Eerste puntenverlies JO10 op zonovergoten “De Does”

Vandaag was het zover: een wedstrijd zonder onze razende reporter, Bas! De wekelijkse verslagen van deze kunstenaar zijn een waar genot om te lezen. En nu? Gelukkig waren Jurgen en Martijn bereid gevonden om het verslag te schrijven van de wedstrijd GSV Giesbeek tegen het altijd lastige DVOV Rozendaal.

De aftrap werd om 09:00 uur genomen vanaf het zonovergoten sportcomplex in Giesbeek. Het begon al heel snel spannend te worden en in de derde minuut keken de thuisspelers bijna tegen een achterstand aan. Maar door een redding van keeper Jacinto bleef dit gelukkig uit. Jacinto vervulde zijn rol als keeper erg goed en heeft gedurende deze wedstrijd meerdere keren de bal op fantastische wijze tegen gehouden. Mats creëerde in de zesde minuut een kans, miste helaas waardoor het publiek de traditionele kreet “oehhhhhhhhhhhhh” slaakte. De moeder van Hanna (lerares) wist te vertellen dat de officiële spelling met 13 h’s is.

In een kort tijdsbestek gebeurde er veel in de wedstrijd en was de spanning om te snijden. Het ging gelijk op. En dan, de kans van… Lua!! Een megakans! Maar helaas op de lat! De teleurstelling was groot. In de rebound nog een poging van Emilio maar ook die was naast.
In de vijftiende minuut brak de paniek uit in het publiek want het leek erop dat de bal het doel in zou rollen van Jacinto. Maar nee! Helaas was het kort daarna, na een mooie actie van de tegenstander, toch 0-1 voor DVOV die op dat moment sterker was. Gelukkig was er de korte break.

Het gaat na de break gelijk op en zien we een paar mooie combinaties van het topduo Sanne en Mats. Minuut 29 was het moment dat de bal met een afstandsschot van DVOV over de lat geschoten werd. Jacinto trapt de bal ver naar voren, Emilio pikt ‘m op en…scoort!!! 1-1

De vreugde duurde niet lang want DVOV komt voor het doel en maakt al snel 1-2 waardoor het zelfvertrouwen van de tegenstander weer terug is. In de tiende minuut tikt Jacinto weer een afstandsschot over de lat en is het publiek in extase!

Na de break in de tweede helft doet Sanne een verwoede poging op de gelijkmaker met afstandsschot van Sanne maar direct daarna is het 1-3 en de kans op een overwinning lijkt verkeken. Maar GSV geeft niet op en Mats scoort na een schitterende assist van Vera: het 2-3!!! Wat een spanning. Mats ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en dat lukte door een afstandsschot: 3-3 het publiek was niet meer te houden.

Maar daar bleef het niet bij: 3-4 voor DVOV tegen het einde van de wedstrijd. Wat een domper maar zoals in alle krakers is de climax aan het einde. Een vrij trap, Mats neemt deze, schiet met een knal en een krul van afstand op het doel en maakt de 4-4.

Fantastische wedstrijd, spannend, op een mooie zonnige dag, met top spelers en geweldig publiek. Wat wil je nog meer?

Fijne Paasdagen!