5e elftal komt niet verder dan een gelijkspel.

Na Goede Vrijdag, al dacht Jezus daar toen heel anders over, Stille Zaterdag en eerste Paasdag, was het maandag weer tijd voor voetbal. Vorige week had bij afwezigheid van Witheet Willem de honneurs waargenomen en voor een prima verslag gezorgd, vandaag nam Witheet de in gal en alsem gedoopte pen weer van hem over. Het is maandag 2e paasdag, de zon was al vroeg uit de veren en aangezien we pas om 12:00 moesten aantreden had Jordi vooraf voor een ontbijtje gezorgd in de kantine (wel met hulp van anderen, anders hadden we het zonder beleg moeten doen). Sven die normaliter te laat komt, al denkt Summer daar heel anders over, was, mede geholpen door de late aanvangstijd zowaar op tijd aanwezig. Twan at rechtstreeks en Witheet zat wel aan het ontbijt, maar aangezien Jordi in de verslagen zijn vaste pispaaltje is, nam hij geen enkel risico en at niet mee. Na vorige week moesten we ook vandaag weer aantreden tegen VDZ (Volharding Doet Zegevieren) uit Arnhem. Gelukkig hadden we vandaag wat meer spelers tot onze beschikking, al moest Jesse op het laatst nog ziek afhaken. Gelukkig konden we een beroep doen op Lucky Luc, had Yannick geen moeite met het spelen van twee wedstrijdjes op één dag en aasde DJ Donny op revanche nadat hij, volgens zijn zeggen vorige week ‘de slechtste wedstrijd ooit gespeeld had’, na deze zondag kan die wedstrijd ook weer uit de boeken.

De Thielen hadden een gerenommeerde scheidsrechter laten invliegen en deze mocht om 12:00 de wedstrijd in gang fluiten. In smetteloos wit, aangezien VDZ ook in rode shirts speelt, begonnen we niet echt scherp aan deze wedstrijd en dat had na twee minuten al een achterstand op kunnen leveren, maar de geheel vrijstaande aanvaller van VDZ schoot alleen voor Baco Ari ruim naast. Daarna was het eerst Lucky Luc die na een goede individuele actie net naast schoot en Twan die na een corner zijn schot gered zag worden door de doelman. Jelmer kreeg de volgende kans, maar geheel vrij voor de doelman wist hij deze niet te passeren en leverde dit slechts een hoekschop op. Uit deze hoekschop ontstond plotseling een snelle counter van VDZ die doeltreffend afgerond werd (0-1).  Inmiddels kreeg Jordi van de scheidsrechter nog wat aanwijzingen hoe en wanneer hij diende te vlaggen, Jordi excuseerde zich met het feit dat hij géén oortje in had. Bij DJ Donny zat er vandaag weer weinig muziek in , hij voetbalde als een elektricien die niet tegen de spanning kon en al na een kwartiertje gaf hij de brui aan Maarten en werd hij vervangen door zijn zwagertje Bassie, die wel meteen goed in de wedstrijd zat. Deze liet eerst een mooi gat voor zich vallen en dook daar vervolgens met de bal zelf in, snelde zo langs de linkerkant richting doel, leek de bal te ver voor zich uit te spelen, maar uit een lastige hoek wist hij de bal toch nog fraai binnen te prikken (1-1). Bassie staat nu alleen bovenaan de topscorerslijst met een totaal van 7 treffers. Totaal In zijn hele carrière staat hij nu op 11 doelpunten gemaakt in 320 wedstrijden, waarvan 311 als wissel. Bassie had vlak daarna nog bijna een assist op Jelmer, maar laatstgenoemde zag de bal via binnenkant paal weer het veld in springen. Net voor rust waren we blijkbaar al met de thee en/of limonade bezig, want uit een corner kopte de met afstand kleinste speler van VDZ de bal achter de grabbelende Baco Ari (1-2).

In de rust werd door coach Patje de puntjes even op de i gezet. We kwamen in de tweede helft dan ook beter in ons spel en het aantal kansen nam dan ook gestaag toe. Jelmer strandde opnieuw op de goede doelman en Willem kopte uit een hoekschop net naast. Niet veel later werd een voorzet van de ingevallen Yannick door Twan net niet binnengekopt, maar niet veel later deed hij dat bij een voorzet van Jelmer wel (2-2). Het scoreverloop deed denken aan vorige week toen we ook van een 2-1 achterstand bij rust nog aan het langste eind trokken. Toen kregen we hulp in de vorm van een eigen doelpunt, nu was VDZ niet van plan cadeautjes te geven. Jordi moest ons zelfs nog te hulp schieten door een doelpunt van VDZ af te vlaggen voor buitenspel, zo’n oortje doet blijkbaar wonderen. De scheidsrechter ging met zijn beslissing mee, maar er zat duidelijk een luchtje aan en dat kwam niet alleen door de gekookte eieren bij het ontbijt, maar goed als je niet kunt winnen, moet je zorgen dat je niet verliest.  Nadat DJ Donny inmiddels een uurtje aan de laadpaal gehangen had vond Patje het tijd om hem als breekijzer te brengen voor de laatste tien minuten, maar het was vast geen snellader  want veel energie zat er niet meer in. Eén grote kans kwam er nog, bij een afgeslagen bal nam Sven deze vanaf 35 meter vol op de pantoffel en menig handjes gingen al de lucht in, maar de bal beukte slechts op de lat boven de geheel kansloze doelman. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in ons eerste gelijke spel van deze competitie. Onze dank gaat nogmaals uit naar Luc, Yannick en natuurlijk ook Donny.