5e elftal neemt revanche op SDZZ 3.

Wetende dat de kantine na afloop gesloten zou zijn, deed de motivatie om deze wedstrijd serieus te benaderen geen goed. Staflid Bokkie was vandaag niet aanwezig, maar had hiervoor wel toestemming gevraagd aan Witheet, die hem vertelde dat hij het dak op kon. Jordi was er wel, hij had zijn werkkleding nog aan, zijn baas had gezegd dat hij die overal aan moest. Aan Jordi had Witheet echter niet veel, aangezien het hem, vermoedelijk bij het bowlen, in de rug geschoten was. Dat is altijd nog beter dan dat je medespeler uit frustratie een dartpijl in je been gooit. Deze darter Bassie was naar eigen zeggen niet helemaal fit en begon als vuile wissel en kwam dus waarschijnlijk alleen om te douchen. Sven was deze keer op tijd en dat hebben we geroken ook, nadat hij in zijn boxershort had lopen fluisteren.

Een week na het thuisverlies tegen SDZZ 3, mochten we deze zondag in Zevenaar op herhaling, de ideale kans dus voor revanche. Edoch, de eerste 30 minuten van de wedstrijd zag de nog geblesseerde Willem de slechtste vertoning van dit seizoen en dan te bedenken dat we wat slechte wedstrijden gespeeld hebben. We hadden het vermoeden dat de meeste spelers dachten dat ze in een aflevering van Heel Holland bakt zaten, ze waren blijkbaar alleen aanwezig om bruin te worden van het heerlijk schijnende zonnetje. Willem had voor de wedstijd de spelers erop gewezen dat SDZZ het moest doen met een veldspeler in het doel en dus lagen er kansen voor wat afstandsschoten, echter het eerste half uur wisten we niet één bal op doel te krijgen. Kijkend naar dit ongeïnspireerde zootje, grossierend in verkeerde aannames, foute passes en een tekort aan duelkracht, voorzag Witheet dat we zonder punten huiswaarts zouden keren. Kees had het erg moeilijk met de zeer goede en snelle rechtsbuiten en nadat hij bij een diepe bal opzichtig mistaste en de nodige rugdekking ontbrak achterin, kon deze speler vrij de zestien in dribbelen en zijn lage voorzet kon simpel binnen gewerkt worden (1-0). Een balletje kan raar lopen want na een paar scheldkanonnades van Willem begon langzamerhand de uitvoering van ons dan toch op iets van voetbal te lijken.  Donny stuurde met een prachtige steekbal Jelle alleen op de doelman af, maar hij faalde opzichtig door de bal naast te schuiven. Het was nog te vroeg voor kramp, maar klaar was Kees, hij moest met een blessure naar de kant en werd vervangen door broer Teun, die nu de rest van de wedstrijd door Kees gesouffleerd zou worden.

Nadat Onno op de doellijn nog een doelpunt had voorkomen, kregen we voor rust zelf nog een paar goede mogelijkheden. Jelmer schoot een vrije trap net over, Sil schampte slechts een goede voorzet van Jelle en Jelmer kopte een hoekschop voorlangs. De gelijkmaker hing in de lucht, een prachtige voorzet van Jarik werd door Jelle ineens uit de lucht genomen, maar de bal vloog snoeihard op de lat. Sven was inmiddels ingevallen voor de geknakte Sil en koud een paar minuten in het veld schoot hij, met bril, een voorzet van Jelmer onberispelijk binnen (1-1), gaat die bril eindelijk zijn vruchten afwerpen.  Op slag van rust was het weer Jelmer met een assist, hij kopte een vrije trap van Onno terug en nu werd de bal door Jelle wel binnengetikt (1-2). Zo gingen we wonderbaarlijk toch nog met een voorsprong de rust in.

Na rust kwam jumping Yannick in het veld, nog steeds op zoek naar zijn eerste doelpunt ooit. Na wat schoten die over vlogen en een slap ingeschoten vrije trap van Sven werd er net buiten de zestien een vieze overtreding gemaakt op Yannick. Yannick vloog als was hij door een wesp gestoken overeind en wilde de boosdoener te lijf tot hij zich herinnerde dat hij deze ochtend staande voor de spiegel gezien had hoe breed hij ook al weer was. Wat resteerde was een vrije trap die opnieuw door Sven getrapt werd, en opnieuw was het een slap schotje, maar de doelman tastte onbegrijpelijk mis en zo kon Sven zijn tweede treffer, wederom met bril, in deze wedstrijd en ook van het seizoen aantekenen (1-3). Even was het schrikken toen hij daarna bij een stevig kopduel niet zijn hoofd, maar wel zijn bril verloor, maar na wat op de tast zoeken, vond hij zijn geluksbrilletje ongedeerd terug.  Even later werd Jarik hard van achteren onderuit geschoffeld en moest de dader met geel voor 10 minuten vertrekken. GSV zette nog één keer aan, Jarik schoot voorlangs en gaf vlak daarna Yannick een niet te missen kans, maar deze miste, zonder bril, weer eens, nu door de bal tegen zijn eigen standbeen aan te schieten. Twan had medelijden met hem en tegen de zin van Willem in, mocht Yannick van hem een strafschop nemen, nadat er een overtreding in de zestien gemaakt was door SDZZ. Nu zou het dan toch moeten gebeuren en zou Willem verlost worden van dat kratje bier dat al een tijdje ligt te verstoffen in zijn schuur. Yannick hoefde de bal alleen maar in een hoekje te plaatsen, maar zijn schot kon zelfs door deze doelman, met alle respect, met de voet makkelijk gekeerd worden.

Na het zien van de bekerfinale tussen Ajax en PSV, vermoed Witheet dat Yannick Mexicaanse voorouders heeft. Gelukkig voor Yannick kwam SDZZ niet meer terug in de wedstrijd en was het Jarik die eerst een paar man passeerde om vervolgens de bal hard en hoog in de touwen te jagen (1-4) en zo de wedstrijd definitief in het slot gooide. Drie punten mee naar Giesbeek en direct naar huis, dat was effe wennen.