5e elftal wint ruim van hekkensluiter SHE 5.

Yannick had zich deze ochtend verslapen en dat is toch knap als je pas om 11:45 aanwezig moet zijn. De rest was wel op tijd, al hadden een aantal spelers nog wat last van een feestje de avond ervoor in huize Velz. Voor de meesten van ons was het voor het eerst dat ze op het Sportpark SHE te Hall mochten aantreden. Alle ingrediënten voor een topper waren aanwezig, de slechtst presterende tegenstander in onze competitie, een kleedkamer met slechts ruimte voor 7 spelers, de slechtst mogelijke aanvangstijd, en ook nog eens onder de slechtst mogelijke weersomstandigheden, alleen het veld was nog slechter!. De aanvangstijd was 13:00, het 5e elftal van SHE houdt blijkbaar van lang uitslapen. Yannick overweegt dan ook een overstap en krijgt daarbij alle medewerking van Willem. Na het horen van de bierprijs die bij SHE gehanteerd wordt, overweegt de rest nu ook om overschrijving aan te vragen.

We wilden Augie vragen om deze wedstrijd te vlaggen, maar hij was helaas de avond ervoor letterlijk op de kop naar huis gegaan. Vandaar dat Yannick als straf als grensrechter aangewezen werd. Hij raakte hierdoor helemaal van zijn apropolis, want net als voetballen kan hij dat ook niet. Jordi hielp hem echter uit de brand. Als een echte brandweerman stelde Jordi hem eerst gerust en zei “maak je niet dik, want dan wordt je net zo als ik” en gaf hem vervolgens een spoedcursus vlaggen, terwijl Jordi zelf alleen maar theorie gedaan heeft. Nadat wij SHE 5 onze wedstrijdbal ter leen gegeven hadden, kon dan eindelijk de wedstrijd beginnen. In de eerste helft was de wedstrijd niet om aan te zien, al was het veld daar ook deels debet aan. Het meest opvallende was nog dat Yannick zijn taak als grensrechter wel heel erg serieus nam, al was er af en toe geen speld aan vast te knopen. hij vlagde namelijk niet alleen voor zaken aan zijn kant van het veld, maar ook als bijvoorbeeld de bal aan de overkant van het veld over de lijn ging. Zo hadden we plots twee grensrechters die naar elkaar aan het zwaaien waren. Misschien lag het aan het veld maar Sven moet hoognodig opnieuw gekalibreerd worden, want hij schoot de ene na de andere bal buiten de lijnen of rechtstreeks bij de tegenstander in de voeten. Een eerste helft dus waarin er weinig tot niets gebeurde, het regende volop, maar geen kansen, al werd een vrije trap van Sven door Jarik binnen getikt, maar doordat beide grensrechters voor buitenspel vlagden kon de scheidsrechter niets anders doen dan de treffer annuleren. Onze trouwe supporter Wilco had een rondje om het veld gemaakt en constateerde dat het hondenweer was en dat had hij goed gezien.

Door het slechte weer werd het veld er niet beter op en werd het meer en meer een slagveld, het enige wat we gaandeweg de eerste helft wonnen was terrein. Uiteindelijk zouden we vlak voor rust de tegenstander toch de stille hoop op een goed resultaat ontnemen. In de 42e minuut vloog een corner van Jarik met wat hulp van de tegenstander rechtstreeks binnen (0-1). In de allerlaatste minuut voor rust werd de eerste goed lopende aanval via Willem en Donny door Bassie uiteindelijk succesvol afgerond (0-2). Na dit doelpunt was het ook meteen rust.

Nadat we Yannick in de rust de vlag ontnomen hadden en zo ook uit zijn lijden verlost hadden posteerde Willem zichzelf weer eens in de spits. De tweede helft regende het niet, maar wel genoeg kansen en kreeg GSV de mogelijkheid om een monsterscore neer te zetten, maar Willem en Bassie schoten al vroeg in de tweede helft goede mogelijkheden recht op de doelman. Even later was het dan toch raak, een voorzet van Bassie, met buitenkant voet getrapt, viel perfect op het hoofd van de meegekomen Donny (0-3). Een voorzet van Bassie raakte de lat en een voorzet van jarik werd door Twan in het zijnet gekopt. Kort daarna had Willem wederom een niet te missen kans, maar geheel vrijstaand kopte hij naast. Langs de kant vroeg zijn vader zich af wie in godsnaam Willem in de spits gezet had en vooral waarom. Twan liet even later zien hoe het wel moest. Een prachtige voorzet van Pietertje werd door hem strak in de hoek gekopt (0-4). Het leek er even op dat Willem niet, maar de ingevallen Yannick wél ging scoren. Yannick lepelde de bal namelijk hoog richting het doel, waar de te kleine doelman van SHE al gezien was, maar de bal belandde tot ieders verbazing op de lat en zo wacht Yannick nog steeds op zijn eerste treffer. Willem kwam daarentegen met de schrik vrij. Bij de zoveelste kans, na een prachtige steekbal van Donny, schoot hij eerst tegen de doelman, maar kon hij met wat fortuin de rebound toch in het doel werken (0-5). Hij werd meteen gewisseld, al voelde het niet als een publiekswissel. De grappen en grollen namen in de laatste minuten van de wedstrijd bij beide teams de overhand, waardoor de scheidsrechter het wel welletjes vond en de wedstrijd op tijd ten einde floot. SHE 5 blijkt een fijne tegenstander voor ons, want we hebben in totaal nu 8 keer tegen hen gescoord en dat is ruim 40% van de door ons gemaakte doelpunten .

Zo’n overwinning smaakte natuurlijk naar meer, dus snel douchen en op naar Giesbeek, waar we nog net de tweede helft van Feijenoord – PSV konden meepakken en daar bleef het, waarschijnlijk ook door onze ruime zege, nog lang gezellig!

Witheet had vandaag een déjà vu.