5e elftal moet genoegen nemen met een puntje.

Zondag op een waterkoud sportpark de Does moest het 5e elftal aantreden tegen VDZ 8 uit Arnhem. Deze zondag moesten we het wederom zonder Lars van de Mountainbike doen. Jammer, want zaterdagavond bewees Danny Blind dat je als traagste speler van het team toch heel belangrijk kunt zijn.  Door blessures van Bassie en Jarik en te laatkomer Jelle ontbrak het ons aan voorhoede spelers en daarom had Willem zichzelf maar eens in de spits geposteerd en wat hem als verdediger vaak niet lukte, lukte nu wel, hij hield de hele wedstrijd de nul. Jelle was dus te laat, hij had deze ochtend het gevoel dat hij wat moest doen, dus was hij even blijven liggen totdat dat gevoel weg was. Als dank voor het te laat komen mocht hij de vlag te hand nemen en aangezien hij na de rust direct weg moest om te werken scheelde de vereniging dat ook nog eens éénmaal douchen.  Baco Ari was gezien de toenemende kou op zoek gegaan naar een lekker warm hoofddeksel á la Petr Čech, maar was waarschijnlijk in de verkeerde sportzaak terecht gekomen.

 

Vlak voor de wedstrijd koos hij dan toch maar voor een gewone pet tegen de niet aanwezige zon. Onze tegenstanders bleken wel heel erg jong en volgens de meestal goed geïnformeerde scheidsrechter Geert hadden ze gisteren allemaal nog de schoen gezet. Onze Lars van de Mountainbike en Jordi hadden dat gisteravond ook gedaan en vanochtend bleek bij het uitpakken van de cadeautjes dat de Sint toch altijd goed op de hoogte is. Welke shirt hoort bij wie denk je ?

 

 Sinterklaas was sowieso druk geweest dit weekend, want op verzoek van de technische staf, had hij ook nog wat spelers op het matje geroepen, allen hebben gelukkig beterschap beloofd.

 

 Sem de Haas had blijkbaar nog geen wintervacht aangemaakt, want tien minuten voordat hij aanwezig moest zijn, belde hij af met problemen met zijn voet, die hij echter zaterdag middag in de sporthal nog behoorlijk had laten spreken. Gelukkig was onze Roelie voor het eerst dit seizoen weer aanwezig en nadat iedereen (hernieuwd) met hem kennisgemaakt had mocht hij zelfs in de basis starten. Vlak voor de wedstrijd was er nog even grote paniek toen bleek dat Jannick zijn scheenbeschermers kwijt was. Hij was er echter zeker van dat hij ze had meegenomen en het bleek dat hij gelijk had, hij  bleek ze namelijk al om te hebben.

 Iets voor 10 uur floot scheidsrechter Geert de wedstrijd in gang en het eerste half uur ging het redelijk gelijk op al waren de beste kansen voor GSV. Jelmer schoot een goede kans hoog over, terwijl VDZ het vooral van afstand probeerde, maar Baco Ari had daar geen enkele moeite mee. Uit een door Onno genomen hoekschop kreeg Willem de allerbeste kans maar hij schoot hoog over. Willem had duidelijk last van de zeer “positieve” aanmoedigingen van zijn vader, een typisch gevalletje van “een koekje van eigen deeg”. Even later kopte Jelmer een goed genomen vrije trap van Onno over en na een goede combinatie tussen Jelmer en Twan schoot laatstgenoemde dan ook maar over. Af en toe moesten we scheidsrechter Geert tot de orde roepen die had namelijk meer oor en oog voor het gejuich en het scorebord op veld 1, waar het 2e elftal de streekderby speelde tegen Angerlo 2 waar GSV al snel een 2-0 voorsprong genomen had. Veel meer was er niet te vermelden over de eerste helft, ook omdat Witheet koude vingers had en daardoor zijn aantekeningen niet meer kon lezen.

 Na de rust was er even een schrikmomentje toen sommige toeschouwers een verdwaald schot van VDZ als doelpunt beoordeelden, maar gelukkig viel de bal voor Baco Ari net over de kruising op het dak van het doel. Aan de andere kant was het dan eindelijk wel raak, na een goed opgezette aanval kwam de bal via Onno bij Jelmer terecht, die vond de vrijstaande Twan en die rondde koeltjes af (1-0).  Jelmer was even aan het dagdromen en dacht dat hij een van der Zee van tijd had, waardoor de tegenstander hem zonder problemen de bal voor zijn voeten weg kon nemen. Toch leken we aan de winnende hand, maar ja, je voetbalt met je voeten en als je die niet goed gebruikt en de bal niet op tijd uit de eigen zestien trapt ?!  Geklungel in de zestien waar vier GSV spelers de bal maar niet weg kregen resulteerde in een schot dat via het puntje van de schoen van Onno in de verre hoek achter Baco Ari verdween (1-1).  De ingevallen Yannick kreeg nog een kansje, maar de grootste kans op de overwinning was wederom voor Willem, die een voorzet van Jelmer prima controleerde, vervolgens de directe tegenstander uitkapte, maar tot afgrijzen van alle toeschouwers de bal net naast schoof. Als straf mocht hij die middag vlaggen bij het eerste elftal en ook die wedstrijd eindigde dankzij hem in 1-1.