Allerkleinste getalenteerde GSV’38 voor het eerst de groene weide in!

Zaterdagmorgen j.l. was het dan eindelijk zover, de allerkleinste kanjers mochten zich opmaken voor de eerste officiële wedstrijd in de kleuren van GSV’38. Niet alleen een spannende ochtend voor spelertjes, die gisteravond stuiterend naar bed gingen… om vervolgens 8 uurtjes later weer stuiterend van de spanning wakker te worden…. ook voor de trainers Falco Vieth en Ronald Zwaan was het een vuurdoop. Ronald was heden deze ochtend de rust zelve en Falco was de afgelopen week gerust gesteld door de GSV’38 helpdesk. Bij het betreden van het sportpark viel ook bij Falco een last van zijn schouders, de veldjes waren al uitgezet, ballen opgepompt en de koffie stond al te pruttelen.
Wekenlange voorbereiding was overigens overbodig, iets waar de trainers van andere teams alleen maar van mogen dromen.
Afgelopen woensdag werd er voor het eerst kennisgemaakt, leuk getraind en dat onder toezicht van de in grote getale aanwezige ouders.
Een speciaal moment om de eerste training van heeeeeeeeel dichtbij te mogen meemaken. Altijd goed voor mooie foto’s en leuke filmpjes voor later.

Waar voorheen nog wedstrijdjes werden geregeld door de omliggende verengingen, is de KNVB dit seizoen gestart met een heuse JO7 competitie.

Elk team bestaat uit 4 deelnemertjes en er wordt gevoetbald op een veld van 20 x 30 meter, zonder doelman.
Vier teams in de competitie, weinig spelregels, maar wel een optimaal voetbalplezier als uiteindelijk doel. Klik hier voor meer uitleg van de spelregels.

Het programma zag er als volgt uit:

Volgende week is er een nieuwe ronde en zal SHE uit Hall (bij Brummen) de gastheer zijn.
Wie weer een thuiswedstrijd wil aanschouwen moet wachten tot 9 oktober, want dan sluiten deze kanjers de eerste fase af op sportpark “De Does”.
Klik hier voor het volledige programma die u kunt vinden op de teampagina van de JO7-1. Binnenkort zal er worden gestart met het maken van de teamfoto’s en de pasfoto’s voor op de website.