5e elftal wint ook tweede thuiswedstrijd.

Het is zondag 9 oktober en voor de derde wedstrijd op rij treffen we het met het weer. Droog, zonnig en dus ook ideaal weer voor huisfotograaf Epco om een nieuwe teamfoto van het 5e elftal te maken. Hiervoor moest hij wel eerst speciale fotoapparatuur aanschaffen aangezien het elftal nu over een wel hele brede selectie beschikt en dat komt volgens Witheet niet alleen door het grote aantal spelers. Als je dan bij het maken van zo’n elftalfoto met z’n allen lekker dicht bij elkaar bent, voel je pas goed de verbondenheid die we samen hebben. Sommigen gaan daar dan weer wat ver in.

Na de teamfoto maakte Epco ook nog van alle spelers en stafleden individueel een foto voor op de website. Bij de één lukte dat wat beter dan bij de ander, deze foto’s gebruiken voor tinder of grindr wordt dan ook afgeraden.

Jordi was vorige week nog op zoek naar een functie elders, maar vandaag was hij weer van de partij en had tevens groot nieuws. Volgens zijn eigen zeggen gaat hij binnenkort weer zijn rentree op het veld maken. Daarvoor gaat hij eerst nog even wat aan zijn conditie en gewicht schaven. Hiervoor heeft hij inmiddels een boek van Sonja Bakker aangeschaft, hij zou dan de eerste worden die na het lezen van een boek is afgevallen. Lars van den Zevenheuvelenloop stelde Jordi daarom voor om mee te doen aan een Mister-verkiezing, volgens Lars is hij de eerste die afvalt!. Toch fijn dat je medespelers zo positief met je mee willen denken.

In deze tweede thuiswedstrijd was onze tegenstander Arnhemse Boys 4, en boys waren het zeker. Eén voor één, vermoedelijk met het OV naar Giesbeek gekomen, kwamen ze binnendruppelen, de één nog niet droog achter de oren, de ander nog jonger. Met zo’n jeugdelftal als tegenstander kun je je maar beter goed voorbereiden. Na onze fotosessie was er gelukkig nog net genoeg tijd voor een flinke warming-up, zonder Bassie natuurlijk die vind dat verspilling van energie, zeker als je er al niet veel van hebt. Zijn warmlopen bleef daarom beperkt tot wat rekken en strekken.

Met Silly Velz aan de vlag en het 5e elftal gehesen in lekker geile reserveshirts werd de wedstrijd stipt om 10:00 door scheidsrechter Geert in gang gefloten. Het 5e elftal nam meteen het heft in handen en de jeugdige tegenstander werd kort en fel op de huid gezeten, dat resulteerde al snel in de openingstreffer. In de 10e minuut was het de mee opgekomen Donny P. die met zijn voorzet spits Jelle wist te bereiken en die kopte à la Beb Bakhuys GSV op voorsprong (1-0). Opvallend was de lauwe reactie vanaf de kant, waar men blijkbaar de race van Max Verstappen belangrijker vond. Net als Verstappen had Bassie ook af en toe last van wielspin en leek hij te sprinten zonder van de plek te komen, maar toch kwam hij een aantal keren gevaarlijk door op rechts, vaak gelanceerd door Pietertje, die zelfs met balletjes buitenkantje rechts begon te strooien. Bassie wist voor rust een flink aantal goede kansen niet te verzilveren, regelmatig vond hij dan de doelman op zijn weg. Onze doelman Baco Ari hoefde voor rust slechts twee keer in te grijpen en is al weken in goede doen. Volgens insiders komt dat omdat hij vlinders in zijn buik heeft, blijkbaar is er een paar weken geleden een rups in zijn kont gekropen. De ruststand bleef, ondanks de vele mogelijkheden, op 1-0 steken.

Geert was deze zondag scheidsrechter van dienst en in ‘De Week van de scheidsrechter’ hoefde hij deze eerste helft niet één keer te fluiten voor een vrije trap, na rust viel echter Sven in en was een mogelijk clubrecord binnen 5 minuten naar de gallemiezen. Ook Jelmer was na de rust in het veld gekomen, die door ‘kenners’ gezien wordt als één van onze betere spelers, maar dat wist hij vandaag weer verdomd goed verborgen te houden. Gelukkig ging GSV na rust verder met kansen creëren, alleen nu werden ze wel verzilverd. Na goed voorbereidend werk van Jarik wist Nelus de doelman op het verkeerde been te zetten en schoot hij met zijn binnenkantje rustig binnen (2-0). Even later was Nelus vlak bij zijn tweede treffer, maar zijn subtiele hakballetje verdween net voorlangs het doel. Niet lang daarna was hij met een hakje wel succesvol, nu was het een assist op Bassie die deze kans nu eens niet onbenut liet en hard binnen kegelde (3-0). Sem moest na 15 minuten invallen voor onze Kees, ditmaal niet omdat Kees Kramp had, maar omdat hij zich naar eigen zeggen meer Kees Kots voelde. Met het richtingsgevoel van Jelmer kan het vaak alle kanten opgaan en zo belandde plots uit het niets een afstandsschot van hem op de lat. vlak daarna was het wederom Jarik die vanaf links een goede voorzet gaf die bij de tweede paal voor de geheel vrijstaande Bassie viel. Laatstgenoemde nam dit cadeautje met beide voeten aan en schoot met één ervan zijn tweede treffer binnen (4-0). Opvallend was het dat invallers Tobias (knie) en Sem (bovenbeen) al snel ook weer uitvallers waren. Bassie was duidelijk op zoek naar zijn hattrick, maar ondanks een paar goede mogelijkheden bleef hij op twee treffers steken.
Baco Ari leek voor het eerst de ‘nul’ te gaan houden, maar na een hoekschop voor GSV werden we in plots in de omschakeling verrast en mocht de tegenstander toch nog een doelpuntje meepikken (4-1).