G.S.V. 5 (3) pakt volle buit bij VDZ.

Na de dramatisch verlopen 2e helft van vorige week besloot de helft van de manschappen zich af te melden voor deze wedstrijd. Zo dobberde Pieter ergens rond tussen Gent en Terneuzen met wat Russische olie, moest Jesse toch eindelijk maar is wat aan zijn studie gaan doen en was Nelus een weekendje weg. Zelfs onze wasvrouw ging een weekendje weg, Onno moest gelukkig met haar mee maar zorgde er wel voor dat er een vervangend wasvrouw was, waarvoor hulde. Zo hielden we op zaterdagochtend nog precies 8 spelers over. Onze leider Witheet besloot ook zijn laatste snipperdag van het seizoen op te maken en vertrok snel voor een weekend naar Spanje. Onze vaste reserve grensrechter Augie besloot snel bij hem in de handbagage te kruipen, dan hoefde hij in ieder geval niet in te vallen voor Jordy. Babberich besloot ons een handje te helpen door de wedstrijd tegen het 3e maar af te gelasten, hierdoor konden we toch met genoeg man op pad. Zondag aangekomen op het sportpark zat Jelmer nog met zijn fluit te spelen in de kerk, nadat hij daarmee klaar was konden we eindelijk met voldoende mensen vertrekken richting Arnhem. Eenmaal aangekomen bleek dat onze vaste niet grensrechter Jordy vast stond voor een afsluiting in de Meentsestraat en niet op tijd aan de aftrap kon verschijnen. Waar de rest van het team zich deze week bezig hield met voldoende spelers op de been brengen was Bassie maar met één ding druk; de topscorerslijst. Hij had immers nog maar 1 doelpunt nodig om Michiel te evenaren. Met een middenveld van enkel spelers uit het 3e (Bas, Lars P en Rutger) en zijn collega’s voorin (Dylan en DJ Donny) zag hij kansen.

Na een korte warming-up (vooral van Bassie zo spaart hij energie voor in de wedstrijd) floot de scheidsrechter dan eindelijk voor het begin. Nog geen 5 minuten later ging de bal na goed ingrijpen van Lars P naar Dylan deze bereikte op zijn beurt de inlopende Bassie en die schoof koeltjes raak. (Hij was immers nog niet warm maar wel scherp)  Lang genieten konden van de voorsprong konden we niet, na niet ingrijpen van onze verdedigers kon de spits van VDZ makkelijk afronden, 1-1. Hierna volgde een periode in de wedstrijd waar niemand warm van werd. Slecht voetbal van beide kanten en weinig tot geen kansen. Thijmen richtte zijn aandacht dus ook helemaal niet meer op de wedstrijd maar meer op de apengeluiden vanuit Burgers Zoo. Kort voor rust kregen we nog een kans met Donny na een goede voorzet van Bassie. Hij kopte de bal net naast na, zoals de meegereisde supporters het noemden, een sprong met beide voeten nog aan de grond. In deze snelle tegenaanval die hierop volgde schoot, na een afgeslagen bal, de middenvelder van VDZ knap raak, 2-1.

In de rust concludeerde Donny dat hij de slechtste wedstrijd tot nu toe in zijn leven speelde en dat hij beter gewisseld kon worden. Voordat de scheidsrechter voor het begin van de 2e helft kon fluiten, bleek de grensrechter van VDZ er geen zin meer in te hebben. (zou hij met Jordy gepraat hebben) Nadat een wisselspeler het maar overnam konden we verder met de wedstrijd.  Met verse krachten Jelmer, Vincent en Rick begonnen we slap aan de 2e helft. Het was dan ook aan Baco Ari te danken dat de stand bij 2-1 bleef. Met een aantal goede reddingen hield hij ons op de been. We kwamen beter in de wedstrijd en kwamen tot kansen met Jelmer en Bassie. Even later was het dan ook raak, na een voorzet van de rechterkant schoot Jelmer de bal ineens uit de lucht prachtig in de bovenhoek 2-2. Met nog een half uur te gaan gingen we dan ook vol voor de overwinning. Na goed doorjagen van Rick dacht de keeper de bal hard weg te schieten, dit deed hij ook, alleen wel tegen de rug van zijn medespeler en ook nog via zijn hand of knie of voet ging de bal het eigen doel van VDZ in, 3-2. VDZ zakte wat weg en met kansen voor Rick en Jelmer hadden we de voorsprong moeten vergroten. Dit gebeurde echter niet en hierdoor bleef het spannend. Met z’n allen werd er hard gewerkt om de voorsprong te behouden en opnieuw onderscheidde Baco Ari zich met goede reddingen en keek hij ook nog een balletje op de lat. Nadat onze ex aanvoerder Lars Blind voorbij gelopen werd door de snelle buitenspeler besloot Kees hem een handje te helpen door resoluut de vlag in de lucht te steken, ingooi voor GSV. VDZ was het hier niet mee eens en Kees noemde het later dan ook een “Discutabel momentje”.  Vlak hierna floot de scheidsrechter voor het einde en waren de 3 punten binnen.

Dylan, Bas, Donny, Vincent, Rutger en Lars P bedankt voor jullie inzet na zo’n zware zaterdagavond.

Volgende week spelen we opnieuw thuis tegen VDZ en zullen we opnieuw voor de 3 punten gaan, maar dan met Witheet die weer ouderwets het verslag maakt en hopelijk wat meer “eigen spelers”. We spelen om 12:00, dus Sven wekker zetten ! en Michiel misschien een helftje meedoen ? Het is namelijk dringen op de topscorerslijst.