Derde nederlaag op rij voor 5e elftal.

Deze zondag was er genoeg tijd om uit te slapen en zo had Witheet dus ruim de tijd voor een uitgebreid ontbijt met zijn specialiteit pannenoe, een pannenkoek zonder kaas!. Ook voor de spelers was de late aanvangstijd wel fijn, want vele van hen waren de avond ervoor naar de Prinsenkeuzeavond van carnavalsvereniging de Knor en Knalpot geweest, al wonnen ze daar ook niet, ze werden namelijk afgetroefd door een dame. Bij afwezigheid van Bokkie, mocht Jordi deze zondag wederom stagelopen als assistent leider. Zijn Sonja Bakker kuur lijkt inmiddels aan te slaan, hij had voorafgaand aan de wedstrijd nog zijn BMI berekend, uitkomst, hij is slechts te klein!.

We moesten om 13:00 aantreden tegen VDZ 7 op Sportpark Cranevelt in Arnhem Noord. Lekker dicht bij het ziekenhuis Rijnstate, een kleine geruststelling voor de directe tegenstander van Donny P. Van de wel zeer gedreven scheidsrechter moesten voor aanvang alle spelers, inclusief wisselspelers, plaatsnemen in de middencirkel en elkaar voor de wedstrijd netjes een handje geven, slim bedacht, aangezien we er na de wedstrijd toch geen zak meer van menen. Met Onno aan de vlag én geposteerd aan de overzijde van het veld was het lekker rustig bij de reservebank en moesten we ons alleen de coaching van de geblesseerde Willem laten welgevallen.  Sem had daar ook als wissel plaatsgenomen, aangezien hij de hele week ziek op bed gelegen had, dan is het wel apart als je diezelfde week nog op het Willemsplein in Arnhem gespot bent.

Op het kunstgras van veld 10 werden we in het eerste half uur helemaal zoek gespeeld en waren we onherkenbaar, misschien kwam dat mede omdat de meeste GSV-logo’s op onze broekjes verdwenen of onleesbaar geworden waren. Tegen deze jonge, dynamische ploeg was het vooral tegenhouden en kwamen we zelf niet tot één goede aanval. Dat het lang 0-0 bleef was mede te danken aan Baco Ari die een paar goede reddingen had. Nadat de tegenstander besloot in één keer vijf spelers te wisselen kregen we plots een aantal kansen op rij, eerst was het Bassie die na goed doorzetten alleen voor de doelman kwam, maar deze wist het schot met de voet te keren tot corner.  Bassie nam deze zelf en nadat Jelmer onder de bal doorvloog was het Twan die zijn schot wederom door de goede doelman gekeerd zag worden.  Zo kwamen we beter in de wedstrijd, maar vlak voor rust ging het dan toch mis.  Het was Sven die net buiten de zestien een onnodige overtreding maakte en Baco Ari vond een klein muurtje meer dan voldoende. De tegenstander die de vrije trap nam vond dat ook en krulde de bal stijf in de rechterbovenhoek (1-0)

In de rust mocht Pietertje in de kleedkamer achterblijven, zo kon hij namelijk zijn voetbalschoenen afstaan aan Jarik, want die zijn schoenen hingen inmiddels van lappen leer aan elkaar.  Pietertje was de tweede helft dan ook stomverbaasd toen hij zag hoe snel zijn schoenen werkelijk konden. Na rust een heel ander beeld van de wedstrijd, zo kregen we diverse goede mogelijkheden, maar het was vooral Bassie die vergat zichzelf te belonen, een zorgelijke ontwikkeling, want hij staat alweer een tijdje droog. Het was vervolgens Jelmer die de gelijkmaker leek te gaan maken maar zijn prima schot werd door de doelman nog net gekeerd, uiteindelijk was het Twan die uit de daaropvolgende hoekschop de bal achter de doelman kopte en de verdiende gelijkmaker liet aantekenen (1-1).  Sem viel nog in voor Kees Kramp en werd ook voorin geposteerd en zo ging GSV vol voor de winst, maar schoot zichzelf daarbij in de voet. Een kwartier voor tijd werd Sven hard op zijn hakken getrapt, maar de scheidsrechter liet toch gewoon doorspelen, waarna Sven met zijn schoen in de hand te verbaal verhaal ging halen en ontving hij slechts een gele kaart en de daarbij horende tijdstraf van 10 minuten. Sven is wat dat betreft net een pedaalemmer, als je lichtjes op zijn tenen trapt gaat gelijk de klep open. VDZ haalde al snel voordeel uit dit overtal en nam weer de leiding (2-1).  De laatste minuten nam GSV alle risico’s om nog tot de gelijkmaker te komen, maar ook met een man meer situatie, na een gele kaart voor VDZ, konden we het meer dan verdiende punt niet binnenhalen. Hard werken tegen een goede tegenstander leverde uiteindelijk géén punten op en als extra straf had GSV bij terugkomst de kantine ook nog eens gesloten. Gelukkig kon een enkeling die avond toch nog lachen !

Volgende week de derby in en tegen Angerlo, benieuwd of Witheet daarbij is, ze zoeken voor de sinterklaasintocht namelijk nog een zeurpiet, hij staat bovenaan hun lijstje, Bennie Keuben staat op twee.