Flinke zeperd voor 4e elftal tegen RKSV Driel 4.

Het 4e elftal leed zondag een beschamende 7-0 nederlaag. Misschien kwam het dat men in Driel iets meer heeft met Bevrijdingsdag, De lokale voetbalclub, RKSV Driel, eert namelijk nog steeds de Poolse bevrijders, de clubkleuren zijn, net als de kleuren van de Poolse vlag, rood en wit en daarnaast is een parachute in het logo verwerkt.

Wij maakten ons daarentegen vooral druk om het feit dat we op Bevrijdingsdag moesten voetballen en juist NIET VRIJ waren.  Een aantal spelers hadden er dan ook geen rekening mee gehouden de avond/nacht/morgen voor de wedstrijd en kwamen niet door de alcoholtest en moesten, deels gedwongen, maar zichtbaar blij,  op de bank plaatsnemen. Bassie, weer eens te laat en zelfs zonder excuus, had geen ontbijtje kunnen nuttigen en ging dus allereerst in de kantine van Driel op zoek naar een broodje ham, maar geheel tegen zijn natuur in was Bassie deze keer te vroeg, de keuken was namelijk nog niet open.

Bij het begin van de wedstrijd vielen twee dingen op, Driel had zich wat versterkt ten opzichte  van de thuiswedstrijd en de wedstrijd werd geleid door een zeer jonge scheidsrechter mét bril.  Na de eerste minuten bleek al snel dat we de onderliggende partij waren en dat we maar mondjesmaat onder de druk van de tegenstander uitkwamen. Sachél probeerde voor wat lucht te zorgen door de bal maar zover mogelijk uit te trappen en hij heeft inmiddels flinke progressie gemaakt, want hij schoot deze zelfs bij de tegenstander over de achterlijn. Als snel had Driel een grote kans, maar de bal belandde op de paal, waarna de terug stormende (het waaide hard) Bronkie onbedreigd de bal toch nog bijna zelf binnen zou lopen, maar hij wist er nog net een hoekschop van te maken.

Hij had blijkbaar de smaak te pakken, want niet veel later kon Sachél de bal nog net over de lat tikken, na een kopbal van … jawel Bronkie.  Daarna ging het hard, eerst scoorde Driel na een duidelijke buitenspelsituatie de 1-0, maar ondanks het vlaggen en het protest van Tijmen keurde de scheidsrechter het doelpunt goed. Niets tegen Tijmen hoor, maar dat deed Augie afgelopen donderdag toch een stuk beter! Twee hoekschoppen én apathisch verdedigen verder stond plotseling de 3-0 op het scorebord. Bronkie probeerde nog wat terug te doen maar vatte de moeilijkheidsgraad van een omhaal ‘te licht’ op.  De weergoden vonden het schijnbaar ook niet best, want als dank voor het zeer zwakke spel, kregen we voor het rustsignaal nog een flinke hagelbui over ons heen, waarbij tevens bleek dat er in een dug-out  veel meer mensen passen dan je vooraf zou denken.

Na een wel zeer tactische bespreking in de rust, wilde men na rust laten zien dat de eerste helft slechts een incident was. De scheidsrechter had inmiddels zijn leesbril afgezet, in de veronderstelling dat hij zo nog beter kon zien. GSV begon goed, Bronkie gaf een mooie pass op Lietie maar die schoot op de benen van de doelman. De druk van GSV hield een minuut of tien aan, zonder dat er echt levensgrote kansen werden gecreëerd. Aan de andere zijde wist Sachél nog een vrije trap uit de kruising tikken, maar daarna ging het helemaal mis.
Bij een corner voor Driel floot de scheidsrechter zónder bril dus, plots voor een strafschop nadat Rik P. zijn irritante tegenstander omver getrokken zou hebben (4-0). Sachél gleed vlak erna bij een poging tot een redding iets te ver door en nam zo zijn tegenstander mee en ook nu ging de bal op de stip en ook nu werd deze onberispelijk binnen geschoten (5-0). De inmiddels binnen de lijnen gekomen Willem en Pieter hadden, ondanks dat ze als tweeling elkaar door en door zouden moeten kennen, een knullig misverstand bij de zijlijn, waardoor de tegenstander ongehinderd met de bal ervan door kon en de voorzet simpel werd afgerond (6-0). Invaller Bassie, nog steeds zonder broodje ham, zorgde voor het komische slotakkoord.
Nadat hij geblesseerd op de grond lag en een doorgebroken tegenstander op het punt stond sportief de bal buiten de lijnen te schieten gaf Bassie zelf aan dat dit niet hoefde, waarna Driel als dank de eindstand op het bord zette (7-0). De scheidsrechter (nog steeds zonder bril) floot wijselijk te vroeg af nadat Sachél en een tegenstander op elkaar gebotst waren. Een terecht ruime zege voor Driel met misschien een klein beetje hulp van de scheidsrechter, maar vooral met heel veel hulp van onszelf.