5e elftal weer géén punten na dramatische eerste helft.

Velen vroegen zich de laatste weken af of Witheet een Writer’s block had opgelopen, maar het gebrek aan prikkelende wedstrijdverslagen op deze site had een eenvoudige reden, het 5e elftal was drie zondagen vrijgesteld van wedstrijden. U denkt nu vast, zijn ze zo slecht dat ze zelfs niet meer mee mogen doen ? Het eerste is waar, maar de belangrijkste reden was dat de wedstrijd tegen DCS 7 geen doorgang vond omdat ze zich hadden teruggetrokken uit de competitie toen bleek dat ze zich na drie wedstrijden nog onder ons op de ranglijst bevonden. Vervolgens werd de wedstrijd tegen het nog slechter presterend SV Gelders Eiland uitgesteld, daar ga je in deze weersomstandigheden geen veld aan wagen en vorige week was een inhaalprogramma maar de KNVB vond dat blijkbaar voor ons niet noodzakelijk. Vandaar dat we afgelopen zondag pas weer een wedstrijdje mochten spelen thuis tegen SDZZ 5.  Jammer genoeg  moesten we tijdens de laatste persconferentie met lede oren aanhoren dat de coronaregels weer aangescherpt werden en dat we nu zelfs zonder publiek moesten spelen. Heel vervelend voor Wilco nu dreigt iedere zondagmorgen een verplicht bezoek met vrouw en hond aan het bos. Gelukkig voor Wilco blijkt ons vertoonde spel onder cabaret te vallen en was hij alsnog welkom bij onze voorstelling. Ook de ongevaccineerde wappies wordt het steeds lastiger gemaakt, maar gelukkig is onze Rinus iedere wedstrijd een garantie voor een negatief resultaat. Verder blijft de discussie maar gaan over de eventuele invoering van 1, 2 of 3G.  Nou wij doen elke zondag al aan 2G ! , Grolsch en Gehaktballen.

De voorbereiding op deze wedstrijd werd nogal in de war geschopt, toen op donderdag bleek dat onze doelman Baco Ari, na een lang en verhit familieberaad, toch mee mocht met het familieweekendje weg. Gelukkig wist Willem al snel Foppe Junior te strikken als zijn vervanger, maar deze werd al snel weer door het tweede elftal ingepikt. Even speelde de staf met de gedachten om dan Sven maar weer op doel te zetten, maar ja, wie keept er dan de eerste helft ? Uiteindelijk was het Lars van den Herberg die zich als voorbeeldig aanvoerder voor het goede doel opofferde. De drie zondagen zonder wedstrijd waren blijkbaar goed bevallen, want er waren deze ochtend maar liefst vier telaatkomers.  Jordi had deze ochtend naar buiten gekeken en gezien dat er te weinig wind stond om te vlaggen. Jesse was iets te laat omdat Bronkie zijn ontbijt verstopt had en de banden van de fiets had laten leeglopen om zo de kans op een basisplaats voor hemzelf te vergroten. Jelmer heeft nooit een reden nodig en Sven neemt elke zondag ruimschoots de tijd om te laat te komen. De huizen die hij als makelaar verkoopt zijn daarom ook altijd goed herkenbaar:

Doordat Twan nog in quarantaine zat, had Justin (Kees) zijn broertje als vervanger opgeroepen en gezegd moet worden, qua spel valt hij bij ons niet uit de Teun.

Blijkbaar worden we bij GSV niet meer serieus genomen want onze eigen verenigingsscheidsrechters willen niet meer met ons elftal geassocieerd worden waardoor we nu scheidsrechters van buiten af moeten inkopen. Vandaag hadden we een zeer jonge, maar fanatieke leidsman die ons meteen dringend verzocht alle lijnen goed zichtbaar te maken door deze van de vele gevallen bladeren te ontdoen. Hiervoor hebben ze al tijden terug bladblazers uitgevonden, edoch bij GSV gaan ze voor de milieubewuste versie en vandaar dat Tijmen en Witheet het met een bezempje moesten doen, waardoor ze wel een betere warming-up hadden dan de spelers.

Met alle telaatkomers op de reservebank begon het 5e elftal op het hoofdveld de wedstrijd tegen SDZZ 5. Van enige beleving van onze kant was weinig te merken en na 10 minuten was de tegenstander al vier keer gevaarlijk voor ons doel geweest, maar had deze het net nog niet kunnen vinden. Na een kwartiertje eindigde de basisplaats van Bronkie abrupt toen zijn hamstring ‘pats’ zei, wat vervolgens op de reservebank een enorme glimlach opleverde.  SDZZ kwam niet veel later op 0-1 middels een fraaie treffer met buitenkant links en had al veel verder voor moeten staan, maar door buitenspel, matig afwerken en onze Lars bleef het slechts 0-1.  Veelzeggend was het dat het tot de 32e minuut duurde voordat wij eindelijk een schot op goal loste, al was het een slap rolletje van 40 meter door Jelle getrapt. Vlak voor rust wist SDZZ de voorsprong te verdubbelen (0-2) en had zelfs nog een keer kunnen scoren, maar Roel schoot zijn doelman te hulp toen deze al gepasseerd was. In de rust vielen stevige woorden en verlangde men vooral meer vechtlust. Het blijkt opmerkelijk dat spelers die in de eerste helft geen knikker raken, plots in de rust wel precies weten hoe het moet. Bassie nam extra vechtlust ietwat te letterlijk en hij moest dan ook al vroeg in de tweede helft met een terechte gele kaart voor 10 minuten naar de kant. De scheidsrechter begon nu wat strakker te fluiten, maar toen enkele SDZZ spelers ook nadrukkelijk solliciteerden naar geel, zeker na forse overtredingen op Onno en Jesse, hield hij de kaarten op zak. We speelden de tweede helft beduidend beter en  kwamen daardoor ook wat meer voor het doel van de tegenstander, maar echt 100% kansen leverde dat niet op. Aan de andere kant lag een counter op de loer, die kwam er niet, maar wel een foutje van Sven die ondanks voldoende afspeelmogelijkheden de bal knullig verspeelde en Lars mocht bedanken dat zijn ketser niet tot een tegendoelpunt leidde. Sven gaf na de wedstrijd aan dat hij de laatste tijd veel geleerd heeft van zijn fouten, dus we vrezen dat hij er nog wel een paar gaat maken.  Even later werd slap uitverdedigen afgestraft (0-3) en werd de wedstrijd alsnog voortijdig beslist.