GSV verliest van defensief Groessen

Twee wedstrijden in vier dagen heeft invloed.

Bijzonder hoe spel en resultaat zo kunnen verschillen binnen vier dagen op de andere. Al houden die twee zaken wel verband met elkaar: tegen Groessen was het spel zondag bedroevend en het resultaat navenant. Tegen Jonge Kracht was het donderdagavond een mooie pot maar bleef het ook zonder punten. Daarover later meer. GSV’38 zocht de aanval en Groessen bleef maar afwachten. Na een foute pass was het Groessen die met twee spitsen en snelheid wat probeerde en met succes.  Keeper Jaimy kwam uit zijn doel maar de spits van Groessen zag zijn kans schoon en schoot de 0-1. Niet veel later kwam Groessen door een eigen goal van GSV op 2-0 uit een corner na een flinke inschatting. Verbazing bij het team van GSV want Groessen bleef met 5 verdedigers net buiten de 16 maar afwachten en wilde absoluut niet het spel maken. Na wat gemopper in de rust hoe dit heeft kunnen gebeuren was het direct na rust 2-1 door Delano. Er was weer hoop en GSV bleef de aanval zoeken tegen de muur van Groessen. Na wederom een lange bal van Groessen werd deze iets wat verkeer ingeschat en na het uitverdedigen ook nog eens tegen een eigen speler geschoten. Via een klust bal werd zowaar weer door een eigen goal 3-1 en de thuisploeg vond het allemaal maar prachtig en kroop nog meer in de verdediging. Uit een prima aanval wist Jorrick de 3-2 te maken en weer was er hoop. Na wat wissels ingebracht door Klaas, want de pijntjes van afgelopen donderdag kwamen te veel naar boven, was het de eerste mooie aanval die doel trof 4-2. GSV heeft niet gebracht wat er van werd verwacht terwijl het genoeg kansen heeft gehad.

Afgelopen donderdag moest het 1e naar Jonge Kracht in Huissen. In de oude koude kleedkamers omkleden en afmarcheren naar wederom een kunstgrasveld op het bijna verbouwd sportpark. Beide ploegen begonnen in een lekker tempo aan het duel. GSV kwam in het eerste deel niet onder de druk van Jonge Kracht uit, maar ook de Huissenare creëerden weinig. Na ruim 10 minuten viel pas het eerste schot, via een afgeslagen corner op doel te noteren en gelijk raak. Niet veel later liep een middenvelder door de verdediging van GSV maar keeper Jaimy stopte zijn inbreng en pardoes viel de bal op zijn borst  en bracht Jonge Kracht fortuinlijk op 2-0 . Gelukkig wist Delano de stand voor rust op 2-1 te brengen en werd het weer een wedstrijd. Kort daarvoor was een speler van JK flink doorgegaan om keeper Jaimy en de keeper bleef last houden van deze botsing. Tijdens de pauze, en een flink wandeling naar de koude kleedkamers, had men beter een Tea to Go kunnen nemen. In het tweede deel was GSV meer te vinden op de helft van JK. Toch was het de snelle linksbuiten die steeds voor het doel kwam en GSV mocht zich gelukkig prijzen dat het lang 2-1 bleef. Jaimy moest echt van doel af door de blessure en jonkie Thieme moest plaats maken. Hij deed dit prima maar inmiddels was de 3-1 een feit. Daan wist de 3-2 in te koppen en junioren (andere) Daan en Senna werden ingebracht. Sven wist een prima voorzet niet in het doel te werken waarna de blessuretijd in ging.     

Nadat Delano een kopduel wilde aangaan en deze ook won kwam de keeper van JK op ongeveer 13 meter aanzetten en sprong Delano volop in de rug. Iedereen sprong op want dit was een 100% pingel. Met een hoogst bijzondere beslissing van de scheidsrechter uit Rheden, een soort Bas Nijhuis, wilde hier niet aan. Dit was een cruciale moment want deze beslissing was niet juist. Hierna floot hij af. Blijf dan maar eens rustig, maar dat deden de GSV-ers wel, maar waren altijd bereid als ze zijn de scheidsrechter te ondersteunen met goedbedoelde adviezen. Overigens floot deze man verder prima, echt top! Maar met deze beslissing even niet. De terugreis naar het IJsseldorp duurde lang want men vond het nodig om 4 auto’s in de prak te rijden op de Pley waardoor een super lange file is ontstaan.