5e elftal wint eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen !

Nadat het vorige seizoen halverwege werd afgebroken door de uitbraak van het corona virus, moesten we heel lang wachten op de start van het nieuwe seizoen. Toch wel vreemd als je bedenkt, dat dingen ‘Made in China’ normaliter binnen een week kapot zijn!  Voor aanvang van het seizoen bleek dat Tijmen en Witheet mochten aanblijven, maar moesten we als vanouds onze spelersgroep wel weer zien aan te vullen. Frenkie had namelijk besloten om na een half seizoen maar weer eens te stoppen, hij schijnt dan ook een fervent fan te zijn van het programma ‘Hello, Goodbye’.  Ook Jeffrey gaf na een half seizoen de pijp aan Maarten (waar voetbalt die eigenlijk?), niet zo verwonderlijk als je voor het weekendje weg, maar één dag uitgenodigd wordt!. Pellie en Lietie hadden besloten dat ze na vorig seizoen wel een stapje hogerop konden, …ja ik hoor u denken, lezen die géén wedstrijdverslagen dan?  Ik schrijf die dingen g.v.d. niet voor niks !. Gelukkig wisten we Onno, Twan en Damian, voorlopig althans, aan ons te binden.

Er kwam dit seizoen een nieuw seniorenelftal bij, waardoor besloten werd dat wij niet als 4e maar als 5e elftal verder moesten, wij zijn dus eigenlijk al gedegradeerd voordat het seizoen begonnen is!.

Een nieuw seizoen dat nog steeds grote hinder ondervindt van alle corona maatregelen en dat zou zo maar eens in ons voordeel kunnen uitpakken. Zo geven wij onze tegenstanders al jaren beduidend meer dan 1,5 meter ruimte en wassen de meesten van ons na weer een nederlaag hun handen langdurig in onschuld én blijven we vaak bij trainingen en wedstrijden, bij lichte, maar zelfs bij géén klachten, voor de zekerheid thuis. Bij Feijenoord had het publiek moeite om zich aan de afgesproken regels te houden, Wilco en Tracy hebben daar bij ons geen enkele moeite mee.

Vorig week, tijdens de eerste wedstrijd van dit nieuwe seizoen met, jawel  ‘Goodbye Frenkie’  in onze gelederen, kwamen we in deze laagste klasse van het amateurvoetbal een blijkbaar verdwaald jeugdelftal van Westervoort tegen en prompt werden we met een 4-2 nederlaag naar huis gestuurd.  Vandaag dus de kans op revanche in onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen, tegenstander DCS 7 uit Zevenaar. Dat je als laagste elftal nergens op moet rekenen bleek wel weer toen wij ons moesten omkleden in de twee oudste kleedkamers, waar Witheet zich als pupil nog om moest kleden, en het aantal douches beperkt was tot één. Daarnaast moesten we onze wedstrijd op het trainingsveld afwerken waar maar één dug-out beschikbaar was, maar zoals het een goed gastheer betaamd namen we die zelf in bezit en hadden we voor DCS een piepklein kermisbankje geregeld ! Vandaag konden we gelukkig een beroep doen op onze doelman Bjorn, die de rest van het seizoen echter uitgeleend dient te worden aan het 2e elftal. Om 09:15 bleek dat er weer eens een aantal spelers niet op tijd waren en onze aanvoerder, Spielführer,  Lars rollt von den Bergab, nam dan ook geen halve maatregelen en zette Sven, Bassie en Willem rücksichtsloos op de bank. Laatstgenoemde zou zich zelfs pas laat in de 2e helft melden, wat hem uiteindelijk naast 20 nieuwe tassen ook nog eens  2 rondjes bier kostte.

Om klokslag 10:00 floot scheidsrechter Geert voor de start van de wedstrijd en al snel bleek dat wij het betere van het spel hadden. Al vroeg in de wedstrijd was er een afstandsschot van Nelus, maar deze belandde recht op de vuisten van de doelman. Even later was het wel raak, Jelmer soleerde vanaf het middenveld langs een aantal tegenstanders, legde breed op Damian die met een harde schuiver voor de voorsprong zorgde (1-0).  Al snel erna was het Roel die zich eens voorin meldde, maar hij stapte ongelukkig op de bal, smakte aan de grond, maar maakte daardoor wel de weg vrij voor Jelmer, die de bal simpel kon binnentikken (2-0).

Een monsterscore lag in het verschiet, maar dan hadden we wat minder slordig aan de bal moeten zijn en beter in de afwerking. Nadat Bronkie een afstandsschot net naast zag verdwijnen, werd Jelle onderuit gehaald in de zestien en mocht hij van Nelus , omdat Jelle jarig was, de strafschop zelf nemen. Aan zijn zelfvertrouwen ligt het niet, wel aan zijn uitvoering, want zijn slap ingeschoten penalty was een simpele prooi voor de doelman.  Vervolgens ging Jelle de rest van de wedstrijd steeds vaker en gefrustreerder op zoek naar zijn doelpunt, maar dat zou hem niet lukken . In de tweede helft. nadat Senn, na een prima pass van Bronkie, op de doelman stuitte, schoot Jelle wel de rebound binnen, maar vond scheidsrechter Geert dat er vooraf een overtreding gemaakt was.
Na een voorzet van Onno grabbelde de Zevenaarse doelman erg flink op los en onder druk van Bassie, werd de bal achter de eigen doellijn gewerkt (3-0) en was de wedstrijd gespeeld.  Even later nam Bassie de bal uit een voorzet van Senn in één keer op zijn pantoffel, maar trof hij de benen van de doelman. DCS trof daarna nog de lat, Onno nam nog een paar gevaarlijke, maar niet doeltreffende vrije trappen en Bassie etaleerde een paar onnavolgbare passeerbewegingen, wat het massaal weggebleven publiek best leuk had gevonden, maar uiteindelijk veranderde dit niets meer aan de stand.  Na de wedstrijd kregen we van Willem gloednieuwe tassen uitgereikt
                       

en volgden nog vele rondjes bier van alle jarigen en te laatkomers, gelukkig maar, want voorlopig blijft de kantine weer gesloten!.