JO8-1: ‘SML en GSV zetten ‘De Does op z’n kop!’

Ed de Goey, Jerzy Dudek, Joop Hiele, Eddy Pieters Graafland, Tygo Silvius…. over een paar jaar zal niemand gek opkijken van dit rijtje namen. Na maanden van onderhandelen hebben we een akkoord weten te bereiken met Tygo als onze vaste doelman! Het is niet de vraag: of, maar wanneer hij in Feyenoord 1 staat.

We speelden vandaag tegen onze vrienden van SML, bekenden uit de O7 competitie. We wisten dat ze enkele gevaarlijke spelers hadden. Met name een nummer 9 die snel en hard kan schieten. We waren dus alert! Na een gezapige warming – up, de sportdag had duidelijk zn sporen nagelaten: konden we beginnen!

Onder bezielende en inspirerende leiding van onze scheidsrechter trapten we af… , hij had wel een scherp shirt aan… ;).

Yuno liet gelijk zien er zin in te hebben. Hij had duidelijk rustig aan gedaan op de sportdag. Hij weet wanneer je moet pieken: juist! Op zaterdagochtend! BAM 1-0 voor.


BAM 1-2 achter! Jahaaa wat een tempo zat er in deze wedstrijd. Iedereen ging er eens goed voor zitten. Thomas ging weer als de brandweer vandaag. Ze probeerden nog al zn lucht eruit te schieten, tevergeefs… deze kanjer uit Giesbeek-zuid is niet kapot te krijgen.

Het is maar goed dat de trainer van het eerste alleen bij de O19 scout… anders we ons centrale verdedigingsduo allang kwijt geweest. Deze jongens spelen de bal (wél) meer dan regelmatig naar de juiste kleur…..:) Roan en Jens waren niet te stoppen vandaag, ondanks de noppen in jens zijn bovenbeen en Roan zijn onderbeen: bikkels!

Siebe had nog ietwat last van zn zonnesteek van de dag ervoor..maar liet zien over karakter te beschikken. Hij knokte zich uitstekend terug in de wedstrijd..En wat te denken van Remco: de man met het voorkomen van Edgar Davids.. deze twee stofzuigers tackelden zich een ongeluk. Met de name de opstomende laatste man, met het voorkomen van een 13 jarige atleet liet zich lastig afstoppen… jahaaa daar kunnen wij ook wel van genieten op de redactie!

Ondertussen probeerden zowel de SML als GSV staf de scheids door de wedstrijd te slepen… hij had het ietwat zwaar deze ochtend, maar wel een scherp shirt….;)

We hebben ons wel vaker in Engeland gewaand bij onze wedstrijden, maar dan in de premier league…. als SML vandaag de bal had waande we ons ook in Engeland maar dan in de 4th division! Met hun ogen dicht ramde ze de bal naar voren… en met succes.. ze kwamen tot een 2-3 voorsprong. Yuno had ook weer een duit in het zakje gedaan, onze Romario was weer als een duveltje uit een doosje scorend tevoorschijn gekomen!

Ondertussen had onze andere spits, Iven, ook zn slaap uit en scoorde na prachtig samenspel van achteruit de 3-3. Wat een spektakel! In de volgende aanval zocht Jens snel de diepte en Iven ramde de bal in de lange hoek achter de verbouwereerde keeper. 4-3 voorsprong! Dit is nog niet het seizoen van even lekker rustig uitspelen dan maar ….

Neheee… wat een spektakel! Van heinde en verre kwamen mensen aangesneld om deze wedstrijd te kunnen beleven. BAM , BAM….. 4-5… nondeju… nog geen tijd om een slok te drinken.

Alles op alles zette we vandaag op in ieder geval een gelijkspel!! Onze supporters stuwden ons naar voren…. in de slotseconde scoorden we nog een goal! Maar helaas was er geen VAR (video assistent referee) aanwezig op de Does.. en keurde onze scheidsrechter hem af wegens nog steeds onduidelijke redenen. Maar hij had wel een scherp shirt aan…;).

We feliciteren SML met de overwinning en we hebben genoten van een spektakelstuk in een lekker april-zonnetje. Dat is wel wat anders dan de regen in Portugal…mdus.

Op naar volgende week waar we wederom thuis aantreden… en deze keer tegen VordenO8-1… en vervolgen we onze tocht naar victorie! 9.00u aanvang.

Ltrrrrrrrrrrrrrrr