GSV JO10-1 – Bennekom JO10-1

Na een week van bezinning en het verwerken dat we waren doorgedrongen tot de volgende ronde van het bekertoernooi, zeg maar de Johan Cruyff schaal van het jeugdvoetbal, ging de competitie in de JO10 hoofdklasse dan nu echt beginnen. Ook een week waarin één van onze trainers te horen kreeg dat hij voorlopig niet meer zo zwaar mocht tillen en een week dat er een geheel nieuwe trainingsopzet werd gelanceerd om ook op de toekomst voorbereid te zijn. Een toekomst met nieuwe enthousiast en getalenteerde trainers die ons gaan helpen om JO10-1 en JO10-2 in de toekomst te kunnen samensmelten.

Een heerlijk najaarszonnetje, een dauwnatte grasmat, een vreemde man met een zwarte toeter, 8 enthousiaste in het rood-wit?? uitgedoste spelers, een prachtige tegenstander, dus alle ingrediënten voor een prachtige voetbalochtend! Dit klonk op voorhand dusdanig aantrekkelijk dat één van de coaches zelfs 9.500km had gevlogen om hierbij aanwezig te zijn.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er volop verwarring. Eerst kwamen onze jongens in het vertrouwde rood-wit op het veld. Vervolgende kwam er die vreemde man met die grote zwarte toeter op zijn neus en een aantal stoelen het veld op. De jongens moesten op die stoelen gaan zitten en een paar mochten erachter staan. En gek genoeg richtte die bewuste man met die zwarte toeter precies op onze jongens. Heel vreemd allemaal!

Toen weer naar binnen. We zouden toch in het Foxie-blue spelen? Twee moeders raakten ook in de war… Dusdanig in de war dat ze helemaal vergeten waren dat ze onze kleedkamer niet meer mochten betreden.

Ook al doen de Nederlandse voetbaldames het best aardig, voor ons is voetbal nog steeds een mannenwereld. Maar goed, we knepen een oogje dicht, want we hadden in onze ooghoeken gezien dat Bennekom inderdaad ook rood-wit was dus konden we enige hulp bij het omkleden wel gebruiken. De boys waren immers zooooo gebrand!

Konden we dan nu eindelijk gaan beginnen. Was scheids Willie er ook klaar voor. Handen schudden, tossen en beginnen. We begonnen voortvarend! We zetten direct volle druk op de helft van de tegenstander. Bennekom had maar 1 optie, namelijk de lange bal. En we weten dat dat tegen ons weinig zin heeft, want met Jens van Dijk en Thomas de Ligt werd iedere lange bal verijdeld en daardoor hadden we meer dan 70% balbezit. Maar met balbezit win je geen wedstrijd. Om een wedstrijd te winnen, moet je scoren. En juist dat bleek in het eerste kwart van de wedstrijd. Een slordige eindpass, een onrustige afwerking, allemaal redenen waarom hij er maar niet in wilde. En zoals altijd in het voetbal, als je hem zelf niet maakt, dan doet de tegenstander het wel. Aldus geschiedde, 0–1 voor Bennekom. We raakten gelukkig hierdoor niet in paniek, we bleven er bovenop zitten en we hielden het betere van het spel. Door deze achterstand werden we wel rustiger aan de bal en gingen elkaar beter zoeken. De ene combinatie volgde de andere op en al snel werd het verdiend 1-1, 2-1, 3-1, 4-1, 5-1, 6-1. Tijd om te gaan rusten. De boys werden gecomplimenteerd voor hun spel en hun tomeloze inzet en concentratie van vandaag. Met onze kwaliteiten en deze wedstrijdinstelling wordt het heel moeilijk om ons te kloppen. Er werden nog even wat accenten aangebracht en er werd ook een nieuwe uitdaging gegeven. Als we er 15 maken, krijgen jullie een rondje! Met dat in ons achterhoofd gingen we weer de wie in. Ai ai, een foutje in de opbouw van Jens en Bennekom deed toch nog iets terug, 6-2. Kan gebeuren, als je geen fouten maakt, leer je ook niets. Wederom raakten we niet van de wijs en Yuno en Siebe brachten de marge weer op zes, 8-2. Bennekom spartelde nog een keer terug en toen werd het tijd om door te stomen, want misschien konden we toch dat rondje nog binnenslepen. Siebe, Duuk, Thomas, Roan, Iven, en twee keer Jens. Even tellen, hé dat zijn er 16! Hey pap, we krijgen een rondje gilde Tygo Vermeer naar Roberto Perez. Het ging allemaal zoooo enorm snel dat we alle doelpunten bijna niet tussen de tekst konden krijgen. Daarom hierbij alle pareltjes maar op een rij:

En natuurlijk het welverdiende rondje

Volgende week uit naar het voor ons niet onbekende SML. Met dezelfde beleving moeten we daar toch een goede kans kunnen maken…
Klik hier om de teampagina van de boys te bekijken.

 

Laterrrrrr