5e elftal vecht zich in streekderby voorbij Angerlo. (4-0)

Zondag 27 maart, de zomertijd gaat in, het enige wat er bij ons elftal dan op vooruit gaat is de klok! Wie heeft dat trouwens verzonnen om dat in het weekend én in de nacht te doen ? Waarom niet op vrijdagmiddag om 15:00 ? deze ochtend wierp coach Patje een blik op zijn klokje en zijn vrees werd bewaarheid, een vijftal spelers ontbraken. Jelmer, Jesse, Aaron, recidivist Sven en zowaar ook de altijd stipt op tijd zijnde Kees ontbrak. Jelmer appte nog dat hij rechtstreeks ging, vrij overbodig lijkt me als je een thuiswedstrijd moet spelen ! De afwezige Bronkie had Jesse weer eens niet gewekt en Baco Ari had die nacht bijgeklust, vervolgens de tijd vergeten, maar jammer genoeg niet zijn Boom Box. Kees schaamde zich enorm en arriveerde dan ook terneergeslagen bij de kleedkamer, maar zag er wel uitgeslapen uit. Sven denkt nog steeds dat deze Summertime bedacht is als ode aan zijn vriendin. Daar had hij, misschien terecht, teveel tijd aan besteed en kwam hij maar liefst anderhalf uur te laat op ons sportpark. Hij mocht zich wel omkleden en even warmlopen, invallen mocht hij niet meer, zijn vrienden van het 5e hadden hem al verwijderd van het wedstrijdformulier.

Zo’n voorbereiding op de belangrijke streekderby tegen kampioenskandidaat Angerlo gaf weinig vertrouwen in een goede afloop. Gelukkig waren ze bij het ook thuisspelende 4e elftal wel serieus met het voetbal bezig en konden we daar wat overtollige spelers lenen. Het teleurstellende is dat je dan meestal niet de beste spelers krijgt, maar we waren al blij dat we het elftal compleet konden maken. Ik hoor u denken, dan zal onze vaste (niet) vlagger Jordi ook wel niet zijn komen opdagen ? , en inderdaad, maar deze keer had hij wel een geldige reden, hij had een familiefeestje, ze gingen die avond uit eten! Gelukkig hebben ze bij het 4e elftal van alles teveel en melde Augie zich vrijwillig als grensrechter, dan is het wel jammer dat hij bij de start van de wedstrijd onvindbaar was en Jelmer hem eerst nog een paar minuutjes moest vervangen.

Met de meeste laatkomers én Bassie op de bank, die had zich namelijk de deze week verslapen voor de training ?!, én met de deze keer zeer positief ingestelde supporter Wilco langs de lijn kon arbiter Geert de wedstrijd in gang zetten.  Van gastspeler en voorstopper Martin was bekend dat hij nog wel eens een strafschopje veroorzaakte  en dat was vandaag niet anders. Nadat hij de aanvaller helemaal naar de buitenkant van het zestienmetergebied gedreven had en deze daar niet meer gevaarlijk kon worden, nam hij toch het zekere voor het onzekere en stopte de tegenstander vakkundig onder de vrij losliggende graszoden. Leidsman Geert wees vervolgens gedecideerd naar de stip en Angerlo mocht een strafschop nemen, maar de zeker niet slecht genomen pingel werd door Baco Ari uit de linker benedenhoek geranseld. Even later, na een Onno(dig) slippertje achterin, wist Baco Ari ons wederom voor een achterstand te behoeden. Plots wist Jelle, bij een uitval de vijandelijke zestien binnen te dringen en liet zich daar slim omver duwen en opnieuw ging de bal op de stip, maar ook de strafschop van Nelus werd door de doelman gestopt, wel ten koste van een corner. Deze hoekschop werd door Puppie voor het doel geslingerd waar Jerry met het hoofd binnen kon knikken (1-0). Langzamerhand werd het een echte vechtwedstrijd en werden de duels wat grimmiger. Nadat Jerry en vervolgens Martin er stevig invlogen werd Nelus bij de volgende actie de dupe en hard geraakt en mocht deze tegenstander even 10 minuten afkoelen. Vlak voor rust was het nog bijna 2-0 toen Twan een vrij trap fraai verlengde, maar deze op de lat belandde.

Na de rust een kopie van de eerste helft, een hoekschop, nu door Bassie genomen, een kopbal van Jerry en de 2-0 voorsprong. Arbiter Geert moest alle zeilen bijzetten en had even het idee dat hij aan het klaverjassen was zoveel kaarten moest hij uitdelen, eentje na wederom een zeer wilde charge op Nelus en zelfs twee toen Jesse en zijn tegenstander op de zijlijn het voetbal inmiddels ingeruild hadden voor een potje vrij worstelen. Nelus pantoffelde van 25 meter maar net naast het doel en Angerlo kopte bij een hoekschop net voorlangs. Na goed doorzetten net buiten de zestien maakte Nelus dan uiteindelijk toch de bevrijdende treffer (3-0). Nadat Twan vervolgens in de zestien opgevangen werd mocht GSV opnieuw een strafschop nemen, gezien de korte tijd die nog te gaan was én de riante voorsprong konden we wel een risicootje nemen en mocht Bassie aanleggen, die bleek die druk wel aan te kunnen en zorgde daarmee voor de eindstand op het bord (4-0). Een wedstrijd met veel strijd, tot het randje en er soms iets overheen, maar wel een verdiende overwinning.

DVV9, koploper in onze klasse, had een afvaardiging naar Giesbeek gestuurd en zij waren uiterst content met deze uitslag en trakteerden ons na afloop op een flink aantal kannetjes bier en dat lieten we ons dan ook welverdiend smaken.

Die zondagnacht, vermoedelijk geholpen door de vele biertjes, droomde Witheet over Sven….. die rende over het voetbalveld met 600 eekhoorns achter zich aan, die hadden namelijk nog nooit zo’n grote eikel gezien!