5e elftal start nieuwe seizoen met een 3-1 overwinning.

Het is zondag 25 september, op deze zonnige ochtend maakt het 5e elftal zich op voor een nieuw seizoen in de kelderklasse, dus is het ook weer de hoogste tijd voor de gevreesde vileine digitale pen van Witheet. Uit onderzoek blijkt dat de voorouders van Witheet oorspronkelijk uit Ironie komen, dat ligt dicht bij de Sarcastische Zee. Niet alle spelers vinden het prettig als hij schrijft over wat hij (niet) ziet, laat staan hoe ze zich zouden voelen als hij schrijft wat hij denkt. Sommige elftalspelers vermoeden zelfs dat Witheet stiekem plastabletten gebruikt, je kunt volgens hen namelijk van nature niet zo’n zeikerd zijn.

Na meerdere seizoenen met een chronisch tekort aan spelers te maken hebben gehad, had Willem wat geld gespaard om wat extra spelers aan te trekken. Helaas kreeg ook hij te maken met de flinke prijsstijgingen en dan kom je net als in de supermarkt uiteindelijk toch terecht bij de bak met koopjes en gratis mee te nemen. Even snel de nieuwkomers op een rij: Jarik, Tobias en Teun, laatstgenoemde is de jongere tweelingbroer van Kees, ze lijken niet echt op elkaar, hun voetbal echter wel. Dan hebben we nog Silly Velz, helaas heeft hij niet de voetbalcapaciteiten van zijn vader óf moeder, Yannick jammer genoeg weer wel. Donny P. is weggelokt bij het 2e elftal, het kost wat kaarten, maar dan heb je ook wat. Als laatste aanwinst werd Sem de Haas voor weinig opgehaald bij DVC, met zo’n achternaam hadden we hem echter wel wat sneller ingeschat.

Zoals elk jaar hadden ook nu weer veel spelers goede voornemens voor het nieuwe seizoen. Sommige hadden zich voorgenomen om in de zomerstop wat gewicht te verliezen, Witheet moest deze zondag concluderen dat ze blijkbaar slecht tegen verlies kunnen!.  Hun voornemen om te gaan lijnen was in ieder geval wel afgevallen. Er was zelfs één speler, i.v.m. mogelijke represailles kan zijn naam hier niet genoemd worden, die maar liefst tien kilo wilde kwijtraken, hij hoeft er nu nog maar dertien!.

Het voordeel van zoveel spelers is dat er altijd wel iemand kan vlaggen en kunnen we nu eindelijk voor Jordi een ‘functie elders’ gaan zoeken. Willem dacht eindelijk alles goed geregeld te hebben, bleek er in de loop van de week plots géén scheidsrechter beschikbaar. Uiteindelijk wist hij ook dat nog op de valreep op te lossen. De avond voor de wedstrijd, op de kermis van Lathum, wist hij Velz over te halen om te fluiten, het feit dat zijn zoon ook in het 5e elftal speelt zal daar zeker aan bijgedragen hebben. Willem had ook het structurele te laat komen opgelost, door de aanwezigheidstijd een kwartier te vervroegen, daardoor was uiteindelijk iedereen net op tijd. Dat was maar goed ook trouwens want Bokkie en Witheet waren bijna een half uur bezig met het in orde brengen van het 3e veld. Er was slechts één dug-out, dus besloten ze als goede gastheer voor de tegenstanders een gammel houten bankje met wat afgekeurde klapstoeltjes neer te zetten.  Nu kon dan eindelijk het 5e elftal aan een goede warming-up beginnen, behalve Bassie natuurlijk, het enige dat Bassie bij de warming-up rekt is tijd.

Stipt om 10:00 floot Velz voor de aanvang van de eerste competitiewedstrijd tegen een voor ons nog onbekende, vrij jonge tegenstander SHE 5 uit Hall. Bassie vond het vanaf het begin wel lekker lopen, waarschijnlijk omdat hij zonder binnenbroekje speelde. De eerste helft kwamen we ondanks redelijk goed spel niet tot veel kansen, slechts een aantal afstandsschoten, maar vooral Jelmer had het vizier niet op scherp staan en zijn acties hadden vaak weinig met voetbal te maken, gezien zijn outfit van die ochtend hadden we dat misschien al kunnen weten.

Aanvoerder Bronkie moest na 25 minuten de strijd staken, hij had last van de kuit, Willem nam zijn plaats en zijn band over.  Meestal heeft doelman Baco Ari ze niet alle 24 in een kratje, maar vandaag was hij opvallend nuchter en alert, vooral bij een van richting veranderd schot die hij klemvast uit de hoek plukte. Na 30 minuten moest ook Tobias noodgedwongen naar de kant, hij was aan de slingerschijt en had deze ochtend vaker de plee dan zonlicht gezien en moest blijkbaar nog een keer op herhaling. Hij was net richting pot toen de tegenstander een hoekschop afdwong en redelijk vrij mocht binnenkoppen (0-1). Gezien het feit dat de tegenstander op en naast het veld compleet uit hun dak gingen konden we concluderen dat ook zij niet gewend zijn om vaak te scoren.

Na de thee en wat wissels namen we wat meer initiatief en dwongen zo meer en vooral betere kansen af. Toen de wat kleine doelman van SHE onder een bal doorliep, leek de bal over de doellijn te lopen, maar Jelmer wist deze gelijkmaker op een wonderlijke manier toch te voorkomen. Even later was het Rinus die eindelijk weer eens scoorde, maar jammer genoeg deed hij dat in buitenspelpositie. Even later had hij dan toch zijn moment of fame, nu wist hij een voorzet van Twan bij de tweede paal binnen te glijden (1-1). Voor het eerst in zijn leven was hij nu alleen topscorer !, helaas voor hem zou dat niet lang duren. Eerst schoten Jelmer en Bassie nog over, maar vlak nadat Kees Kramp was uitgevallen, was het Willem die uit een kluts de bal voor zijn voeten kreeg en doeltreffend uithaalde (2-1). Het hoogtepunt van de wedstrijd moest echter nog komen. GSV kreeg een vrije trap op 25 meter van het vijandige doel, terwijl de technische staf nog een geschikte kandidaat voor deze vrije trap aan het zoeken waren, nestelde Bassie zich al achter de bal en nadat hij zich bij Velz verzekerd had dat deze ineens op doel mocht, pantoffelde hij de bal over de doelman vast in de kruising (3-1). Bassie werd hierdoor terecht uitgeroepen tot pupil van de week, al was het mooiste doelpunt van de wedstrijd bijna nog naar de tegenstander gegaan. Deze speler schoot namelijk vanaf de linkerkant van het veld de bal snoeihard richting Baco Ari die de bal over zich heen zag gaan maar tot zijn opluchting via de binnenkant van de tweede paal het veld weer in zag springen. Uiteindelijk bleef het dus bij 3-1 en zijn de eerste drie punten van het seizoen binnen. Een goed begin van het seizoen met dank aan Willem voor al het voorwerk en uiteraard veel dank aan scheidsrechter Velz !