5e elftal niet opgewassen tegen SDZZ 3

Na aanvullende maatregelen vanuit de regering m.b.t. corona, wordt het amateurvoetbal er op de zondagmorgen niet leuker op.  Géén bakkie koffie voor het vertrek, ook niet bij aankomst bij de tegenstander, géén stoere verhalen in de kleedkamer, géén toeschouwers, géén enkele beleving langs het veld en vooral géén derde helft. In een troosteloze atmosfeer moesten we dan ook afgelopen zondag in Zevenaar aantreden tegen SDZZ 3. Aangezien de sportkantine gesloten was, waren er opvallend veel spelers die op eigen gelegenheid gingen en Jelmer ging zelfs in één keer (?).  Bassie was zowaar op tijd, maar dat kwam waarschijnlijk omdat hij zijn rijbewijs behaald had en voor vervoer mocht zorgen, gelukkig had hij ook nog een paar zitplaatsen.

Aangezien er een aantal spelers met lichte blessures kampten en er tevens slecht weer voorspeld was, hadden we uit voorzorg youngsters Noah en Jazz erbij gevraagd.  Vandaag was het debuut van doelman Aaron en toen hij in het begin van de wedstrijd twee keer uitgleed op het natte veld en maar net een doelpunt kon voorkomen hoorde we al een ‘Van der Gijpje’ vanaf onze reservebank, ‘daar gaan we dit seizoen nog een hoop plezier aan beleven’, maar dat geldt dan jammer genoeg niet voor ons trouwe publiek. Al hoewel, wat ruist daar in het struikgewas.

Bij de start van de wedstrijd bleek dat enkele wisselspelers op de reservebank meer dan 1,5 meter ruimte voor zichzelf  probeerden te forceren. Waarschijnlijk door een combinatie van dubieuze voedingsmiddelen en wat te enthousiaste darmbacteriën zorgden een aantal van hen voor een wel zeer kwalijk riekende uitstoot. Het was Nelus die na vijf minuten een 100 procent kans, na prima voorwerk van Jelle en dito voorzet van Bassie, niet wist te verzilveren. Hij moest meteen geblesseerd het veld verlaten, later zou blijken dat er één nog korter in het veld zou staan. Het was de snelle linksbuiten van SDZZ die de zestien binnenvloog en door Bronkie pootje werd gehaakt waarna een terechte strafschop volgde. Ondanks dat Aaron zich zo breed mogelijk oppompte wist hij deze niet te keren (1-0). Twan probeerde het voor de rust nog met een schwalbe aan de andere kant, maar de scheidsrechter wuifde dit terecht weg.

In de rust bleek dat vlagger Jordi zich geblesseerd had door bij het achteruit lopen in een gat te stappen, misschien kan hij beter voorruit lopen, dan ziet hij meer. Onze aanvoerder Herr (Lars) Flick had voornamelijk naar het andere veld staan te kijken, want hij had duidelijk een andere wedstrijd gezien dan ons. Volgens hem waren we de tegenstander overal de baas, veel sneller (?) en konden we ze zo van het veld tikken, waarom we dan met 1-0 achter stonden is ons nog steeds een raadsel. Na de rust kwamen een aantal redelijk verse krachten in het veld, al kun je je afvragen of dat voor iedereen gold. Pieter kwam na tien minuten in het veld, waar hij constateerde dat de nummer 10 van SDZZ wel erg snel was, vooral op de eerste 25 meter. Pieter had dan ook direct een  overtreding nodig en bij de tweede confrontatie wist hij nog net met een vreemde hink-verstap-sprong de bal n tot corner te verwerken, maar het betekende na drie minuten speeltijd wel meteen einde enkel en wedstrijd.

GSV ging op zoek naar de gelijkmaker, maar een lob van ver door Jelle ging nog verder naast. Een door Damian getrapte hoekschop werd door Willem fraai ingekopt, maar de redding van de doelman was minstens zo fraai te noemen. De daaropvolgende hoekschop door Twan genomen, werd vervolgens door Jelmer wel binnen gekopt (1-1) en zo heeft hij nu in drie opeenvolgende wedstrijden gescoord!.   Lang konden we niet van de gelijkmaker genieten, bij een voorzet ging Roel er plots bij zitten, werd de eerste schotpoging nog geblokt, maar uit de rebound werd wel gescoord (2-1).  De nummer 10 van SDZZ kreeg nog een keertje vrije doorgang naar het doel en mocht zo de 3-1 eindstand op het bord zetten.