5e elftal trekt overwinning over de streep en zet zegereeks voort.

Het was weer een weekje vol hoogtepunten, zo mocht Willem afgelopen woensdag, als superboer, dan eindelijk zijn stem uitbrengen op zijn ‘Sweet Caroline’. Met zijn karaoke versie nog vers in ons geheugen laten we dat even voor wat het is. Verder mag Silly Velz zich nu eindelijk tot de grote jongens rekenen nu hij zijn 18e verjaardag mocht vieren. Na diverse beelden gezien te hebben was het maar goed dat dit feestje op de vrijdagavond gehouden werd.

 

 Deze zondag moesten we op verplaatsing spelen en had Jordi zich afgemeld, hij ging liever kijken hoe bij Vitesse de vlag erbij stond, dan zal hij wel ruim op tijd zijn geweest, want die wedstrijd stond pas om 16:45 op het programma. Op deze fraaie zondagmorgen was het voor de rest al vroeg verzamelen op ons Sportpark de Does. Augie, vlagger van het 4e elftal, tevens voetbalvriend van het 5e, was op tijd voor zijn thuiswedstrijd, maar voor zijn doen wel laat en toen Willem het nodig vond om hem daar even over te bellen kwam dat zijn humeur niet te goede en arriverend op de fiets  dreigde hij zelfs om een sabbatical te nemen, hij denkt namelijk dat dat sterke drank is. Onze Bassie was wel veel te laat, toen hij door Willem gebeld werd en vroeg hoe laat hij dan eigenlijk aanwezig diende te zijn, was Willems antwoord “zeven minuten geleden, dus je bent nog wel ruim op tijd om te vlaggen”.

We  mochten voor de tweede keer dit seizoen naar Hall, ons favoriete sportpark waar de koffie duurder is dan een flesje bier. Zelfs Wilco was eerder teruggekomen vanuit Zandvoort om deze topper te kunnen zien. Tobias moest tijdens het omkleden nog even een grote boodschap doen, maar kwam met niks terug. Hij had wel een erg penetrant luchtje achtergelaten waardoor we gedwongen waren vroeger dan normaal aan de warming-up te beginnen. Baco Ari, had naast nieuwe handschoenen ook nieuwe voetbalschoenen gekocht, die deden volgens hem geen zeer aan de voeten, maar wel aan onze ogen. Bassie probeerde nog om Yannick om te kopen zodat hij niet zelf hoefde te vlaggen, maar Yannick kreeg van Willem uiteindelijk een beter bod om het niet te doen. Vandaag moesten we het in verdedigend opzicht zonder Lars van den Schoonenberg doen, maar gelukkig kon dat opgelost worden daar de Bronki Boys vandaag wel aanwezig waren.  Het werd een wedstrijd met weinig hoogtepunten, al hadden we de eerste helft wel een klein overwicht en wisten we dat ook nog in een voorsprong uit te drukken. Het was Tobias, die de veel opkomende Don P. bediende, die leek zich even vast te lopen in de vijandelijke zestienmeter, maar wist vallend de bal nog terug te leggen op Jelle, die makkelijk met het binnenkantje kon afronden (0-1).  Het grootste gevaar voor ons  kwam in de eerste helft van Bronkie, die bij een verdedigend bedoelde actie de bal richting ons eigen doel kopte en tot grote opluchting zag dat Baco Ari de bal met een flinke krachtsinspanning nog net uit de kruising wist te tikken. Dat waren wel de spaarzame hoogtepunten van de eerste helft, de tweede helft zou echter nog minder spektakel bieden. Het was Willem die na rust uit een corner van Onno de bal recht in de handen van de keeper kopte, daarna was het voor ons rood-witten alleen nog tegenhouden en met flink wat kunst en vliegwerk lukte dit. Zelfs Yannick, die normaliter nog over draadloos internet struikelt, gooide het weinige wat hij heeft in de strijd en moest na een harde bloktackle met een voetblessure de arena verlaten.  SHE creëerde nog wel wat kansjes, maar Baco Ari en de restverdediging gaven geen krimp en zo moest de goed leidende scheidsrechter, zij het met tegenzin, de wedstrijd uiteindelijk toch ten einde fluiten. Zo gingen we met de vierde overwinning op rij rechtstreeks naar Giesbeek, op Bassie na dan, die reed namelijk achter Onno aan.  In de kantine wachtte de Klassieker op ons. Tijdens deze wedstrijd wisselden de traan en de lach bij de kijkers elkaar af, maar wist ons Feyenoord uiteindelijk toch de zege te pakken. So Bassie, So Bassey ligt, gezien het uiterlijk en postuur van beiden niet voor de hand zou je zeggen, maar na deze klassieker zie je toch enige clowneske gelijkenissen.

https://twitter.com/i/status/1637515554700288002