5e elftal wint derby tegen Angerlo Vooruit 6.

Deze zondag mochten we om 12:00 aantreden in de streekderby tegen Angerlo 6 en in Angerlo hadden ze er meteen maar een speciale dag van gemaakt.

Deze zondag was ook de intocht van Sinterklaas en Jordi had alvast een verlanglijstje voor deze oude man gemaakt. ‘Lieve Sint, graag het nieuwe dieetboek van Sonja Bakker, ik ben namelijk het hele jaar lief geweest, …oké, meestal tenminste, …of ja, soms dan.  …Laat ook maar, ik koop het zelf wel.’ Onze vaste doelman Baco Ari had zich voor deze topper afgemeld, misschien was hij te teleurgesteld na het telefoontje van Frans Hoek of gaf hij de voorkeur voor de  intocht van Sinterklaas. De grote vraag was dus wie gaat nu ons doel verdedigen?. Willem kwam bij het voorlezen van de opstelling met een daverende verrassing op de proppen, niet de verwachte Lars, de krokettenplukker van de Riesweerd, maar Teun, de Noppert van de Uitmeentsestraat, werd als doelman aangewezen, achteraf zou dat een gouden greep blijken.  Teun accepteerde deze onheilstijding trouwens als een echte vent en zonder wanklank haalde hij vervolgens lachend zijn keepershandschoenen uit zijn tas.

Wedstrijden tussen aartsrivalen Angerlo en Giesbeek brengen altijd een speciale vibe teweeg en vele vaders van spelers hadden dan ook de weg naar Angerlo gevonden of het kwam misschien omdat ze door ‘no nut november’ toch wat tijd over hadden. Wilco had vanwege deze risicowedstrijd voor de zekerheid zijn hond meegenomen. Ook Henne, met een sowieso beladen achternaam in Angerlo, kwam zijn zoon in het hol van de leeuw aanmoedigen. Witheet had een slecht voorgevoel en toen Bassie mededeelde dat hij er vandaag zin in had werd dat gevoel bij hem er niet beter op.

Lars van de Bergerac maakte deze zondag dan eindelijk zijn debuut, zijn energielevel was inmiddels op peil , zijn snelheid nog steeds niet, komt nog steeds overeen met die van een lui paard. In de eerste helft waren de eerste mogelijkheden voor de thuisclub, maar het was Teun die telkens goed redde. Lars kwam nog even goed weg toen hij met een kamikaze actie de tegenstander net niet raakte en Rinus was na 20 minuten al klaar voor de intocht van Sinterklaas, hij werd vervangen door Jarik.  We kwamen langzamerhand beter in ons spel en nadat Willem Yannick aan de linkerkant wegstuurde werd diens voorzet door Jarik hoog over geschoten. Even later was het Kees Kramp die een heerlijke voorzet op Bassie afleverde, deze nam de bal goed aan en met een lobje leek de doelman gezien, maar wist een speler de bal nog net voor de doellijn te keren.  In de directe tegenstoot was het Teun die met een wereldredding ons voor een achterstand behoedde. De zeer actieve en met de juiste agressie spelende Donny leek voor rust ons op voorsprong te knallen, maar ook de Angerlose sluitpost wist dit met een fraaie redding te voorkomen. Zo gingen we toch met de brilstand de rust in.

In de rust zoemde de bekende dooddoener ‘deze wedstrijd hoeven we niet te verliezen’ door de kleedkamer, waarop positivo Witheet in herinnering bracht dat dit ook in de vorige drie wedstrijden naar voren gebracht werd en ons uiteindelijk nul punten opleverden.

Na de thee kregen we legio kansen om een voorsprong te nemen, maar kansen verzilveren is de laatste weken steeds onze makke.  Silly Velz schoot een voorzet van Jelmer op de rug van een tegenstander en Bassie, die al weken droog staat, zag weer eens een schot door de doelman gekeerd worden. Ook onze aanvoerder en ‘Dreh- und Angelpunkt’ Twan zag, nadat Silly Velz de bal goed met zijn brede borst had verlengd, de bal slechts in het zijnet verdwijnen. Sven mocht het daarna met een vrije trap proberen, maar zijn schot in de korte hoek kon nog net door de doelman gepareerd worden. Als je zoveel kansen mist dan valt het doelpunt vaak aan de andere kant, maar gelukkig hadden we Teun, schoot Sem hard naast in plaats van in eigen doel en kregen we geen strafschop tegen maar een vrije trap mee toen Teun de bal miste maar wel de tegenstander vol op het been raakte. Sem maakte het ons nog even moeilijk door als laatste man knullig de bal te verliezen en vervolgens bij de doorgebroken speler aan zijn shirt te gaan hangen. Met een gele kaart en een 10 minuten tijdstraf kwam hij daar nog goed mee weg. Angerlo in overtal kon nu meer druk op ons gaan zetten, maar dan moet je als Angerlo niet Tobias gaan natrappen, een gele kaart pakken en vervolgens de scheidsrechter de huid vol schelden, waarna je ook nog een rode kaart moet incasseren. Even was het dus 10 tegen 10, maar al snel gaf de scheidsrechter aan dat Sem weer in het veld mocht, niet wetende dat deze al een minuutje of drie meespeelde. Een vrije trap van Donny belandde precies voor de voeten van Jarik die bij het omspelen van de doelman onderuit ging en zo een strafschop versierde die door de uiterst kalme Twan verzilverd werd (0-1).

 Nu moesten we deze voorsprong nog over de streep zien te trekken en daarbij kregen we opnieuw wat hulp van Angerlo zelf, want opnieuw was er een speler die natrapte, nu bij Willem en ook hij mocht met geel naar de kant. Tegen negen man had Willem een paar minuten voor tijd de beslissing op zijn voet, maar uit een voorzet van Jelmer was zijn aanname matig, waardoor de doelman de bal nog net op tijd kon blokken. Angerlo kon geen vuist meer maken en zo kon GSV eindelijk weer eens een overwinning vieren, met Teun als Man of the Match, in zijn eerste wedstrijd als doelman meteen de nul gehouden, dat is Baco Ari dit seizoen nog niet gelukt!.