ESA JO9-7 – GSV ’38 JO9-2, heerlijke start competitie.

Zaterdag werden we om 08:30 verwacht op het veld bij ESA, onze 1e wedstrijd na de winterstop. Ouders, de trainer en wij hadden er weer ontzettend veel zin, iedereen van ons was aanwezig, en fit! Wat kon er fout gaan?! Nou, de doeltjes waren foetsie, we begonnen wat later want het thuis spelende team moest nog opzoek naar 2 doeltjes. Geluk bij een ongeluk want we waren al iets te laat, maar konden hierdoor wel een uitgebreide warming-up doen. Sil werd ingeschoten op een “groot” doel en wonder boven wonder met zijn lengte tikte hij elke bal uit de kruising. Rest van het elftal vervolgde de warming-up, knieën, hakken, sluitpass, de liezen, alles kwam aan bod. Uiteindelijk hebben we nog het balletje rond laten gaan, en was het aan ons om Sil zijn warming-up te testen. Ook hier was het weer vlammen geblazen, de ene bal naar de ander eruit weten te tikken, maar gelukkig schoten we zo nu en dan ook met scherp. We waren er klaar voor!! Tegenstander zo te zien ook, de doeltjes stonden nu dan eindelijk op hun plek. We kwamen nog 1 keer bij elkaar, pepte elkaar op en de opdracht was simpel; plezier hebben! (Oké en winnen). Fluitsignaal klonk en weg waren we, na een goede tikkie takka aanval werd het al snel 0-1 door Duuk! Tegenstander wist niet waar ze het zoeken moesten dus kwamen ze zo nu en dan even fysiek in de strijd, maar de scheidsrechter zag het vaak niet goed, er gebeurde veel.

Na een goede uittrap van Sil kwam de bal bij Duuk, maakte een goede actie aan de zijkant, speelde de bal op Sem, en dat was na een knap schot over de keeper 0-2! Na de goal dachten we dat we er wel waren. Maar niks was minder waar, ESA gaf niet op en scoorde uit het niets de 1-2. Spanning was terug in de wedstrijd. Na de aftrap gingen we als een speer naar voren, Mirthe stond goed op te letten, stond haar “vrouwtje” op het middenveld en onderschepte de bal, gaf een pass op Loes die goed doorliep met de bal en de bal door gaf op Remco, Remco onze rots in de branding achterin, kwam zo nu en dan mee op en na een goede loop actie kwam de bal aan bij Yari, en maakte Yari de 1-3! We zaten weer op rozen. Echter, door onderschatting viel al snel de 2-3. De scheids floot gelukkig af voor de 1e helft. In de rust konden we even ranja drinken, 1e helft bespreken, koppies weer de goede kant op, en snel weer door! Yari ging keepen ipv Sil. We trapten af, maar gek genoeg stonden we op dezelfde helft te voetballen als de 1e helft, ook dat werd niet gezien door de scheids.

2e helft had ESA niet veel in te brengen, koppies gingen hangen en Remco maakte daar gebruik van en schoot ons al snel op 2-4. Vanaf dat moment gingen we alleen nog maar aanvallen. Zelfs Mirthe en Loes kwamen naar voren, onze meiden lieten zich niet kennen, en gingen geen duel uit de weg! De bal kwam vanuit een kluts weer bij Duuk en maakte de 2-5, knappe goal, keeper had het nakijken. Ons was gezegd dat aanval beste verdediging is, dus bleven we aanvallen, zo scoorde Sem zijn 2e goal van de ochtend. 2-6!! Ons geluk kon niet op, we hadden plezier, speelde als 1 team en dat resulteerde nog in 1 doelpunt. Duuk tekende voor zijn 3e doelpunt, en eindigde daarmee de wedstrijd op 2-7. Fantastische pot voetbal, “great game”. Ouders enthousiast, trainer enthousiast en trots, wij blij dat we gewonnen hebben!
Ohja….scheids had het koud? Penalty’s waren niet nodig volgens de scheidsrechter, maar zowel de tegenstander als wij, namen gewoon de penalty’s. …..daar moeten we nog even op oefenen! 😉 tot volgende week!