“Bassie” puntert 3e elftal naar overwinning in Loo.

19-02-2017 , Loo 2 – GSV’38 3 , Uitslag:  0 – 1

 De voorbereiding op de allereerste wedstrijd van 2017 liep niet helemaal zoals gewenst. Zo had de Vitens bij alle wanbetalers het water afgesloten, zodat menigeen met de shampoo nog in de haren op het sportpark arriveerde. Daarnaast was ons nieuwe tenue nog niet beschikbaar, omdat de broekjes nog niet geleverd konden worden. Erg vervelend voor een nieuwe sponsor die juist ‘op tijd leveren’ hoog in het vaandel heeft staan, maar hij kwam toch kijken, overigens nadat hij eerst het bad had laten vol druppelen.  Er zat dus niet anders op dan nog maar een keertje het oude tenue aan te trekken, maar dat bevond zich weer in een ruimte waar niemand een sleutel van had. Zo moesten eerst nog wat telefoontjes gepleegd worden, voordat we, ietwat verlaat, richting Loo konden vertrekken. Daar werden we vriendelijk onthaald door GSV speler én Loo 2 trainer-coach-verzorger Jerzie Zwartkruis, die ons gelukkig kon mededelen dat er bij Loo nog steeds water uit de kraan kwam.

Aangezien de tegenstander ook veel spelers van het 2e had, hadden wij er ook maar een paar van GSV meegenomen, dat moest ook wel, want wij misten zelf een ‘zware’ delegatie door de carnaval.

Achteraf gezien hadden ze gewoon mee kunnen doen, want de seniorenmiddag werd door het watertekort afgelast. Onder koude miezerige omstandigheden was het al snel duidelijk dat beide teams, na de lange winterstop een beetje wedstrijdritme misten, het was geen hoogstaand voetbal, al werd de bal wel vaak, op goed geluk, hoog en ver naar voren gerost. Zelfs Dennis had vandaag moeite om zijn constante niveau te halen, het schijnt dat hij die avond ervoor al lekker gebald had. GSV had wel het ‘betere’ van het spel en was dicht bij de openingstreffer toen Bob een corner van Maarten door de doelman naast getikt zag worden. De snelheid van Michiel bracht de achterhoede van Loo nog wel eens in verwarring, maar hij miste vandaag wat controle, het bier en jutterbitter van Harm’s verjaardagparty van de zaterdagavond had zijn uitwerking niet gemist.

Toch zou Michiel nog een assist op zijn naam mogen schrijven, een ietwat mislukte voorzet viel pardoes voor de voeten van Bassie en plotseling veerde alles wat Giesbeek was op, want zou het dan eindelijk gaan gebeuren ?  Bassie haalde niet meteen uit, maar draaide eerst virtuoos om zijn as en punterde vervolgens de bal bekeken in het doel (0-1). Ongeloof bij de technische staf, opperste verbazing op de gezichten van zijn medespelers en de slappe lach bij het meegekomen publiek. Zou hij dan eindelijk het juk van zich afgegooid hebben en nu tot volle bloei komen ?. Hij was echter slim genoeg om na zo’n hoogtepunt geen risico te nemen en stak in de rust als eerste zijn vinger op toen er om wissels gevraagd werd.

In de 2e helft ging het er allemaal wat steviger aan toe en moest eerst Donny met een gele kaart verplicht 10 minuten pauzeren, maar ook Loo liet zich niet onbetuigd.  Een bewuste handsbal die een doorgebroken Michiel een reële kans ontnam werd niet eens met geel gehonoreerd, omdat onze leiderscombi Henne/Witheet volgens de scheidsrechter teveel commentaar hadden. Wat later werd de wederom doorgebroken Michiel onderuit geschoffeld, maar nu trok de scheidsrechter wel een kaart, maar was het slechts geel. Willem had een kortstondige invalsbeurt, omdat hij al snel door een tegenstander geraakt werd, niet zo moeilijk trouwens als je met scheenbeschermers maatje F-pupillen voetbalt.
De scheidsrechter smokkelde nog wat extra speelminuten bij elkaar maar dat zou Loo geen gelijkmaker meer opleveren. Na een bedankje aan Jerzy voor het water en de drie punten togen we huiswaarts met Bassie als matchwinnaar en dat liet hij ons weten ook.  ’s Middags moest Vitesse buigen voor Ajax en was Bassie eindelijk weer terug op aarde.
Bekijk hier de uitslagen en standen.