4e elftal wint doelpuntrijke wedstrijd uit bij OVC’85 2.

Na de slechte weersomstandigheden van vorige week, troffen we het afgelopen zondag ook niet. Terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam, moesten wij tegen het in Airborn kleuren gehulde OVC’85 2 uit Oosterbeek op een goed bespeelbaar plastic veld. Het vele water van de afgelopen dagen had ervoor gezorgd dat Pietertje eindelijk de wieltjes onder de boot vandaan had kunnen halen en was een weekendje varen.
Bronkie meldde zich vroeg in de morgen af wegens ziekte, nee dit keer geen horeca-griepje, maar een acute allergische reactie op buienradar. Bassie had zich verslapen, maar net als alle voorgaande wedstrijden bood hij daar meteen zijn excuses voor aan en dat mocht hij na zijn invalbeurt na de wedstrijd nog een keer doen.
Sven was er helemaal niet, die had zich door drie wekkers heen geslapen, we hebben hem nog wel gebeld en geappt, maar waarschijnlijk naar de verkeerde Greutink, want zijn vader kwam wel opdagen, maar die had jammer genoeg geen tas bij zich. Gelukkig waren Bas, Twan en de opvallend montere Michiel bereid om ons te ondersteunen op deze zondag en dus togen we met slechts één wisselspeler naar Oosterbeek. Daar aangekomen bleek dat men nieuwe kleedkamers aan het bouwen was en dat bleek geen overbodige luxe, want wij moesten ons omkleden in de oude IKEA-kleedruimte, alleen moesten we deze eerst zelf nog in elkaar zetten. We begonnen ondanks het weer meteen scherp aan de wedstrijd en binnen 20 minuten stonden we al op een riante 0-4 voorsprong. In de eerste minuut was het Nelus die met een prachtig wippertje over de doelman de 0-1 liet aantekenen, snel gevolgd door de 0-2 door Lietie. Na een prachtige aanval over veel schijven schoot Michiel hard op de paal, maar de rebound werd door Jelmer prima afgerond (0-3). Michiel revancheerde zich door met een prachtige individuele actie de 0-4 aan te tekenen.  Hierna leken we wat gas terug te nemen en kwam OVC wat meer in de wedstrijd en kregen zij ook hun kansjes. Roel wist nog een goed schot af te blokken en Sachél moest een paar keer handelend optreden en waande zich bij een hoge bal even in een grabbelton maar  gelukkig liep ook dit goed af.

Uiteindelijk viel toch de 1-4 toen de spits met een fraaie schijnbeweging alleen voor Sachél kwam en de bal via zijn lichaam binnen legde. GSV zou toch nog voor rust de marge op vier brengen, eerst was het een goede pass van Twan op Nelus die zijn inzet door de doelman met zijn voet gekeerd zag worden. Michiel was het geschutter inmiddels een beetje beu en met een prachtige harde, prachtige droge knal bracht hij de ruststand op 1-5.

Na de rust waren we nog niet echt bij de les en binnen een paar minuten was het 2-5 na een snelle uitval van OVC’85. De doelman kon een als voorzet bedoelde vrije trap van Nelus nog net over de lat tikken, maar daarna was het weer Michiel die een foutje van de doelman afstrafte en voor de 2-6 zorgde. Mathijs was na de rust ingevallen en probeerde met veel moeite een bal te raken, maar dat lukte maar zelden, ook geheel vrijstaand voor de doelman wist hij koppend de bal niet van richting te veranderen.

Hij maakte dat toch nog goed met een perfecte voorzet op Lietie die zo de 2-7 op het bord bracht. Nonchalance in het laatste kwartier zorgde nog voor twee treffers van OVC’85, waarna Bas met een prachtig afstandsschot de bal hoog in het dak ramde en de eindstand op 4-8 bepaalde. Of de weergoden hadden meegekeken klaarde het weer direct na de wedstrijd op!