5e elftal verliest, ondanks Baco Ari, streekderby tegen Angerlo 6.

Eerst even terug naar vorige week, toen ging namelijk de zomertijd in en dat brengt onze spelers volledig in de war. Moeten ze eerst opblijven tot 02:00, om dan de klok een uurtje te verzetten, om vervolgens om 03:00 de wekker te kunnen zetten. Gelukkig maar dat onze consul dat probleem al zag aankomen en onze wedstrijd vorige week afgelaste.

 Gezien de hoeveelheid regen die deze week gevallen was, ging het grootste deel van onze ploeg ervanuit dat dan deze zondag de streekderby tegen Angerlo 6 ook wel afgelast zou worden.  Het bleek misplaatst denken, want zondagochtend zag onze consul dat het droog was en voelde dat het lekker waaide en dus gaf Dolf zijn zegen. Het veld zag er, zij het alleen voor de wedstrijd, redelijk uit, het werd echter een perfecte glijbaan voor onze Donny, maar een nachtmerrie voor onze wasvrouw Ankie.

 Deze ochtend hadden de meeste spelers dus geen rekening gehouden met het doorgaan van de wedstrijd en Kees was er zelfs doodziek van (buikkramp?). Jammer genoeg kon Bronkie hem alleen tijdens de warming-up vervangen. Bokkie en Witheet, ondertussen kijkend naar het bizarre slot van de race van onze Max, zagen de spelers, ondanks dat het droog was,  één voor één binnen druppelen. Willem was, mede door een feestje in ’t Schop, nog net op tijd, maar de slaap was vanochtend blijkbaar te vroeg heengegaan, want zijn oogleden hingen nog halfstok. Pietertje, had na hetzelfde feestje, niet eens de moeite genomen om de wekker te zetten en was dus veel te laat. Net als Jarik trouwens, die mocht vandaag dan ook als vlagger beginnen. Alleen Jelle was vandaag blij dat er gespeeld zou worden, hij had namelijk zijn hand gebroken tijdens een jeugd training (?) en kon er nu dus voor het eerst dit seizoen 90+ minuten bij zijn. Jordi was er vandaag ook weer bij, al kwam hij wel te laat. Ondanks dat Bokkie en Witheet maar met z’n tweeën zijn, blijft hij op die manier slechts de vierde man.

 Foppe, arbiter van dienst, floot klokslag 10:00 de wedstrijd in gang. In de eerste helft hadden we een overwicht, maar verzuimden we dit in een voorsprong uit te drukken. Twan verlengde een hoekschop van Nelus met zijn rug net naast het doel en even later was het Nelus die een hoekschop van Bassie tot bij de 2e paal verlengde, waar Rinus een niet te missen kans om zeep hielp door de bal van heel dichtbij nog naast te tikken. Angerlo trok aan de noodrem toen Twan door de verdediging soleerde en de toegekende vrije trap werd door Willem net over geschoten. Tussendoor was Angerlo slechts sporadisch gevaarlijk en als zij het Giese doel al onder vuur namen was daar onze Baco Ari die met zijn nieuwe gele wanten alles klemvast pakte. Net voor de rust hadden we alsnog op voorsprong moeten komen, maar een fraaie voorzet van Bassie werd door Donny niet helemaal goed geraakt en vloog zo voorlangs het doel.

 Na de rust nam niet alleen de druk van Angerlo toe, maar ook de geniepige overtredingen en de vervelende opstootjes kregen al snel de overhand. Vooral nummer 17 van Angerlo liet zich regelmatig op een vervelende manier gelden en spijtig genoeg gingen we hier snel in mee, maar vergaten daardoor zelf te voetballen. Zo ontpopte zich een wedstrijd met een vervelend sfeertje die maar weinig met voetballen te maken had. Gelukkig bleef onze doelman wel taakgericht, na een zeldzaam foutje van Donny kwam een Angerlo speler vrij voor het doel, maar met een katachtige redding voorkwam Baco Ari een bijna zeker tegendoelpunt. Ineens zagen we onze Lars van de Berg rollen en gillen na een zogenaamde zware overtreding. Hij had blijkbaar acteerlessen bij Kees gevolgd, maar dit leek een typisch gevalletje van ‘overacting’. Nadat de traumahelikopter afgebeld was en Lars weer uit de dood opgestaan was, had de tegenstander inmiddels een gele prent en 10 minuten straf ontvangen. Met een man meer gingen we echter niet beter voetballen en Baco Ari had opnieuw een goede redding nodig om ons voor een achterstand te behoeden. Na een hoekschop voor Angerlo, stond het publiek plots met open ogen te kijken toen onze arbiter floot en naar de penaltystip wees. Volgens Foppe had Willem een speler vastgehouden, jawel nummer 17,  en toen beiden vielen, gelukkig nog een extra tikkie met zijn elleboogje uitgedeeld.  Terwijl deze speler groggy naar zijn dug-out begeleid werd, was onze Ari kansloos bij de penalty (0-1). De doelpuntenmaker, blijkbaar niet het scherpste potlood in de kleurdoos, vloog vervolgens wild provocerend, langs de Giese supporters en reservebank, waarbij hij jammer genoeg voor ons, maar gelukkig voor hem net voldoende afstand hield. GSV ging nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar wist van de spaarzame mogelijkheden geen gebruik te maken. Donny gaf nog wel even zijn visitekaartje af, wat hem nog een gele kaart en 10 minuten tijdstraf opleverde. Zo kwam er een pijnlijk einde aan de ongeslagen status sinds 13 november.