5e elftal geeft punten in eerste twintig minuten weg.

Aangezien er deze zondag een elftalfoto gemaakt ging worden hadden Oh-no en Lars van de Bergafwaarts vrijaf gekregen. Vervolgens werden bij het tweede elftal twee vervangers gezocht die qua postuur op de foto niet uit de toon zouden vallen en dan kom je al gauw bij Michiel en Bram uit. Witheet was nog even naar de kapper geweest en Tijmen had twee weken voor de gezichtsbruiner gezeten, achteraf allemaal voor niets want door de zeer slechte weersomstandigheden ging de fotosessie niet door. Hierdoor ontstond er wat verwarring over hoe laat men  aanwezig diende te zijn, er werden uiteindelijk drie tijden genoemd op de app, Bassie presteerde het toch nog om bij alle drie te laat te komen. Vlagger Jordi had deze ochtend uit het raam gekeken en geconstateerd dat hij ziek was, zijn plaats werd 90 minuten ingenomen door Pieter, waarvoor hulde!.

Blijkbaar vond men bij GSV het wel prima weer om te voetballen en zodoende werden beide velden door ons en het 4e elftal vast omgeploegd voor volgende week. Het was niet de week van Geert, maar wel van de scheidsrechter en hij had daarvoor van de KNVB een echte KNVB toss munt gekregen, nu hoeft hij zondags helemaal geen geld meer mee te nemen.

Velen van onze spelers hadden de zaterdagmiddag-avond en nacht doorgebracht in het Goffertpark inNijmegenop hetFoute Oktoberfesten met een foutenfestival gingen ze in het begin van de wedstrijd nog even door. Terwijl de redelijk jonge levers nog druk doende waren met het afbreken van de overmatig ingenomen alcohol, werd binnen 20 minuten de punten weggegeven. Aaron zag, of misschien ook niet, in de 8e minuut de bal vanuit een scherpe hoek in de korte hoek verdwijnen (0-1). Twee minuten later kwam hij inglijden om de bal te pakken, maar deze sprong via zijn knie voor de voeten van de tegenstander die deze simpel kon binnentikken (0-2).  Positief bekeken deden we er vorige week veel langer over om met 2-0 achter te komen!. We kregen nog wel twee kansen middels Michiel en Niels maar beiden troffen geen doel. Bram wel, in de 17e minuut tikte hij op fraaie wijze een voorzet met de punt van zijn schoen in de verre hoek achter Aaron (0-3). In de 20e minuut kreeg de Bataven een vrije trap en werd deze prachtig, langs de in het luchtledige zwaaiende Aaron bij de tweede paal binnen gelegd (0-4). Zijn voorbereiding de avond ervoor was duidelijk anders geweest dan de vorige week. Na deze desastreuse beginfase namen we dan eindelijk de wedstrijd serieus en kregen we legio kansen. Voor rust nog schoot Michiel een voorzet van Bram op schitterende wijze hard in de verre hoek binnen (1-4) en niet veel later deed hij dat na een voorzet van Jelle nogmaals (2-4).

In de tweede helft ging men vrolijk verder met het creëren van kansen, maar schortte het vooral in de afwerking. Michiel, maar ook Willem hadden kansen op de aansluitingstreffer maar ontbeerden net dat beetje geluk. Het was uiteindelijk Jelmer die de doelman in de korte hoek verraste (3-4). De tijd bleek echter tekort om nog de gelijkmaker te kunnen maken. Aaron zag alleen nog een bal op de lat vallen maar verder hield hij zijn doel schoon, zijn handschoenen ook, die had hij alleen aan tegen de kou. Ons komisch duo Bassie en Rinus zorgden voor geen gevaar op het veld, wel voor vermaak in de dug-out, beiden zagen het vandaag allemaal niet zo goed, niet zo verrassend, de eerstgenoemde had gel in zijn ogen gesmeerd, de ander zelfs tijgerbalsem.

De nieuwe sponsor was dat beetje water wel gewend en kwam vijf minuten voor tijd binnenvaren, dat vond hij lang genoeg, want hij houd niet zo van voetbal, dan had hij dus  beter de eerste twintig minuten kunnen komen kijken. Voor de sponsoring van de tenues en wat aparte inloopshirts werden Theo en Ans na de wedstrijd  in de kantine door Bronkie bedankt met bloemen, consumptiebonnen en de door hen zelf betaalde kruipolie.

Volgende week gaan velen van ons zaterdagmiddag-avond en waarschijnlijk nacht naar Snollebollekes in het Gelredome. We vrezen weer het ergste, daar is een voetballer namelijk nog nooit beter geworden.