5e elftal wint derde wedstrijd op rij.

De kans dat het 5e elftal ooit een prijs gaat pakken is loos, dus besloten een aantal spelers dan maar met een wagen, al leek het meer op een schip, deel te nemen aan de carnavalsoptocht in Giesbeek. Zo kwamen Bronkie, Nelus, Roelie, Bassie en zelfs Witheet, ondanks dat ze zich niet geschoren hadden, van de twee deelnemers toch nog als winnaar uit de bus.

Willem, als superboer, wilde ook wel eens een keer een prijs pakken, maar nam donderdagavond in de rust van de kwartfinale beker de enige juiste beslissing.

Na twee heerlijke vrije weekenden was het deze zondag weer business as usual. Tegenstander was Arnhemse Boys, al was, gezien de gemiddelde leeftijd van de tegenstander, Arnhemse Kids een passender naam geweest. Aangekomen op het bijna verlaten Sportpark de Schuytgraaf werden we met alle egards ontvangen. De kantine hadden ze voor deze topper in de kelderklasse maar gesloten en zo misten we dus onze  broodnodige cafeïne. Gelukkig waren de kleedkamers wel open, alleen konden deze tijdens de wedstrijd niet afgesloten worden. Op echt gras spelen wilden ze ook al niet, dat vonden ze blijkbaar een te groot voordeel voor ons als boeren en dus mochten we aantreden op een groene vloerbedekking. De tegenstander had ergens nog een verzameling van reserveshirts en hesjes gevonden en zo konden we dan eindelijk in deze troosteloze entourage aan de wedstrijd beginnen.

 We kwamen al in de 5e minuut op voorsprong toen Nelus op de achterlijn een paar tegenstanders dolde en de bal beheerst binnenschoof (0-1). Lars van den Bassey was bij de laatste training ondersteboven gekegeld door onze Kees en had blijkbaar nog teveel last want hij moest al na tien minuten uitvallen, hij werd vervangen door, jawel, boosdoener Kees Kramp. Vlak daarna werd een afstandsschot van de tegenstander door Don P. nog aangeraakt en vloog de bal zo over de aan de grond genagelde Baco Ari (1-1). We scoren relatief zeer weinig uit dode spelmomenten, maar nu was het binnen tien minuten twee keer raak. Een corner getrapt door Nelus werd door de Arnhemse doelman, duidelijk slachtoffer van een kappersexperiment, verkeerd beoordeeld en door Twan binnen gewerkt (1-2). Even later hetzelfde scenario, wederom een corner getrapt door Nelus, maar nu was het Bassie, voor het eerst de op één na kleinste in het veld, die bijzonder strak en fraai binnenkopte (1-3). Bassie was even later zelfs dicht bij zijn tweede, maar zijn lobje viel net over het doel. Vlak voor rust slalomde Twan in de vijandelijke zestien langs een paar spelers en schoof droog de bal in de verre hoek (1-4). Zo gingen we met een goed gevoel de theepauze in, al bleek dat slechts een pauze te zijn.

 Jordi mocht de tweede helft de vlag ter hand nemen en brak deze uit blijdschap doormidden. De tweede helft was niet om aan te gluren en volgens Tobias speelde hij zijn slechtste wedstrijd ooit, een zeer gewaagde uitspraak aangezien het seizoen nog lang niet afgelopen is. In de tweede helft grossierde GSV in foutieve passes, verkeerde beslissingen en apathisch handelen. Roelie, in zijn tweede wedstrijd van het seizoen, won, ondanks de aanwezigheid van Don P., overduidelijk “de zaag van de week”. Hij torpedeerde één van de zeer jonge tegenstanders en die mag van geluk spreken dat hij nog een toekomst  heeft. De zeer goed leidende scheidsrechter gaf op dat moment echter slim voordeel en verraste daarmee onze hele achterhoede, waardoor een tegenstander geen strobreed in de weg gelegd werd en recht op het doel van onze Ari af mocht. Laatstgenoemde besloot niet uit zijn doel te komen en werd vervolgens simpel gepasseerd (2-4). Ondanks dat ook in deze omgeving de meeste kerken gesloten worden, kregen de Boys er toch weer geloof in en raakten de rood-witten uit Gies wat in paniek. Zo’n eerste basisplaats voor Roelie hakte er behoorlijk in en hij moest dan ook met een blessure aan dezelfde hak naar de kant. Het vervolg van de wedstrijd leverde weinig kansen voor beide teams meer op. GSV kreeg nog wel een vrije trap net buiten de zestien, maar na een reeks zeer slecht genomen vrije trappen stond Willem inmiddels boven aan het lijstje, maar na wederom een waardeloze vrije trap dus niet meer. De scheidrechter liet nog wat langer doorspelen in de hoop dat de Boys nog een aansluittreffer zouden maken, maar dat lieten we niet meer toe en zo was de derde overwinning op rij een feit.  Douchen en snel naar Giesbeek waar de kantine wel open was, voor een fris biertje en een lekker broodje bal van Geert.