ESA JO12-1 vs GSV JO12-1

De wat ouderen onder ons kennen hem vast nog wel, Zinedine Zidane. Een prachtige speler die in het Franse elftal en ook bij de koninklijke Real Madrid schitterde. Eén van de bewegingen waardoor Zidane vooral bekendheid geniet, zie je in het volgende filmpje…

Een andere ouwe bekende heet Diego van voren en Maradona van achteren. Ook een grootheid die er aan het einde van zijn leven een redelijke teringzooi van gemaakt heeft. Maar zelfs toen hij zo’n 40 kilo ouder was geworden en de kalklijnen van 30 voetbalvelden opgesnoven had, behield hij zijn onverwachtse streken. Kijk en lach even mee…

Op dit soort streken kom ik straks even terug…

Vandaag in alle vroegte uit naar ESA, geen onbekende vereniging voor ons want deze club troffen we 2 jaar ook al in de hoofdklasse. Toen nog konden we bij deze club een overwinning wegslepen, en had ik de gepassioneerde trainer RV11 naast me op bank zitten. Deze keer had ik MS10 (de zoon van onze praeses) naast me op de bank, voor wie ik mijn petje echt afneem. Onze Moon had namelijk onze pupillen deze week als gevolg van de nieuwe Corona maatregelen, ‘s middags getraind. Wat een topper! Niks te nadele natuurlijk hoor van BW4, zoon van het grootste transportbedrijf van Giesbeek… Bram moest stage lopen in het echte bedrijfsleven en had volle dagen met verplichtingen. Anders was BW4 er natuurlijk ook bij geweest om trainen te geven 💪.

Vorige week zijn we gestart met een focus op ‘dóórbewegen na de actie’ in de trainingen, met andere woorden, na een mooie actie gaat het spel door en moet je actief mee blijven doen met de voortzetting. Het houdt namelijk niet op als je een passje heb gegeven… Nou het effect van Moon’s trainingen was deze ochtend duidelijk te zien.

Deze week was er nog iets bijzonders gebeurd. Na de transfer van de vandaag helaas afwezige Maarten (iets met niet meer kunnen lachen van de pijn of zo), heeft deze week nog een transfer plaatsgevonden. Ook het grote talent Mirte heeft deze week de overstap gemaakt van de JO12-2 naar de JO12-1. Best wel spannend natuurlijk, maar Mirte had er enorm veel zin in. Tijdens de contractonderhandelingen deze week gaf ze aan nog veel meer te willen leren. Met dat soort enthousiasme en passie kunnen wij als technische staf natuurlijk wel wat. De basis van alle ontwikkelingen is namelijk de ‘wil’ om dit te doen. We konden tegen ESA enorm genieten van de wapperende blonde paardenstaart in onze geledingen, van wie we natuurlijk al wisten dat ze het duel niet schuwde. De aanvallers van ESA hadden het zichtbaar moeilijk met het verdedigende geweld van Mirte. Ze voelde zich zo op haar gemak dat ze ook al aanvallende impulsen liet zien, mooi hoor ❤⚽.

Ondanks alle veranderingen van deze week, blijken onze boys en nieuwe girl zich heel snel te kunnen aanpassen aan nieuwe omstandigheden, het wisselende weer, een nieuwe teamsamenstelling en het op andere tijdstippen trainen. We hadden vanaf minuut 1 de controle over de wedstrijd. ESA plaatste slechts een paar speldenprikjes maar dat kon ons niet van de wijs brengen. Hier even een paar mooie doelpunten… Helaas zijn van deze wedstrijd niet alle hoogtepunten op de gevoelige plaat vastgelegd. De meegereisde mannen deden hun best maar eens te meer bleek dat 2 dingen tegelijk doen, lastig is voor het mannelijk geslacht. Filmen en dom lullen tegelijk kunnen de moeders namelijk veel beter…

Toch is het gelukt een paar doelpunten te filmen, waarbij die van onze Doekie er wel eruit sprong hoor!

Mooi dat er inmiddels ook uit dooie spelmomenten wordt gescoord. Jens tekende voor de blooper award van de dag… Hoe krijg je het voor elkaar 🙄.

De eindstand van vandaag was 0-8 met als doelpuntenmakers E.D., Emilio, Roan, Duuk, Thomas, Siebe, Jens en last but not least, Sil. Sil was overigens voor ons de held van de dag, en Moon en ik vinden het als liefhebbers van techniek, heeeel jammer dat juist zijn actie niet op film is vastgelegd. Hij maakte een prachtige combinatie van de Zidane en de Maradona, de filmpjes uit het begin van dit verslag. Wat een streken en van wie zal hij dit hebben? Ik had een beetje déjà vu, toen Ajax in de Champions League tegen Bergamo speelde. Toen was het Antony, één van de grootste talenten van de Europese velden en speelt bij de mooiste club op de Europese velden, zette een andere Nederlander ter overstaan van de gehele Europese voetbalwereld compleet te kakken…

De reactie van Sierd de Vos die je hoort na deze actie, was op zaterdagochtend ook een beetje onze reactie. Wat een grootheid die Sil!

We konden alweer een overwinning vieren, iets wat voor Mirte een beetje onwennig voelde. Toch deed ze haar best 😉.

En Remco liet nog even zien dat Remco’s heel veel verschillende dingen, kunnen. Verdedigen, aanvallen, trommelen, filmen, machines bouwen en het bouwen aan ruimte.

Hasta la próxima