5e elftal komt op achterstand maar walst daarna over SV Gelders Eiland 3 heen.

Vorige week speelden we een kansloze wedstrijd bij en tegen de Bataven 7, waar we weer eens met een mega aantal afmeldingen moesten dealen, Witheet was er zelfs letterlijk ziek van.  Witheet was blij dat hij deze ochtend Nelis weer eens zag, maar hij besloot het item Angerlo maar even te laten rusten, Nelis vond zijn schuiver na het bezoek aan Angerlo namelijk niet zo grappig, maar zijn scooter lag toen wel in een deuk! Deze week zowaar zeer weinig afmeldingen en deze ochtend was de verbazing bij Willem van zijn gezicht te scheppen toen iedereen ook nog eens op tijd aanwezig was, zelfs Sven, die normaliter elk weekend de wekker laat weten dat hij de baas is!. Oké, toegegeven onze doelman was misschien een paar minuutjes te laat, maar we hoorden hem al een tijdje van tevoren aankomen. Even dachten we dat fanfarekorps Gregorius door het dorp aan het trommelen en toeteren was, maar het bleek onze eigen Baco Ari met een op vol volume bassende boom box op zijn schouder. Alleen de Bronkies ontbraken deze zeer warme zondag, maar gelukkig konden we vandaag beschikken over Ruud en Bram en met beiden in de basis floot de scheidsrechter om 10:00 de wedstrijd in gang. GSV liet er geen gras over groeien en ging vol in de aanval en men had al snel een paar goede kansen op een voorsprong, maar Rinus knalde op de lat en onze voorwaartsen hadden het vizier nog niet goed afgesteld. Zoals zo vaak gaat het dan aan de andere kant mis, al moet gezegd worden dat de tegenstander wel erg veel hulp van onze doelman kreeg. Baco Ari was blijkbaar in zijn gedachten nog alle actie van de avond ervoor aan het doornemen, toen hij zich de apenpokken schrok toen er plots een bal op hem afkwam, het voelde alsof hij met bokshandschoenen een ei probeerde te vangen, maar het was toch echt de wedstrijdbal die hij eerst in zijn handen had, maar vervolgens toch achter zich in het doel liet vallen (0-1).

Andre van Duin zong het vroeger al ‘Willempie hoor je overal, Willempie is een raar geval’ en ook deze wedstrijd schold en raaskalde onze Willem weer tegen zijn medespelers en stak hij zijn bekende riedeltje af, ‘Kom is op jongens!’, ‘tandje de bij’ , ‘wat een slappe hap!’ en dan vooral tegen Rinus, die op een verkeerd moment een mislukt hakballetje produceerde. Lachen was het dan ook toen de hele reservebank hetzelfde riedeltje tegen Willem zelf begon te roepen toen hij zelf in de fout ging.  Lang kon het Gelders Eiland trouwens niet van de voorsprong genieten, want het was Ruud die na een paar fraaie kapbewegingen de bal met een geplaatst schot in de verre hoek deponeerde (1-1). Even later lag zijn tweede treffer ook al binnen, toen hij goed voorbereidend werk van Jelle en Nelis succesvol afrondde (2-1). GSV bleef doordrukken en een voorzet van Ruud werd vervolgens bij de tweede paal door notabene Willem binnen gewerkt (3-1). Voor rust liepen we zelfs nog verder uit na een goede voorzet van Rinus wist Bram koppend zijn eerste treffer in dienst van het 5e elftal te noteren (4-1).

Na de rust en het inbrengen van diverse frisse wissels ging GSV rustig door met scoren. Lars Blind bracht met een lange bal Ruud in stelling die zag vervolgens zijn voorzet door Nelis simpel worden binnen getikt (5-1). Bassie zag nu zijn topscorers titel in gevaar komen en ondanks dat er vier spelers vrij liepen loste hij van ver buiten de zestien een slap schotje, maar hij had geluk, want de nieuwe doelman dacht toen nog dat hij kon keepen, na dit schotje niet meer (6-1).

Nelis was vandaag op een missie en niet veel later schoot hij, opnieuw op aangeven van Ruud, de bal binnen (7-1). Willem werd vervolgens in de zestien onderuit gehaald en moest zelfs de strijd staken, de scheidsrechter gaf terecht een strafschop.

Bassie had zich met zijn eerste sprintje van deze ochtend al over de bal ontfermd en had zich vervolgens voorgenomen om de bal linksonder te schieten, jammer genoeg voor hem ging deze echter rechts hoog over. Ruud volmaakte zijn hattrick (8-1), waarna de tegenstander wel klaar was met hem en uit voorzorg werd hij door onze staf naar de kant gehaald. Nelis pakte ook nog zijn hattrick mee door de bal in één keer uit de lucht te nemen en deze vast in de kruising te knallen (9-1).

Niet alles zat Nelis mee, ondanks dat Pasen al lag voorbij was, moest hij na een overtreding toch nog even wat eieren zoeken.

Onno zag zijn voorzet nog op de lat belanden, waarna Jelmer met een prachtige halve omhaal de tien vol maakte (10-1).

Met nog drie wedstrijden te gaan is Bassie inmiddels achterhaald op de topscorerslijst!