven

Bron: De Gelderlander
GIESBEEK – Heel even leek GSV’38 een moeilijke middag te krijgen tegen het nog puntloze Loil, nadat de ploeg van Theo Mennings na vijf minuten al op 0-1 kwam. Uiteindelijk ging de thuisploeg kinderlijk eenvoudig met de overwinning aan de haal: 6-1.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was zondagmiddag direct een doelpunt waard voor Loil. Na vijf minuten was de eerste corner van de dag een feit en knikte Justin Stinissen direct de bal tegen de touwen. Heel even leek het er vervolgens op dat Loil zich kon gaan opmaken voor een stunt, maar GSV’38 maakte 20 minuten later gelijk via een razendsnelle omschakeling en de goal van Yorrick Keuken. Even later was het Daan Witjes die na wederom een goede omschakeling het net vond voor de thuisploeg. Nog voor rust verdubbelde Giesbeek de voorsprong via Branco Reessink: 3-1.
Na rust had Loil nog minder in te brengen dan in het eerste bedrijf. Na vijf minuten in de tweede helft was het wederom Reessink die koppend het net vond. In de 72ste minuut werd een strakke voorzet door Frans Bolder, een van de betere aan de kant van Loil, schlemielig in eigen goal gekopt. Het slotakkoord was voor Keuken, die van afstand een bal onder in de hoek schoof en daarmee de 6-1 op het bord zette.
GSV’38-trainer Wim Bleijenberg was een tevreden man: ,,Ondanks dat we achter kwamen, zijn we eigenlijk geen moment echt in de problemen gekomen. Want vlak na hun doelpunt kregen we al enkele grote kansen. We weten dat de omschakeling een van onze wapens is, met alle lopende spelers die ook aan de bal kwaliteit hebben. Het was een goede wedstrijd van onze kant.’’

Klik hier om een sfeer impressie van Dirk v/d Veen te aanschouwen.