GSV JO12-1 vs. VDZ JO12-3

Soms is het zo dat je een déjà vu hebt, oftewel de ervaring hebt iets mee te maken waarvan je tegelijkertijd de indruk hebt het al eerder te hebben meegemaakt; dit terwijl je weet dat dat niet het geval is. Poeh hey, da was een moeilijke zin om een verslag mee te beginnen. Je hebt hem vast twee keer gelezen. Weten jullie nog waar ik het vorige verslag mee afsloot? Ja, met Remco, over wie ik aangaf dat hij van alle markten thuis was… Verdedigen, aanvallen, trommelen, en nog veel meer. Hierop kom ik later terug.

Vandaag speelden we de laatste wedstrijd van 2021, tegen VDZ. Dit keer weer eens een keer op een christelijke tijd, gewoon 11u op het center court in Gies. Vaak is het zo dat een center court een optimale verzorging krijgt, maar als spelers van 12 jaar voor de wedstrijd bij je komen dat je op dit veld niet eens normaal kan dribbelen, laat staan schieten, dan moet je toch wederom concluderen dat het onderhoud van dit veld abominabel slecht te noemen is. Moet ik nog iets zeggen over Ataro? Nee, laat ik maar wijselijk mijn mond houden 😇. Dit zorgde ervoor dat de opwarming voor de wedstrijd niet helemaal lekker was. En als je met één vinger naar een ander wijst, blijven er altijd nog een aantal vingers over die naar jezelf wijzen. De trainert was helemaal vergeten dat VDZ natuurlijk ook in het rood speelde. Het was immers zoooo lang geleden dat we deze situatie hadden meegemaakt, dat de vroeger zo imposante Foxy tenues niet meer ingezet konden worden. Snel op zoek dus naar een redelijk alternatief. Onze materiaalman heeft er gelukkig voor gezorgd dat we uit een aantal reservetenues kunnen putten in het ballenhok. ‘Jongens, even snel naar binnen, we moeten even andere tenues aandoen’. ‘Moeten we die shirts aan, we lijken wel een stel kakkers!’ ‘Nee hoor jongens, Ronaldo heeft ook heel vaak zo’n shirt aan, en het mooie is daarbij dat hij ook nog zijn kraag omhoog zet’. Nou, met Ronaldo wilden onze helden wel vergeleken worden…

Mirte vond het nog een beetje spannend, zo’n heldenfoto, en maakte zich met haar ogen dicht een voorstelling van hoe het zou zijn om in Old Trafford te spelen met je kraagje omhoog 😊.

Wellicht was er voor aanvang van de wedstrijd iets te veel afleiding. Na het in Giesbeek altijd prachtige CL ritueel waarbij we de tegenstander even een box geven voor de wedstijd en veel succes wensen, gingen de wedstrijd van start onder leiding van Ref Lukens – in de volksmond ook wel Makkeliek genoemd – simpelweg omdat hem het fluiten inmiddels zo makkelijk afgaat. Als een scheids niet opvalt, leidt hij het beste! We begonnen vandaag met Emilio op het doel i.p.v. Tygo omdat, zoals Van Gaal in een eerder verslag al zei – het goed is voor de ontwikkeling van een keeper om ook goed met de voeten te worden. Het eerste kwartier van de wedstrijd namen we het echter wel een beetje te makkeliek op. ‘De tegenstander heeft een andere tactiek’, zei onze reserve spion Duuk. ‘Ze gaan inzakken, omdat wij alles al gewonnen hebben.’ Daarmee hadden we het zichtbaar moeilijk. We kregen geen grip omdat de tegenstander te veel mensen achter de bal hield. We creëerden wel wat halve kansen, maar kwamen er niet lekker door. Daarnaast vergaten we onze verdedigende taken, en kreeg VDZ de kans om te counteren. Onze keepert Emilio de Sousa Bijlow kon een paar keer redden, maar toch kwam VDZ op een 0-1 voorsprong. Net voor de eerste time out konden we gelukkig de stand toch nog recht trekken door een mooie actie van Jens en een doelpunt van Duuk.

Gelukkig konden we in de time out een aantal zaken rechtzetten en met elkaar de scherpte terug in de koppies praten. En dat lukte… Al snel pakten we het initiatief en kregen we VDZ op de knieën.

In de rust kwamen we nog even terug op de afspraken. Siebe gaf nog even blijk van een momentje van zelfreflectie en zei: ‘Chris, ik heb de eerste helft niet genoeg mijn best gedaan, ik ga het nu beter doen’. Als dat geen personality is, dan weet ik het niet meer! Ook gaven we in de rust een vervolg aan de gedachte dat je in de jeugd op meerdere posities moet kunnen en leren spelen. Cruyff zou gezegd hebben: ‘Om te kunnen verdedigen, moet je ook leren aanvallen.’ Dus, Remco, jij komt centraal op het middenveld te lopen. En, voor degenen die de statistieken niet helemaal helder op het netvlies hebben; Remco had dit seizoen nog niet gescoord! Kijk mee en huiver:

Niet helemaal in chronologische volgorde maar we kunnen dit toch een soort van zuivere hattrick noemen, toch? Pet je af Rembo! Het leek wel op een hattrick wedstrijd van eerder dit seizoen. En omdat Remco echt een alleskunner is, wil ik het volgende filmpje ook even met jullie delen. Remco is namelijk ook heel erg goed in bowlen, en koos dit keer zijn mattie Jens als kegel… STIEIEIEIEIERIKE!

We hadden bijna gemist dat hij met deze strike ook nog eens een goal van Roan inleidde. Dat Jens niet alleen als kegel fungeerde maar zelf ook aardig kan kegelen, bleek wel uit deze knal met links.

En tot slot van de wedstrijd nog even een momentje dat de trainer een beetje aan zich zelf liet denken. De trainert doet thuis namelijk ook zelden wat hem gevraagd wordt… Jens kreeg de bal van Emilio de Sousa Bijlow, en terwijl iedereen riep om de bal naar Thomas te passen, deed Jens het net even anders. Hij koost direct de diepe cross-pass naar Tygo de Sousa Sinisterra, die natuurlijk afrondde. Lekkah Jens, Lekkah Tyg!

Remco kwam na de wedstrijd nog even naar de trainert, en zei op een zelfbewuste, timide maar toch vrij dwingende wijze: ‘Ik vind centraal op het middenveld spelen wel heel erg leuk, dat zou ik best nog een keer willen!’ ‘Wie weet Remco, wie weet!’

Tot slot nog even een woord van dank aan onze cameraman Maarten de Bont – de broer van Jan. Met zijn gekneusde ribben, die hij had opgelopen na een uitputtende training van MS10, stond hij toch maar even langs de lijn om zijn teammaatjes aan te moedigen en de trainer bij te staan met pure journalistiek. Dat hij daarbij heel sneaky af en toe nog een stukje filmde van het slechte eerste veld van GSV, nemen we hem natuurlijk niet kwalijk. Misschien deed hij het er wel om…

Wat een ochtend man! Er is weer zo veel gebeurd! Ik krijg dat wedstrijdverslag maar niet op één A4-tje. Het wordt nu tijd voor heel even rust onder de kerstboom…

Hasta la próxima, Felíz Navidad y prospero Año Nuevo!