5e plaats JO16 bij toernooi Apeldoornse Boys

De JO16 heeft zondag j.l. een 5e plek weten te bemachtigen bij het geroemde en alom bekende Joke Wagenaar toernooi bij Apeldoornse Boys. Twee verliespartijen en achtereenvolgens vier overwinningen waren voldoende om de beker in ontvangst te nemen.

Nadat de leider eerst heden deze ochtend een bezoek had gebracht aan het goed georganiseerde Landjuweelconcours op sportpark “De Does”, bleken de bestelde en al gesmeerde broodjes in combinatie van de afname niet geheel parallel te lopen.

Met een mooie geste van het kantinepersoneel vertrok de leider vervolgens met vier zakken gesmeerde broodjes ham en kaas om mee te nemen voor ons team tijdens het toernooi. Namens het team nogmaals bedankt voor dit spontane gebaar!

Vanwege de enorme drukte rond het sportpark en de afgezette wegen voor de optocht richting het nieuwe schuttersgebouw, vertrokken we klokslag 12.00 uur bij de Paulisschool richting sportpark Malkenschoten van Apeldoornse Boys.
Bij het betreden van het sportpark verliet tegelijkertijd het JO15 team van GSV’38, zichtbaar teleurgesteld, richting de parkeerplaats.
Zij mochten in de ochtend de wedstrijden afwerken, maar echter zonder succes. Een overwinning en de rest verliespartijen was het resultaat.

De eerste twee poulewedstrijden verliepen voor ons teleurstellend, maar wel tegen ploegen die een maatje te groot waren.

Veel boys bleken met de gedachte meer bij de race van Max Verstappen te zijn dan bij hun eigen wedstrijd. Na de overwinning van de WK leider in Bakoe ging de knop om en kwam de wil om te winnen, zoals we dit seizoen vaker hebben gezien weer volledig terug.

De laatste twee poulewedstrijden werden overtuigend gewonnen en zo werd de derde plek in de poule veilig gesteld.

Als derde in poule A mochten we het in de kruisfinales opnemen tegen de nummer vier van poule B, ook deze werd aan de zegekar gebonden.
Vervolgens dachten we dat we klaar waren, maar niets bleek minder waar.
Het halve team had de wedstrijdkleding al in de wastas gedeponeerd en was klaar om te douchen, sterker nog er stond er al eentje onder de douche.
Gelukkig is het team gegroeid (behalve in de lengte) en in staat dat ze een half uurtje later weer volledig in tenue aan de aftrap stonden om ook deze laatste opponent een lesje te leren.

Volgende week gaan deze kanjers na alle corona perikelen eindelijk weer op jeugdkamp en sluiten we een week later het JO16 seizoen af met een toernooi bij Concordia-Wehl. Het was een lang seizoen, maar zeker een mooi seizoen!