GSV JO19-1 pakt punt in derby tegen Angerlo Vooruit. (update foto’s)

We begonnen deze stralende middag met een fotosessie gemaakt  door onze huisfotograaf Epco. Een puike teampagina van ons team op de site is het resultaat….hierna konden we ons volledig richten op de wedstrijd van heden deze middag.
GSV begon sterk aan de wedstrijd tegen Angerlo, de eerste kansen waren voor de thuisploeg. Angerlo kwam minder VOORUIT en daar profiteerde de mannen van Dinand optimaal van.
Na een goede lange bal op Justin, die vervolgens met een mooie beweging zijn tegenstander het bos instuurde (en nog steeds niet weet wat hem overkomen is) knalde hij de bal schitterend in de kruising.
Het was GSV dat dik verdiend op 1-0 kwam maar vergat de stand uit te breiden naar 2-0, en dan gaat de voetbalwet in……want enkele minuten later scoorde Angerlo Vooruit wel, en stond  de 1-1 stand op het bord! Het was aan GSV om weer het spel te gaan maken. In deze fase waren er enkele kansen voor de thuisploeg en bij vlagen goed aanvalsspel, maar Angerlo kon vrij gemakkelijk stand te houden.
GSV kreeg vervolgens een hoekschop, de bal werd richting de eerste paal getrapt en snoeihard binnen gekopt door onze Yorick.

GSV stond weer verdiend op voorsprong, maar daar konden we ook deze keer niet lang van genieten.  Aan de andere kant was er een corner  van Angerlo en  werd binnen gekopt 2-2!
Angerlo was fysiek wat verder dan ons en dat merkten we vooral bij standaardsituaties, want daar hadden we tot de rust geen antwoord op. Aan alles kon je merken dat het een derby was, iedereen vloog er vol op.
Dinand en Erwin mochten regelmatig het veld in rennen met onze EHBO-kit, ook wel de waterzak genoemd, af en toe ging het er vrij stevig aan toe.

Maar door al deze overtredingen ontstonden er ook veel irritaties langs de lijnen en besloot de leidinggevende om het rust signaal te geven, zodat een ieder zijn emoties kon verwerken.

De tweede helft ging het spel ging op en eer.  Na de besprekingen was GSV gemotiveerd om de 3 punten in Giesbeek te houden. In de tweede helft kon we ook weer beschikken over onze aanvoerder, Rik Gerritsen, die een tijd aan de kant stond door zijn meeslepende blessure.
GSV probeerde de aanval te zoeken, maar de laatste pass kwam vaak niet aan, waardoor Angerlo hun kans zag.
Een duel bij de cornervlag werd door de scheids geconstateerd als een overtreding, gevolg was een vrije trap voor Angerlo. Een indraaiende bal die wederom werd ingekopt, 2-3.. GSV moest hierdoor wederom de aanval zoeken en ging achterin 1 op 1 spelen, Rik werd doorgeschoven naar voren om de gelijkmaker te forceren.
GSV kwam er zo nu en dan nog gevaarlijk uit, maar tot een schot kwam het niet. De  boys in uit Gies leken op een nederlaag af te gaan, maar in de laatste paar minuten van de wedstrijd kwam er een schitterde voorzet van Yorick richting de tweede paal en uiteraard stond daar niemand minder dan Justin om die bal met zijn gevoel binnen te koppen.
Hier bleef het dan ook bij. De punten werden met een 3-3 gelijkspel verdeeld tussen GSV’38 en Angerlo Vooruit.
Het merendeel was toe aan de derde helft en die kon ook met een redelijk goed gevoel beginnen. De trainers beloonden hun spelers voor hun inzet met een héérlijk biertje.
Klik hier voor een foto impressie van deze wedstrijd gemaakt door Sandra Waller Diemont, waarvoor onze dank!

Klik hier om de de teampagina  van de JO19-1 te bekijken voor de foto’s, uitslagen en standen.
Volgende week kan GVA afgeslacht worden in de thuiswedstrijd om 14:30.
Hopelijk tot dan!