4e overwinning op rij voor de JO10-1, maar wel zwaarbevochten.

Zorgwekkend, ondanks dat alle wedstrijden tot vandaag in winst waren omgezet, was de voorbereiding voor deze wedstrijd zorgwekkend. Verleden week vanwege de overvloedige regenval niet kunnen trainen en de wedstrijd tegen RKHVV moeten annuleren. Deze week moesten tijdens de maandagtraining meerdere spelers zich met hun zaakwaarnemers melden bij de lokale school en de woensdag training was ook al met een select gezelschap. Maar de trainers waren nog niet op het veld of de spelers waren al bezig met het oefenen op standaardsituaties, that’s the spirit!!
En met dat gevoel werd ook de wedstrijd gestart. We mochten vandaag DZC’68 verwelkomen op ons eigen veld en vanaf het eerste fluitsignaal heersten we op het veld. Jacinto raakt de lat, Sam schiet net naast, Sanne plukt een uittrap van hun keeper als een prima ballerina met gestrekt been uit de lucht. En dan gebeurt het de eerste uitbraak van DZC en Hanna word gepasseerd. Volkomen onterecht 0-1. De trainers moeten ingrijpen en brengen Mats en Emilio in het veld. En binnen een paar minuten is de stand 3-1 geworden, 1x Emilio en 2x Mats. Zo dat voelt beter in verhouding. Maar die krachtsinspanning maakt wel dat de verhoudingen wat gelijker komen te liggen. Je merkt ook dat DZC vertrouwen heeft getankt door hun doelpunt. Zelfs zoveel vertrouwen dat 1 speler van DZC denkt dat hij wel even een lesje pingelen en van de bal afhouden kan geven ten koste van 1 van onze spelers. Tja en dan kies je Emilio als je slachtoffer. Vanaf de zijlijn zag je zijn Zuid-Amerikaanse temperament geactiveerd worden en na een verbeten strijd ging Emilio er met de bal vandoor en scoorde en passant met een magnifieke lob. 4-1, actie van de eerste helft en lesje gegeven i.p.v. gekregen, don’t mess with Emilio!
Nog net voor de rust weet DZC iets terug te doen en met een 4-2 stand gaan we de rust in. De tweede helft gaat verder waar we in de eerste helft waren gebleven met een miniem overwicht voor de thuisclub die zich middels een doelpunt van Niels ook gelijk in de score uitdrukt en ook het volgende doelpunt komt op naam van een GSV speler. Helaas scoort Sam volkomen onbedoeld in eigen doel. 5-3 de stand. Alsof hij iets goed te maken had ging hij daarna fanatiek aan de bak en wist ook zelfs bijna nog te scoren, maar de bal gaat net naast. Vervolgens word echter wel Sanne neergehaald en de daardoor verkregen penalty word snoeihard door haar benut. Emilio scoort nogmaals namens GSV en ook DZC scoort zodat we bij een stand van 7-4 bij de actie van de 2e helft uitkomen. Heel GSV was mee naar voren gekomen en dan loop je het risico op een counter en die kwam er ook. Helemaal alleen mocht een speler van DZC op Hanna af, je merkte dat het uitpubliek het doelpunt al meetelde, maar ja dan moet je nog wel ff langs Hanna en dat doe je niet zomaar even. Ook deze keer niet. Helaas werd ze even later wel verschalkt en kwamen we op 7-5 echter ook GSV wist middels Emilio nog 1 keer te scoren. De eindstand kwam op 8-5. Wederom een overwinning, de 4e op rij, maar wel zwaarder bevochten dan de vorige overwinning. Over 2 weken uit tegen DVV en hopelijk dan 5 uit 5