4e elftal wint onvriendelijk potje voetbal.

Deze zondag moesten we het stellen zonder Nelis en Bronkie, maar gelukkig kon Jelle deze dag zijn debuut maken en was ook Damian weer van de partij die ons wel vaker uit de brand heeft geholpen.  Op deze koude ochtend moesten we op een nog wat ijzig, wit uitgeslagen veld het opnemen tegen het hoog op de ranglijst genoteerde SDZZ 3. Na 10 minuten kreeg SDZZ een vrije trap net buiten onze zestien en deze werd op prachtige wijze in de linkerbovenhoek gekruld (0-1).  Wij speelden aardig mee en na een goede onderschepping van Damian werd zijn voorzet door de tegenstander in eigen doel gewerkt (1-1). We hadden zelfs op voorsprong moeten komen toen twee verdedigers wat klungelig tegen elkaar opbotsten, maar Lietie schoot de daardoor vrij gevallen bal op de doelman. Bassie legde even later goed breed op Sven die de bal snoeihard op de vuisten van de doelman poeierde.

Na de rust schoot Rinus, na een goede vrije trap van Sven, bij de tweede paal de bal net naast.Even later viel een voorzet van diezelfde Rinus op de lat en had de doelman veel moeite bij een nieuwe vrije trap van Sven. SDZZ schoot aan de overzijde bij een vrije trap de bal ook op de lat en zo waren er kansjes aan beide kanten, maar bleef het lang 1-1. Gaandeweg namen de irritaties toe en had de tegenstander het neerhalen van een doorgebroken speler tot hun hobby gemaakt, want Lietie werd een aantal malen op weg naar het doel onderuit geschoffeld, maar scheidsrechter Geert was in het begin nog erg mild en trok geen kaarten, maar gaf alleen vrije trappen. Bij de derde keer was hij het echter ook beu en stuurde de boosdoener met rood van het veld. Terwijl de tegenstander nog druk was met het muurtje zetten en vooral met protesteren tegen de scheidsrechter, schoot Willem de bal snel in de kruising. Toen Geert dit slimmigheidje van Willem Seuntjes goedkeurde waren de rapen helemaal gaar en waren de verwensingen aan het adres van de scheidsrechter niet van de lucht. De tegenstander kon maar niet begrijpen wat de scheidsrechter gedaan had, de reactie van Geert “ Als ik gewild had dat ze het zouden begrijpen had ik het wel beter uitgelegd “. Zo liepen de gemoederen in de laatste acht minuten nog behoorlijk op en probeerde SDZZ ten koste van alles de gelijkmaker te forceren en toonde GSV veel strijdlust en maakte gretig gebruik van de nieuwste tijdtrektechnieken, wat Damian nog geel opleverde voor ernstig spelbederf.

Nadat we de wedstrijdbal op het tennisveld gedeponeerd hadden, bleek het erg lastig, ook voor de tegenstander, om een nieuwe bal uit ons, inmiddels goed dicht gesjorde ballennet te halen. Ook gaven we bewust veel inworpen weg, want bij een inworp tegen sta je toch mooi met een man meer op het veld. Geert trok nog heel wat extra minuutjes bij, maar de stand veranderde niet meer, toen hij affloot dacht hij muziek te horen, dat klopte, een Zevenaars fluitconcert. Zo pakten we onze eerste thuiszege van het seizoen en liepen na de wedstrijd de emoties nog hoog op en bleef de tegenstander maar herhalen hoe slecht het niveau van de scheidsrechter wel niet was, vermoedelijk voortkomend uit eigen frustratie vanwege het niet halen van hun eigen niveau. Uiteindelijk mocht onze Willem Seuntjes, Wim of God, zich vandaag kronen tot matchwinnaar, met zijn wimmende goal !. Dat hebben we die middag helaas nog vaak, ongevraagd moeten aanhoren!