Club van 100 bij Schalke 04 in Gelsenkirchen

Afgelopen zondag namiddag is de ‘club van 100’ van GSV’38 op wedstrijdbezoek geweest bij FC Schalke 04. Op het programma stond de partij tegen de nummer 5 van de Bundeliga Wolfsburg waar Weghorst in de spits staat. De gezellig busreis verliep voorspoedig in de bekende spelersbus van GSV’38 van taxi Linsen uit Driel. Na aankomst op de parkeerplaats was er voldoende tijd om de Veltins Arena eens goed te bekijken. Niet al te lang, of je moest in de zon blijven, want de vrieskou rond het stadion was goed te merken. In het stadion  was het beter uit te houden.

Door de kou was het wel opvallend druk bij de urinoirs. Na een indrukwekkende presentatie van de teams, en een strijdlied over mijnwerkers, werd er een matige eerst deel op de prima grasmat gelegd. Overigens kwam Schalke met een penalty vroeg aan de leiding. Weghorst niet veel gezien maar Uth (voormalige speler van Heerenveen en Heracles)  kwam iets meer in beeld voor Schalke.
Wolfsburg was beter en wist voor de rust op gelijke hoogte te komen. Tijdens de pauze duurde het even als je moest pissen want er stonden dikke rijen wachtende. Tweede deel een ander Schalke gezien en op vele fronten feller.
De blauw-witte scoorde de 2-1 en tevens de eindstand. Hoewel vlak voor tijd de invaller het moeilijker vond om mis te schieten dan in het netje. Hij koos voor de moeilijker variant waardoor het 2-1 bleef. Na afloop stond een warme bus, met dank aan chauffeur Emiel, op ons te wachten en vlotjes waren wij weg bij het mooie stadion waar ruim 60.000 mensen huiswaarts keerden naar de warme kachel. Al met al een leuke ervaring in een prima ambiance.