4e elftal wint topper bij MASV 6.

Afgelopen zondag was de topper tegen de nummer twee van de ranglijst, slechts één plekkie hoger geplaatst dan wij. We gingen dan ook voor ons gevoel een zware wedstrijd tegemoet en daar kwam nog eens bij dat de meeste spelers, (bleek uit eigen waarneming) , de prinsenavond van de carnaval hadden bezocht en niet iedereen deze lekker verteerd had (en dat was te ruiken ook trouwens). Pietertje moest zich dan ook vlak voor aanvang afmelden, hij was het slachtoffer geworden van deze hardnekkige horeca-griep.

Gelukkig hadden we voldoende spelers, al moesten we er wel weer een paar ophalen, Willem zat namelijk te wachten op taxi Liesdonk, maar die had dit klusje, om zelf niet te laat te komen, laten schieten en Bassie was volgens zijn zeggen voor de wekker wakker geworden, dat is mooi nu nog zetten dat ding!.  Zo togen we wat later naar Arnhem om tegenover het Gelredome onze degens te kruisen met MASV 6.  Daar aangekomen moesten we constateren dat tegenwoordig niets meer veilig is in Arnhem, ze hadden hier zelfs de dug-outs gestolen, gelukkig hadden ze ergens nog een paar goedkope campingstoeltjes op de kop kunnen tikken.

Bij MASV 6 bleek ook oud GSV-er Patrick Groeliker zijn laatste voetbaljaren te slijten, op het eerste gezicht was hij niets veranderd, alleen was hij wat minder snel. Na de aftrap bleek uit onze slechte balaannames, passes en keuzes dat de avond/nacht bij een aantal zijn tol geëist had, bij de anderen niet, die spelen altijd zo. Gelukkig voetbalden, net als vorige week, onze tegenstanders in wit-rood zodat we toch vaak naar de bijna goede kleur speelden. Langs de kant klonk geregeld geschaterlach, niet omdat het voetbal niet om aan te zien was, maar daar zat een nieuw humoristisch duo, Bassie en Frank, die elkaar met groot enthousiasme vertelden wat ze die avond ervoor elkaar reeds verteld hadden.

Drank maakt meer kapot, dan je kunt onthouden. Gaandeweg de wedstrijd kwamen er wat kansjes,  eerst was het Jelmer die bij een voorzet van Niels L. overschoot, vervolgens was het Jelmer die bij een volgend schot de bal van richting veranderd zag worden door Niels L. waardoor de doelman kansloos was. (0-1). GSV bleef kansen krijgen, nu was het Nelis die met een vlammend schot slechts de paal schampte.  MASV had nog niet veel laten zien, waarop de doelman vond dat hij daar eens wat verandering in moest brengen, hij begon van achteruit te pingelen en dat ging niet eens onaardig, maar na een twintigtal meters wist Jelmer hem de bal te ontfutselen en wist van ver de bal zuiver in het doel te plaatsen (0-2).

MASV was alleen gevaarlijk bij standaardsituaties en nadat na een vrije trap de bal voor de tweede keer in onze zestien gebracht werd stonden we nog net niet te slapen, maar wel voldoende voor MASV om de bal simpel achter Sachèl te werken (1-2). Voor de rust kregen we nog wat kansjes via Lars P. en Jelmer maar beiden vonden het net niet.

 

In de tweede helft kwam ons komische duo de voorhoede versterken, dit vooral op verzoek van de mensen langs de kant, maar verbaal bleken ze een stuk sterker dan in de afronding. Bassie werd op rechts weggestuurd door Frankie, maar in plaats van de bal terug te leggen schoot hij zelf ruim naast. Frankie lokte handig een vrije trap uit die vervolgens door Sven met dodelijke precisie onder in het verre hoek geschoten werd (1-3).  Het verschil leek gemaakt, maar MASV richtte zich nog een keer op, de bouwvakkers binnen MASV 6 namen het hef nu in handen en er werd even flink gezaagd en geschaafd, waardoor Lars P. strompelend het veld moest verlaten, Bassie plotseling bleek te kunnen hordelopen en Frankie bij een horrortackle gelukkig nog opsprong, anders hadden we hem nu alleen nog als bijzettafeltje kunnen gebruiken.

De dader kreeg geel en mocht eventjes 10 minuutjes afkoelen, dat deed Frankie ook, zij het met een coolpack op zijn enkel. Het was nog even het koppie erbij houden, maar uiteindelijk floot de scheidsrechter, ietwat vroeg, voor het einde van de wedstrijd en mogen we weer drie puntjes bijschrijven.