Atletico de GSV’38 jo9-3

Het seizoen is inmiddels twee wedstrijden oud. Hoog tijd om eens kennis te maken met de jongste voetbaljeugd van Gsv’38. Het team bestaat uit 8 jongens in de leeftijd van 5-6 jaar. Een enkeling heeft vorig jaar zijn eerste wedstrijden gespeeld, het gros is dit jaar begonnen. Even voorstellen dan maar:

jo9-3-1280x853

Trainer/coaches Jantien & Chris
Staand vlnr: Roan, Remco en Siebe.
Zittend vlnr: Dean, Jens, Yuno, Thomas en Iven.

Vorige week stond de eerste wedstrijd op het programma, thuis tegen onze vrienden uit Velp van VVO. Daar we vorig seizoen een aantal wedstrijden geduld moesten hebben voor een gelijkwaardige tegenstander, begonnen we nu duidelijk zonder zenuwen!

De tegenstander werd ver teruggedrongen op eigen helft. De nieuwkomers in ons team waren niet onder de indruk van de tegenstander of scheidsrechter. Fanatiek werd de tegenstander opgejaagd.. Wat daarbij opviel was dit met zijn ALLEN gebeurde. Als een hecht team werd er aangevallen en verdedigd. Mede dankzij doelpunten van Yuno, Iven en Roan (3x) wonnen we zelfs deze eerste wedstrijd met 5-4. In de nabespreking werden er zelfs al vergelijkingen gemaakt met het huidige Atletico Madrid, wat een ongekende teamspirit!

In de tweede wedstrijd mochten we aantreden in Drempt, een heuse uitwedstrijd op het programma tegen Hc’03….Dat is toch even andere koek.
hc03_uit_jo9-3klein

De tegenstander , gemiddeld toch net even iets groter en ouder, riep al: ‘kijk eens wat een kleintjes.. Dat moet te doen zijn’….Dat moet je niet roepen natuurlijk tegen de boys van Atletico de Gsv jo-3 (F3….). Deze ‘kleintjes’ lieten zien dat vorige week geen incident was. Strijdend voor elke grasspriet lieten ze een 0-0 ruststand noteren. Tot 3 minuten voor het eind bleef het gelijk opgaan. Maar uiteindelijk werd het fysieke overwicht toch uitgebuit, 1-0 voor Hc’03.

Zij de punten, wij de complimenten… Want ook in Drempt was ze de ‘ongekende teamspirit’ opgevallen.

Uiteraard werd er afgesloten met een penalty-reeks en konden we glimlachend het weekend in.

Op naar volgende week!

Groetjes vanaf de ‘rollerside’.