4e elftal wint van RKHVV 8 en Sachél en Augie houden samen de nul.

Op deze donderdagavond hadden we gehoopt onze nieuwe aanwinst Jeffrey te presenteren, maar helaas moest hij verstek laten gaan.  Jeffrey had al 14 jaar vanwege een beenbreuk niet meer gevoetbald, maar gelukkig mocht drie weken geleden dan eindelijk het gips eraf. Pech bleef hem helaas achtervolgen want bij zijn eerste training bij het 4e verrekte hij zijn enkelbanden en moest hij noodgedwongen zijn debuut uitstellen. Ook Bassie was deze avond afwezig, al had hij een wel een heel goede reden, hij had een uitnodiging ontvangen voor een proeftraining bij zijn favoriete club. Hij werd thuis met de bus opgehaald, maar achteraf bleek dat hij de brief niet helemaal goed gelezen had (zie filmpje).

We mochten deze avond zowaar op het hoofdveld spelen, maar dat zal wel tot deze ene keer beperkt blijven, want de buurt heeft direct na de wedstrijd een verzoek ingediend om Nelis niet meer op het hoofdveld te laten spelen, dit i.v.m. de flinke overlast die zij ondervonden bij zijn vele afstandsschoten. Al begon hij nog wel aardig hoor, na een mooie voorzet van Lietie pegelde Nelis al na een paar minuten de bal snoeihard op de lat. Kort daarna verspeelde de Huissense doelman de bal aan Lietie, die simpel breed legde op de vrijstaande Puppy, maar die wipte de bal vervolgens weer terug in de handen van de doelman.

Puppy revancheerde zich vlak erna met een perfecte voorzet op Jerry, die koelbloedig afrondde (1-0).  Jerry was ook, zij het pijnlijk, betrokken bij het tweede doelpunt, in de zestien werd hij bijzonder lomp, als ware hij vervelend onkruid, onderuit geschoffeld en de terecht gegeven strafschop werd door Nelis, op verzoek van de buurt, zachtjes maar doeltreffend binnengeschoten (2-0).

Lietie had voor de rust nog een goede kans na een afgemeten vrije trap van Nelis, maar met zijn trap verplaatste hij slechts lucht.

Na de rust  begonnen we met een drie minuten durend, slaapverwekkend rondtikken achterin, waarna we toch de bal verloren zonder dat we uberhaupt aan aanvallen gedacht hadden.  Gelukkig hielp de tegenstander een beetje mee, de laatste man verspeelde knullig de bal aan de storende Lietie die alleen voor de doelman geen fout maakte en de bal simpel binnenschoof (3-0).  Daarna had Lietie de mogelijkheid om zijn totaal aardig uit te breiden, maar schoot vrij voor het doel op de keeper,  en bij een rebound uit een vrije trap, tikte hij de bal op onverklaarbare wijze naast.  Na een ingooi legde Nelis slim terug op Jerry, maar die vond ook de lat.  Sachél leek de nul te gaan houden, maar plots was daar een schot in de verre hoek die via de binnenkant paal binnenvloog. Hij kreeg echter hulp van onze assistent scheidsrechter Augie, die goed opgelet had bij het vendelen tijdens Koningsdag, want rechtop in de wind stond hij daar met zijn vlag omhoog voor buitenspel. Scheidsrechter Cees durfde niet naar de VAR, maar nam verstandig genoeg Augie’s beslissing maar over. Uiteindelijk was het Sachél zelf die een goed genomen vrije trap nog even uit de kruising moest ranselen en omdat het laatste schot via beide palen weer het veld in sprong wist hij met wat kunst en Augie de verdiende nul te houden.

Een goede overwinning, met onze dank aan Jerry, Puppy en Damian.