JO9-1: ‘ Heroïsch voetbalgevecht zonder winnaar..’

Vanavond 21.00u: de SUPERCLASSICO: Boca Juniors vs River Plate in La Bombonera in de finale om de COPA LIBERTADORES… de moeder aller voetbalwedstrijden.

Vergeet het maar… deze wedstrijd mag alleen maar hopen dat er net zoveel spektakel is als vanmorgen op ‘De Does!!

Niet alleen beide teams waren aan elkaar gewaagd, ook de beide supportersgroepen lieten van zich horen.. en stuwden de teams naar ongekende hoogte deze ochtend.

Dit alles onder prima leiding van scheidsrechter Yorick, stoïcijns deed hij zijn ding in deze heksenketel. Applaus!
We traden vandaag aan tegen SKV-O9-1 uit Wageningen, wie? SKV-O9-1 uit Wageningen dus…. geen idee. Nee, wij ook niet op de redactie. Wat we wel wisten dat ze een aantal goede uitslagen hadden neergezet in deze Hoofdklasse.

Na een uitermate scherpe trainingsweek , waarbij we zelfs gezelschap kregen van onze vrienden van de O9-2, waren we klaar voor deze kraker. Tijdens onze wedstrijd konden we af en toe zelfs even gluren naar onze vrienden welke de volle buit pakten!
We begonnen met een andere tactische variant jahaaaa: we gingen onze tegenstander dwingen tot de lange bal en vandaaruit het duel winnen en de druk erop houden. Dit lukte de eerste helft aardig maar de tweede helft liep dit als een trein! Kijk, wij kunnen het wel uitleggen maar natuurlijk hebben wij hier specialisten voor in huis. Zie deze TACKTIEKTUTORIAL:

BAM 1-0!! Jahaaa Sommigen hadden een kort nachtje achter de rug vanwege de spooktocht… Yuno liep deze ochtend iig over het veld alsof hij nog steeds achterna werd gezeten met een KETTINGZAAG… pijlsnel kwam hij naar binnen vanaf links en jaagde met rechts de bal in de lange hoek.

We hielden de druk erop, wat te denken van deze pegel van Siebe! Hoeiiiiiiiiii bijna 2-0! Je kunt zien dat er elke avond bij de fam Schaars spelsituaties worden geanalyseerd, tactisch staat deze jongen altijd op zijn plek!

SKV liet zien ook een aantal vaardige spelers te hebben. Zeer behendig kwamen ze er een aantal keer snel uit!! Wat een wedstrijd zeg!! Door het hoge druk zetten lag er veel ruimte achter onze verdediging… en hier maakten ze dankbaar gebruik van! BAM & BAM 1-2..hmzzzzz.

Onze witte flits Roan liet de 2-2 aantekenen voor rust. Elke tweede bal was weer onze alleskunner..#genieten. Met streep door het midden was de keeper kansloos! Ff bijkomen zeg: RUST.

Thomas en Tygo lieten weer zien dat ze scherp in de wedstrijd zaten, 100% geconcentreerd deden ze hun ding in deze heksenketel. Voor Thomas even wennen al dit kabaal, hij zit namelijk nog wel eens in die betonnen bak in de buurt van Abcoude. Daar zwaaien ze liever met vlaggetjes op muziek van André Rieu… tja.. Hij speelde weer uitstekend: Zijn voorbeeld lasse Schone mag zijn veters nog niet eens strikken… zou wel handig zijn trouwens want Thomas is koploper in ons losse veter klassement! Daarover een andere keer meer.

Onze vriend ‘TiTi’ Tygo.. was weer klemvast als een MALLE. Zelfs PINGELS pakte hij klem! Jahaaa…. zal niet lang meer duren of hij heeft een eigen YouTube kanaal met spectaculaire reddingen en fortnitedansjes!

SKV kwam niet meer onder de druk uit, het tactisch plan werkte uitstekend. Kans op kans op kans creëerden we..

BAM 2-3… jaaa hoor, spelen we tegen INTERNAZIONALE of tegen SKV?! Genadeloos werden we weggecounterd!! Het publiek uit Wageningen werd bijkans gek, de ene na de andere blauwe fakkel werd afgestoken.

Na een korte rustperiode om de rook te laten wegtrekken konden we verder.

Ok, tijd om even bij te schakelen. Jens defense VOOR zijn defense voor NOG MEER DRUK… en zoek naar ruimte voor die PEGEL! Goalgetter Iven jaagde vandaag op elke bal als Peter van Vossen met 12 red bull achter zn kiezen…bal voor Jens: GRANAAT!

3-3!!! TIME-OUT!! Ok ok ok ok ok… even koppies erbij: ‘ wat willen jullie jongens?, Siebe op goal?’ Nee ik wil blijven staan trainer! Roept Tygo. Siebe: ik wil ook blijven staan en voetballen …we gaan winnen zo! Ok ok ok ok .. we gaan zo door dan valt hij nog..100%.

De tijd tikt door… TIKTAK TIKTAK….

1 minuut voor tijd zijn de rollen omgedraaid, sublieme pass van ‘Jens For his defense’  op ‘fox-in-the-box’..Iven: schuuver! HANGEN!
4-3 VOOR!! Jahaaaa ontlading!

We blijven doorgaan op deze voet! En zetten de druk er vol op! BAM counter.. knik kopbal, mooie goal: 4-4… ontlading op de blue side.. het gezang gaat goed tegen elkaar op!

Blessuretijd! We gooien alles op alles op de overwinning! Iedereen naar voren, Tygo op de middenlijn… publiek op de banken!!

JAAA NEEE OEEEEE JAAA AAHHHHH KOM OP DAN!!! De Mil…eeuh MOEDERSIDE.. zit er vol in en stuwt ons naar die winnende GOAL..

Los van de counters waren we echt, wederom, de betere ploeg. Helaas geen drie punten maar WAT EEN SPEKTAKEL! Het bestuur doet er goed aan entree-geld te gaan vragen voortaan, hier wil je bij zijn!

4-4 eindstand. We danken SKV voor de leuke pot en aanhang voor de sublieme sfeeracties.
Hopelijk vanavond net zoveel spektakel in de SUPERCLASSICO, wij hebben vast het goede voorbeeld gegeven!

Tot volgende week: RKHVV-O9-1 , 9.00u uit in Huissen.

Ltrrrrrrrrrrr