GSV 3 verliest en komt vooral snelheid tekort !

I.v.m. de afwezigheid van Tijmen deze zondag  leek het ons een goed idee om vandaag de elftalfoto te maken en ondanks dat de fotograaf zijn stinkende best deed, had Niels L. toch zijn eigen sokken aangetrokken en kon Bassie zijn handen weer eens niet thuis houden !.


Ook onze sponsor was aanwezig en mocht een mooie bos bloemen in ontvangst nemen, hij had voor de zekerheid wel zijn waakhond meegenomen, een heel alert beestje, als je deze wakker krijgt dan blaft hij meteen!.
We moesten vandaag thuis aantreden tegen een oude bekende van ons, namelijk Babberich 2. We mochten zowaar op het hoofdveld maar dat was alleen omdat daar NIET gelijnd was, voor ons geen probleem trouwens, er zit al een hele tijd géén lijn in ons spel. Er was trouwens ook al lang NIET meer gemaaid en door de vele regen was het ook nog wat drassig en dus erg zwaar om op te spelen. Zwaar daarentegen was de nieuwe wedstrijdbal weer niet, misschien dat men daarom regelmatig deze bal in de bosjes schoot, zodat er tijdelijk een oudere, versleten, maar wel zwaardere wedstrijdbal gebruikt kon worden.
 We hadden met veel moeite en pijn Foppe als scheidsrechter weten te strikken en die bedankte ons meteen door in de 23e minuut een strafschop tegen te geven, daar moest hij nog wel even goed voor kijken om zeker te zijn dat de overtreding van Davy binnen de (niet aanwezige) lijnen was. Uiteindelijk dwong Jarno de strafschopnemer om de bal links van hem te schieten en dat deed deze jammer genoeg ook (0-1). Even later wist Lars een grotere achterstand te voorkomen door een bal van de doellijn te halen en deed de tegenstander dat ook aan de andere zijde bij een schot van onze debutant Sten.
Babberich had voor de rust echter de  beste kansen, maar een lobje ging net over en Jarno redde op een laag, hard schot en een kopbal belandde slechts in het zijnet. In de 2e helft kreeg Dennis na een goede rush terecht een vrije trap mee en deze werd door Sten onberispelijk laag en hard ingeschoten.
Na een goede onderschepping van Niels en een lage voorzet van kleine Johny had Sten ook de voorsprong op de voet, maar hij raakte de bal slechts half waardoor deze naast hobbelde. De Babberich spelers waren vandaag duidelijk op de brommer, hadden beduidend meer snelheid en beschikten ook nog eens over meer uithoudingsvermogen.
 Dat zou ons in het einde van de wedstrijd uiteindelijk behoorlijk opbreken. Tweemaal kwam  Babberich over hun linkerkant met een vlijmscherpe counter door en werd de voorzet beide keren bij de eerste paal koel en zuiver afgerond (1-2) en (1-3). Nelus had nog wel een strafschopje voor de rood-witten moeten hebben, maar Foppe vond dat hij niet hard genoeg geraakt werd, daar dacht Davy dan weer heel anders over. Uiteindelijk was de nederlaag wel terecht te noemen en blijven we nog zonder overwinning.  Volgende week bij en tegen koploper Sprinkhanen 3 een nieuwe kans.
Kijk op de teampagina van het 3e voor meer informatie omtrent programma en standen etc.