4e elftal wint voor vijfde keer op rij.

Afgelopen zondag moesten we het in een inhaalwedstrijd opnemen tegen OBW 7, een directe concurrent voor de bovenste plaatsen. Door een aantal blessures en notoire après-skiers moesten we wat links en rechts shoppen om aan voldoende spelers te komen en gelukkig waren Patje, Jerry, Puppie en Damian bereid om ons te helpen. We namen meteen vlagger Augie maar mee in de deal met het 3e en dus werd Jordi snel omgeschoold tot verzorger. Bij het omkleden bleek dat Sven zich nog niet gemeld had en ook niet bereikbaar was, hij is dan ook geen liefhebber van deze winterperiode en had deze ochtend nog wat extra Summertime ingelast. Een sponsor hanteerde vroeger de leus ‘slechte wedstrijd zand erover’, dat moet dan vorige week wel een hele slechte wedstrijd van het 3e elftal geweest zijn, want het veld had men in de loop van de week omgetoverd tot een zandbak die in Parijs – Dakar niet misstaan had, wat ons fijnzinnige samenspel natuurlijk ook niet ten goede komt.
Daartegenover stond de afwezigheid van Willem waardoor het beduidend stiller in het veld was dan anders en dat komt ons spel dan wel weer ten goede. Opvallend was ook dat de technische staf van het 2e elftal onze wedstrijd aandachtig volgde, Waarschijnlijk kwamen ze kijken naar onze lichtvoetige linksachter Kees, die vorige week de gehele kelderklasse met zijn doelpunt in extase gebracht had.
Nadat Foppe de wedstrijd op gang gefloten had waren de eerste kansjes voor de rood-witten. Nelis zette met een steekpass Frenkie voor het vijandelijke doel, maar deze schoot via de doelman naast. Even later kreeg GSV een vrije trap die door onze captain Lars van de Bergen op Zoom achter de verdediging gelegd werd, waar Puppie als enige reageerde en de bal simpel langs de doelman in het doel kon tikken(1-0). Bassie, al snel ingevallen voor de geblesseerde Frenkie, had, na een ketser in de achterhoede van OBW, de stand moeten verdubbelden, maar voor een bijna leeg doel schoot hij over. Puppie kreeg daarna nog twee goede mogelijkheden, maar strandde eerst op de doelman en liep even later de bal zelf over de achterlijn. Foppe kon zo voor de rust fluiten na een vrij makkelijke eerste helft, al werd hij nog even getest toen Augie midden in een aanval van OBW besloot zijn veters te gaan strikken.

In de rust werd Jelle gewisseld, jammer genoeg voor hem kwam zijn vader, misschien wel juist daarom, alleen de tweede helft kijken. Al snel kwam Puppie, na een slimme diepe bal van Nelis, alleen voor de doelman, omspeelde deze en kopte liggend de bal over de doellijn (2-0). Daarna had wederom Bassie voor een doelpunt moeten zorgen, maar voor het doel,  in overtal, besloot hij toch zelf te schieten en raakte slechts de benen van de doelman. Een corner genomen door Puppie werd vervolgens door de mee geslopen Bronkie met een halve volley koel binnengewerkt (3-0). Niets aan de hand zou je zeggen, maar OBW scoorde al vrij snel ook uit een corner de 3-1.
We vergaten een aantal malen de voorsprong uit te breiden, zo schoot Damian voorlangs, waar hij beter had kunnen terugleggen en Nelis had na een goede pass van Jerry moeten scoren, maar mikte na een paar fraaie kapbewegingen recht op de doelman. Direct daarna werd de bal door een OBW speler hard en fraai achter de kansloze Bjorn getrapt en werd het plots weer spannend (3-2).  Echter had GSV het mooiste tot het laatst bewaard met een aantal prachtige één tweetjes combineerde GSV door de complete Zevenaarse defensie, was Nelis niet zelfzuchtig en legde breed op Damian, die de bal vlak langs de paal binnenschoot (2-4).