GSV JO13-1G is de officiële elftalnaam.

Het elftal wat grotendeels bestaat uit spelers van de JO12, aangevuld met 2 spelers van de JO11 en 2 speler van afgelopen seizoen uit de JO13, oh ja ik moet wel even vermelden dat Lotte de enige dame is tussen al de macho mannen. Dit is het team wat Jurgen, Damian en ik gaan leiden en wij waren benieuwd hoe dit zou gaan voetballen. Een groot veld, meer ruimtes die belopen worden, ingooien vanuit de nek, doelschoppen vanaf de 16 meterlijn, corners met grotere afstand, zomaar even wat vernieuwende spel elementen. De aftrap met onze eerste training was natuurlijk spannend, we maakten afspraken omtrent de trainingen, wedstrijden. We zijn begonnen!! We werkten naar onze eerste wedstrijd toe voor de beker, dat zijn 3 wedstrijden in een pool van 4 verenigingen. De winnaar in de pool gaat door naar de volgende fase. Kortom, 1e wedstrijd 1-9, 2e wedstrijd 4-0 en de 3e wedstrijd 0-4 alle 3 de wedstrijden gewonnen. Dus door naar de volgende ronde!!

Een kleine samenvatting van deze wedstrijden:

Onze eerste wedstrijd Albatros JO13-2 uit; we waren een maatje te groot en hebben met leuk voetbal deze wedstrijd positief afgesloten, veel publiek van onze kant aanwezig bij Albatros in Ugchelen. Wij hopen dat het publiek ons zo in grote getale blijft steunen dit seizoen!! De wedstrijd opzich was eenrichting verkeer en als snel stonden we 0-1 voor. Het was wel wennen op het grote veld en al snel liepen we te veel achter de bal aan en dat resulteerde in snelle wissels. Even aanpassen aan het grote veld en ja de conditie is ook een dingetje natuurlijk..Nogmaals prima pot voetbal waarbij het mijn inziens 1-15 had kunnen zijn. De uitslag 1-9 was ook heel mooi!!

MASV JO13-3 thuis onze 2e wedstrijd. Een fysieke tegenstander. De technische staf had de groep op scherp gezet, tenslotte MASV JO13 is wel een ander kaliber, zeker fysiek. Het was ook even aftasten  en zoeken naar de combinaties en het was ook rommelig. Gaande de wedstrijd vonden ze elkaar weer en liep het veel soepeler. Gedurende de wedstrijd werd het wat harder in de duels, maar de scheidsrechter (dhr. G.A.Wieggers) liet veel toe, maar hield de totale controle.

De 2e helft heeft onze keeper wel geteld 2 ballen gehad. Lekker chill zo verwoorde hij het, terwijl menig speler stond uit te hijgen van de inspanning ? Het resultaat was er ook om trots op te zijn. 4-0 de uitslag.

Blauw-Geel 55 uit in Ede: Een gelegenheid vlaggenist bij GSV-JO13-1G, want 2 leden van de technische staf, Jurgen en Damian waren er niet bij helaas en zo werd de vader van Aron, benadert om te assisteren tijdens deze wedstrijd op kunstgras waarbij de bal snel gaat. Mooie doelpunten en wederom een dynamisch elftal. Enige kanttekening wat ons opviel is dat bij de laatste 2 beker wedstrijden de 1e helften rommelig waren en zoeken naar de rust in het spel en naar elkaar. Deze scheidsrechter van Blauw-Geel was er eentje van de “ouderwetse thuisfluiter” niveau. Waarbij onze aanvoerder al snel een vermaning kreeg en hem zelfs met geel dreigde…dit al na 10 minuten voetbal. In de rust heb ik deze beste man ook gezegd dat het nieuw is voor vele en het zijn spelers van 12-13 jaar en dan gelijk met geel dreigen is een beetje kort door de bocht vind u ook niet vroeg ik hem? Hij wilde geen tegenspraak en ze moeten gewoon voetballen en hun mond houden. ik heb mijn twijfels over deze beste vrijwillige man naar zijn verdere objectiviteit. Naar mate er doelpunten vielen kwam er rust en zeer mooie combinaties en ze  gingen er vol voor. Nog een kleine voorbeeld van deze wedstrijd over objectief blijven(”thuisvlagger”zogenoemd): De grensrechter van Blauw-Geel, de beste dame die buitenspel hanteerde als er maar ook iemand  2 mm schoenlengte voorbij hun laatste speler kwam, die gelijk met de vlag in de lucht alle vliegtuigen probeerde te bereiken om te laten landen op de voetbalvelden van Blauw-Geel in Ede. Maar ook nu komt het; onze speler deed niet eens mee in de aanval. Kortom dat is nooit buitenspel, zo werden er 2 situaties afgevlagd en 2 duidelijke scoringskansen ontnomen. Als klap op de vuurpijl, een mooi schot van onze midvoor en werd met de hand door een verdediger van Blauw-Geel uit de doel gehouden. Hands!! Was het, riepen onze spelers, een duidelijke penalty kan je niet hebben dacht ik. Tot mijn verbazing wees de scheidsrechterman naar de hoekvlag, ik vroeg hem of de terreinknecht de penalty stip iets te veel naar de buitenkant had gekalkt?, na de wedstrijd. Want na deze spelhervatting waarbij wij al 4-0 voor stonden floot hij af. Ik kreeg als antwoord dat hij het niet had gezien, het was met de borst, dus u heeft het wel gezien en ik gaf hem een BOKS en wenste hem succes met zijn carrière als scheidsrechter!! Wellicht zou een opfris cursus bij Blauw-Geel niet misstaan wat nu spelregels zijn van de KNVB. En het doel van de KNVB, 0.a. sportief, respect en spelplezier. Maar goed zolang jezelf zorgt dat je de wedstrijd naar je toe trekt, kan je niets overkomen zeg ik altijd tegen de spelers, ook al fluit de scheids zo beroerd in ons nadeel. 0-4 de uitslag.

