5e elftal blameert zich bij hekkensluiter.

Doordeweeks moesten we een zeperd tegen Westervoort incasseren, dit bij afwezigheid van Witheet, die had geen keus maar moest toch biljarten, ook Bassie ontbrak, i.v.m. een vervelende blessure, hij heeft het al een tijdje achter de ellenbogen.

De ellenboog van de week.

Gelukkig moesten we afgelopen zondag tegen onze favoriete tegenstander SV Gelders Eiland 3, die we in de thuiswedstrijd met dubbele cijfers verslagen hadden. Willem, Nelis en Onno gingen rechtstreeks, maar belangrijker is altijd wie gingen er niet. Toen (niet) vlagger Jordi deze ochtend in de spiegel keek constateerde hij een verstopte neus, ondanks dat deze goed zichtbaar was, maar toch reden genoeg voor hem om Willem maar weer eens een ziekmelding te sturen. Bij Jesse is de kwijt al een tijdje weg, want hij ontbrak bij het vertrek en die dag werd ook niets meer van hem vernomen. Aangekomen in Aerdt, op het sportpark van Sv Gelders Eiland, bleek dat men daar de vlag uit had hangen, want ze hadden net vernomen dat onze Ruud, die de vorige wedstrijd het complete elftal van Gelders Eiland had zoek gespeeld, deze keer niet van de partij was. Het jeugdig elan werd verzorgd door Jarik, Sil en Tieme, al moesten ze voor de wedstrijd nog wel even hun ID aan de scheidsrechter laten zien. Het veld was hobbelig en blijkbaar was de grasmaaier kapot of hebben ze koeien zonder tanden, want het gras was veel te lang, waardoor de bal niet lekker liep. Bassie was fit genoeg om te starten, maar is inmiddels wel door Nelis ingehaald op de topscorerslijst. Hij gaf dan ook geen bal meer af en schoot uit alle standen, helaas zonder resultaat en toen op een zeker moment Jelle een goede schietkans kreeg gooide Bassie zich zelfs in de baan van het schot om een doelpunt  te voorkomen. Jelmer, normaal de drijvende kracht op het middenveld, had die nacht wat te lang in de drank gedreven en wist de ene na de andere afzwaaier te produceren.

Vlak voor rust wist onze Baco Ari met twee goede reddingen nog een achterstand te voorkomen. Bassie had voor de rust nog een smalltalk met zijn directe tegenstander, waarin de leeftijd van de tegenstander met het IQ (Het intelligentiequotiënt) van Bassie vergeleken werd, volgens de oude man won hij dat makkelijk.

Deze conversatie, of zijn matig optreden van de eerste helft leidde er toe dat Willem hem in de rust wisselde.

Na de rust ging het snel mis, eerst was er een vervelend opstootje bij een hoekschop van de tegenstander, waarna Sven en zijn tegenstander samen mochten afkoelen. De hoekschop werd genomen en prompt lag deze achter Baco Ari in het doel (1-0). Onno hield ook wel van een woordenwisseling, maar werd meteen door Willem naar de kant gehaald. Niet dat dat hielp, want een afstandsschot in de korte hoek was Baco Ari blijkbaar te machtig (2-0).

De ingevallen Sil trapte compleet naast de bal, waarna Rinus, ondanks zijn gelaserde ogen, hoog over schoot. Nelis schoot van afstand eerst naast en vervolgens een vrije trap net over. Een speler van Gelder Eiland kreeg even later een vrije doortocht naar het doel en kon simpel binnen schieten (3-0).

Willem probeerde met wat stemverheffing nog wat te weeg te brengen, maar leidend voorwerp Kees gaf hem een welverdiende dikke middelvinger. Zo moest GSV uiteindelijk met het schaamrood op de kaken de tegenstander feliciteren met de overwinning. Gelukkig had Witheet na terugkomst in de kantine voor lekkere broodjes gezorgd en werden we nog verblijd met zangers geregeld door het 4e elftal. Deze zorgden alsnog voor een leuke sfeer, al had de zingende timmerman wat last van zijn stem zij hij, nou Witheet, geen fan van dit genre, had het hele optreden last van ZIJN stem!.  Sil had daartegen wat last van zijn hamstring, niet van die paar gelopen meters in de wedstrijd, maar wel nadat hij voor de twaalfde keer een rondje had gehaald. Na deze muzikale intermezzo , was het nog genieten van de play-off wedstrijd van Vitesse, waar blijkbaar de broer van Baco Ari in het doel stond. Anderen waren slimmer en kozen voor Verstappen tijdens de GP van Monaco. Zo werd het uiteindelijk toch nog een leuke dag.