Even weer terug naar het begin van de trainingen. Naar mate we trainden kwam er wat opmerkingen over de invulling ervan. Nu hebben de spelers inspraak, mogen meedenken over de training intensiteit en invulling van een training. We trainden op warming-up, rek en strek oefeningen, conditie, afwerkvormen en nog diversen oefeningen. Vooral de conditie oefeningen waren nogal hoe zou ik het zeggen, gewoon zoals het is namens sommige jongens: saai, vervelend, niet nodig, kak, wij weten het beter!!! Plezier hebben jullie wel was onze reactie, want de trainingen leken meer op judoachtige oefeningen. Het aan elkaar zitten, een heupzwaai, beenworpen, schouderworpen en houtgrepen werden regelmatig toegepast. De ippons (Een ippon wordt gescoord als een judoka zijn tegenstander met een groot gedeelte van zijn rug met kracht en snelheid op de mat werpt) konden we zo gaan tellen. Na wat overleg in de technische staf, kwamen we al snel tot een besluit om 1 week geen training te geven, maar spelers aan te wijzen die zelf een training mocht gaan geven. Dus voorbereiden met minimaal 3 oefeningen, materiaal op het veld uitzetten en later weer opruimen. Organiseren, uitleggen, opgang brengen van een training enz enz.

Daar gingen we ,vorige week  maandag de eerste training gevolg door woensdag de 2e training. Wij keken mee en gaven advies waar nodig, maar voor de rest deden wij niets. Het resultaat was er zeker wel, goede voorbereidingen, leuke oefeningen(flessen voetbal) en er waren minimaal 3 oefeningen. Na de evaluatie met 4 spelers bleek het toch wel een beetje zwaar te zijn geweest. Wij denken dat het een mission completed is. Het initiatief van de technische staf is zeer succesvol, er zijn nu al vele aanvragen van onze spelers om een keer een training te mogen geven. Wij hebben de intentie om later in het seizoen dit nogmaals te doen. Dit was bij GSV ook opgevallen en de jeugdcommissie kwam al snel telefonisch verhaal halen wat er aan de hand was. Dit is netjes uitgelegd en er was begrip. Wij als leiding ,trainers moesten hier wel om lachen.

Na de weken van trainen en de beker wedstrijden zijn de contouren wel duidelijk in het elftal. Iedereen heeft zo zijn eigen plekje en kan ook door de wissels die toegepast worden ook op een andere plek spelen. We vinden elkaar steeds beter in het veld, de geoefende combinaties op de trainingen komen ook naar voren in de wedstrijden. Zeer dynamisch, leuk elftal, waar iedereen voor elkaar wilt knokken. Wat ik zeker nog wil vermelden is dat er ook coaching van spelers onderling zijn als er een mooie pass gegeven wordt of een mooi schot. Zeer positief en bewonderingswaardig vinden wij.

De eerste competitie wedstrijd thuis tegen Basteom (een fusie club van vv Baakse boys en vv Steenderen) gaf ons voetballend wat meer tegenstand. Er was soms nog wel wat ontzag voor een dame die speelde bij Basteom, die overigens zeer technisch kon voetballen. Sommige van ons vonden het wat lastig om het duel aan te gaan met haar zag ik in de wedstrijd, een beetje respect voor de dames is niet verkeerd natuurlijk. Laat haar niet voetballen was ons advies en zo deden ze dat, we zette Basteom heel snel onder druk en vast bij spel hervattingen. De 2e helft hadden ze ook niet veel meer te vertellen ,omdat wij hard werkte voor elkaar en streden voor elke meter. Onder leiding van een goed leidende scheidsrechter uit Giesbeek,  Dhr.G.A.Wieggers ,die wederom veel toe liet en dat kwam de wedstrijd ook weer ten goede. 4-0 was na de laatste fluitsignaal de uitslag.  De kop is eraf in de competitie de trein is gaan rijden op weg naar een mooi seizoen waarbij we voor een plek in de top willen gaan. GSV JO13-1G is de officiële elftalnaam, u gaat meer van ons horen!!

De volgende halte is Loil uit in Didam.